BOGNÁR RÓBERT IRÁNYÍTJA AZ MKC IFJÚSÁGI CSAPATÁT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.01.09.
Mindannyian abban bízunk, hogy a 2021-es esztendőben már kevesebb gonddal kell majd szembenéznie a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak. Hatványozottan igaz ez az állítás az MKC ifjúsági keretére, amelyet a legjobban viselt meg a járványos betegség. Az első osztályú korosztályos, valamint az NB II-es bajnokságban szereplő fiatalok számára, ráadásul korán is kezdődtek a feladatok, hiszen szerdán már pályára léptek. A csapatnak nagy szüksége van a megújulásra, a bajnoki pontokra, amelyekre garancia lehet, hogy januártól Bognár Róbert kezébe került az MKC ifi irányítása.


-
A kerettel a nyártól foglalkozó edzőnk Bahrim Liliána, családi okokra hivatkozva kérte a szerződésének a megszüntetését - nyilatkozta Bognár Róbert az MKC utánpótlás szakmai vezetője. - A klub ez természetesen elfogadta és a jelenlegi helyzetben egyértelmű volt, hogy én fogok segíteni a lányoknak, a klubnak. Ismerem a csapatot, a játékosokat, láttam a gárda mérkőzéseit is így tudom, hogy ez a keret alkalmas arra, hogy elérje a céljait. A betegségek, a sérülések és karanténok alaposan megnehezítették az őszi időszakot, de az is beigazolódott, hogy ebben a korosztályban egy női edzőnek nehezebb dolgoznia. A vereségeknél nagyobb gondnak láttuk a játékosaink hit és önbizalom nélküli játékát, ami visszavezethető volt arra, hogy nem igazán volt harmonikus a kapcsolat a csapat és az edző között. Nem lesz könnyű a dolgunk, mert a sok elmaradt mérkőzés miatt kevés lehetőségünk lesz a gyakorlásra, edzésekre. Azt a legfontosabb feladatunkat azonban azt, hogy a csapat bent maradjon az első osztályú ifjúsági bajnokságban, így is meg kell oldanunk. Szerencsére most teljes a keretünk, felépültek olyan meghatározó kézilabdázóink, mint Babinszky Lara, Lázár Jázmin vagy Nemes Laura. Sokat várunk a klub új igazolásaitól, tehát Asztalos Lilitől, Soltész Kírától és a napokban Vácról érkezett Kiss Jankától. Az eddig megtartott foglalkozásokkal elégedett is voltam, mert láttam a lányokon, hogy jól dolgoznak, meg akarják mutatni, hogy több van bennük. Nagyon örülök annak, hogy a Szent István SE ellen az első pontokat is sikerült megszerezni a bajnokságban, de még nagyon sok munka vár ránk, hogy meg tudjunk felelni a saját magunk és a klub elvárásainak.

- Milyen tapasztalatokat hozott ez a fél év Bognár Róbert számára, a klubban újdonságnak számító szakmai igazgató szerepkörben? 
- Nagyon tanulságos volt ez az időszak, amit a nehézségek ellenére is élveztem. A szakmai feladatok mellett, összetett szervezési dolgokat igényelt, amit napi szinten nekem is meg kellett tanulnom. Sok edzést, a legtöbb mérkőzést láttam viszont, így jól megismertem az utánpótlásban sportoló gyerekeket, az egészen kicsiktől, a legidősebbekig. Óriási a fejlődés ahhoz képest, mint amikor négy éve Mosonmagyaróvárra jöttem, hiszen ma már minden korosztályban van csapatunk. Felkészült, tapasztal edzők dolgoznak a gyerekekkel, a lehetőségeink, a felszereléseink pedig egyre jobbak a munkához. A kicsiknél kell még a tömegesítésen dolgoznunk, amit most nagyon hátráltatott, hogy a járvány miatt kiszorultunk az iskolákból. Feljebb viszont olyan gárdáink vannak, akikkel öröm együtt dolgozni, mert imádják a kézilabdát, a klubot és bátran mondhatom, hogy még az akadémiákkal is felveszik a versenyt játéktudásban. Komoly dicséret illeti az újonnan alakult U15-ös csapatot, amely remek közösséget alkot és az egyre ügyesebb serdülőket, akikben szintén bízhatunk. Az ifi keret felhozása pedig most az én feladatom lett, amihez örömmel is láttam hozzá, mert egyrészt én magamat mindig is inkább utánpótlás edzőnek tartottam és kicsit már hiányoztak is az edzések, mérkőzések. Az erőnket mutatja, hogy ebben a viszontagságos félévben sem csökkent, sőt még nőtt is az utánpótlásunk létszáma, amiért kiemelt köszönet jár az edzőknek, a gyerekeknek és a szülőknek. 


Következő mérkőzés:
Liga-kupa mérkőzés
2021.01.20., 18:30 óra.