BRAVÚR DEBRECENBEN!

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.09.04.
A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club bizakodva érkezett Debrecenbe, de mégis könnyen elképzelhető, hogy most induló bajnokság egyik legváratlanabb eredményét érte el, mindjárt az első fordulóban. Nyilvánvalóan meglepetés az Motherson-Mosonmagyaróvár győzelme Debrecenben, de a játék képe alapján teljesen megérdemelt.

DVSC-Schaeffler - Motherson-Mosonmagyaróvár 30 - 31 (15 - 14)
NB I bajnoki mérkőzés - 1. forduló  
2020 szeptember 04. péntek 18.00 óra - Debrecen, Főnix Csarnok, 1.000 néző 
Vezette: Medve Róbert - Südi Péter 


Debrecen: GIEGERICH - Bánfai 1, KOVÁCS ANNA 11 (4), Vámos P. 3, Tóvízi 1, DESPOTOVIC 6, Vantara-Kelemen 2. Csere: Csapó Kyra (kapus), Hornyák D. 1, Bordás 2, Vukajlovic 1, Arany 2, Petrus. Edző: Köstner Vilmos  

Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - KATONA 4, GYIMESI, KOVÁCS P. 2, HORVÁTH B. 6, SZARKOVÁ 4, HAJTAI. Csere: HERCZEG (kapus), TÓTH E. 9 (2), HUDÁK 1, TILINGER 3, HOLESOVÁ 2, SIRIÁN, DOMOKOS, LANCZ. Edző: Gyurka János 

Hétméteresek: 6/4 illetve 2/2 
Kiállítások: 8 perc illetve 16 perc 

A bajnoki rajton a DVSC a minden játékosára számíthatott, az MKC gárdájából viszont hiányzott a betegségéből lábadozó balszélső, Stranigg Zsófia. Szépen gyülekeztek a nézők a mérkőzésre, hiszen néhány nap híján fél éve játszott utoljára tétmérkőzést a debreceni csapat. A hatalmas méretű Főnix Csarnok azonban szinte elnyelte a ezer szurkolót, így debreceni mértékkel elég csendesen indult a találkozó. 
Az MKC védekezéssel kezdett, amelyet követett a megszokott Gyimesi Kitti - Tóth Eszter csere a támadásban. Az MKC átlövője és a hazai gárda csapatkapitánya Vantara-Kelemen duplázott az első néhány percben, amely azonban három két perces kiállítást is hozott. A két tapasztalt szakember közül Köstner Vilmos nem cserélt, Gyurka János viszont többet változtatott. Egyik taktika sem segített ahhoz, hogy ellépjen egymástól valamelyik csapat, ami negyedóra elteltével inkább az MKC számára volt bíztató. 
Köstner mester időkérése után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Loki és Kovács Anna két elhibázott hetes után, értékesítette a harmadik esélyt. Az MKC azonban taktikus csapatjátékkal és Szemerey jó kapusteljesítményével, remekül tartotta magát. Egy rossz csere miatti kiállítás azonban két gólos vezetést eredményezett a debreceni együttesnek, amelyet gólzápor követett a félidő hajrájában, egy találatos hazai előnnyel zárva a játékrészt. 

Tóth Eszter a második félidőt is duplával nyitotta, de a hazai oldalon a magyar válogatott Kovács Anna és a montenegrói válogatott Jelena Despotovic is gólerősen kézilabdázott. Ezért az MKC számára komoly hátrányt jelentett, hogy sokat játszott emberhátrányban. Tíz perc után, három gólosra duzzadt debreceni előnynél, időt is kért Gyurka János, ami után az MKC felzárkózott egy gólra. Az egy szurkolói busszal érkező mosonmagyaróvári szurkoló hangját is lehetett hallani, hiszen mindenki pontosan tudta, hogy a mérkőzést eldöntő szakasz következik. 
A hajrában Kovács Anna volt a hazai csapat nyerő embere, aki szinte nem is tudott hibázni, az MKC azonban nagyon szorgalmas csapatmunkával, négy perccel a befejezés előtt is fel tudott zárkózni egytelen találatra. Sőt Tóth Eszter büntetője után az egyemlítés is sikerült, Herczeg Lili pedig bemutatott két bravúrt, ami után 30 – 30-as állásnál, másfél perccel a befejezés előtt az MKC vezethetett támadást. Az izgalmak a tetőfokra hágtak, mert mindkét csapat elhibázta a befejezést, amikor az utolsó másodpercekben érkezett Tóth Eszter és szétbombázta kaput. A hihetetlen szorgalommal, alázattal és hittel kézilabdázó MKC így megnyerte a mérkőzést, óriási, bátran állíthatjuk, hogy klubtörténelmi sikert aratva. 


Köstner Vilmos: - Féltem ettől a találkozótól, mert nyolc oldalt írtam az MKC csapatáról és három felkészülési mérkőzésüket is megnéztem. Szégyellem magam azért, hogy olyan csapatom van, amelyiknek nem tudtam az információkat átadni, nem tudtam megtanítani, hogy mit kell tennünk. A találkozó legnagyobb részében pontatlanok, fegyelmezetlenek voltunk, nem volt súlya a csapatunknak, a végjátékban pedig négy hibával saját magunkat vertük meg.  

Gyurka János
: - Végig nagyon magas iram jellemezte a mérkőzést, a sok futás, az erő, a technika dominált. Tudtuk tartani a lépést ezekben a Debrecennel, sőt voltak oylan periódusok, amikor mi diktáltuk a tempót. Az első félidőben még nem voltunk igazán határozottak, de végig a mérkőzésben maradtunk, ami döntő tényező volt. A véghajrában ugyanis néhány bravúros egyéni teljesítménnyel sikerül megszereznünk a győzelmet. Nagyon komoly sikert értünk el, amire büszkék vagyunk, megerősít bennünket abban, hogy tovább kell haladnunk ezen az úton.   


Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök