BRONZÉREM

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.05.26.
Olyan izgalmas, kemény és nehéz volt ez a mérkőzés is, mint a Motherson-Mosonmagyaróvár egész szezonja. Szerencsére azonban ugyanannyira sikeres is, hiszen ezzel a győzelemmel az MKC bronzérmet nyert az élvonalbeli magyar női kézilabda bajnokságban!


Motherson-Mosonmagyaróvár – Boglári Akadémia-SZISE 38 - 35 (19 - 17)  
NB I felnőtt bajnoki mérkőzés - 24. forduló 
2021 május 26. szerda 18.00 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 1.000 néző 
Vezette: Bujdosó Máté - Horváth Viktor  

Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - Katona 3, KOVÁCS P. 4, Gyimesi, HORVÁTH B. 4, Hudák 2, STRANIGG ZS. 5 (3). Csere: HERCZEG (kapus), TÓTH E. 7 (3), LANCZ 3, SZARKOVÁ 4, Sirián 2, Domokos 1, Hajtai 3.  
Edző: Gyurka János  

Boglári Akadémia-SZISE: GERCSÓ - KUKUCSKA 4, KAJDON 3, Farkas J., Bánhidi, Mlinkó, MÉRAI 5. Csere: Magera, Szabó Luca (kapusok), KORONCZAI 12 (5), Vámos M. 1, Faragó L. 2, Woth 2, JUHÁSZ G. 4, Takó 2.
Edző: ifj. Kiss Szilárd  

Kiállítások: 8, ill. 12 perc  
Hétméteresek: 8/6, ill. 5/5 

Mindkét csapat tizenhatos keretet hirdetett a mérkőzésre, mindössze egyetlen hiányzót lehetett tehát megemlíteni, a vendégek csapatából a sérült Monori Orsolyát. A hazai oldalon mindenki a megszokott módon készült, a játékosok koncentráltan melegítettek, az oldalvonal mellett figyelő szakmai stáb tekintete azonban megért volna egy külön tanulmányt.
Óvatos, feszült első percekkel kezdődött a találkozó, érződött mindkét csapat játékosain, hogy nem egy szokványos bajnoki találkozót játszanak. Ifj. Kiss Szilárd vélhetően oldani is akarta a csapata feszültségét, hiszen szokatlanul korán, már a hetedik percben időt kért. Ugyanezt megtette a tizenharmadik percben is, mert addig egyértelműen az MKC akarata érvényesült.   
Szinte teljes sort is cserélt az akadémiai csapat, amely elsősorban a balszélső Mérai Maja góljaival fel is zárkózott az első negyedóra végén. Ezután azonban az MKC lefékezte egy kicsit a lelkes fiatalokat, és öt gólra növelte a vezetését.
A félidő hajrája azonban megmutatta, hogy a NEKA nem véletlenül szerzett hat pontot ez előző fordulókban, mert egyerlen gólra csökkentette a hátrányát. Így a megnyugtatóbb előnyhöz kellettek Herczeg Lili bravúrok és az is, hogy a születésnapját ünneplő Kovács Patrícia is betaláljon. 

Sok gólt hozott az első harminc perc, viszont ennek ellenére a döntés a második játékrészre maradt. Az élvonalban újonc akadémisták megpróbáltak Mosonmagyaróváron is meglepetést okozni, hiszen tudták, hogy a rivális Szombathelyi KKA legyőzte idegenben az Érd csapatát. Az MKC azonban ellentmondást nem tűrően kezdte a második félidőt, így az Aréna ledfala 24 - 18-as mosonmagyaróvári vezetést mutatott a 35. percben. 
Ezt követően komoly kapusbravúrokat láttunk mindkét oldalon. A Motherson-Mosonmagyaróvár tartotta a négy-hat gólos előnyét, de a Balaton-parti fiatalok egy pillanatra sem adták fel és ismét feljöttek egy gólra. Most Gyurka János kért időt, hiszen a mérkőzés utolsó szakasza előtt rendezni kellett a sorokat. „Harcoljatok” buzdította a mosonmagyaróvári közönség a csapatát, és bizony erre is volt szükség a gyors, sokat futó, elszánt akadémisták ellen. 
A fiatal, az idei évben berobbant Stranigg Zsófia értékesítette most a büntetőket, miközben egyaránt voltak remek megoldások mindkét oldalon. Rendkívül magas iramú, remek színvonalú mérkőzést láttunk ebben a szakaszban, amivel egyértelműen dicséri a magyar női kézilabdázás közvetlen utánpótlását jelentő Boglári-Akadémia gárdáját.
Így hihetetlen izgalmak jellemezték az utolsó perceket, sőt másodperceket, amelyekben a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata be tudta biztosítani a győzelmét. Ezzel pedig sport történelmet írva szerzett bronzérmet a bajnokságban!

Gyurka János: - Hihetetlenül boldogok vagyunk, örülünk a bronzéremnek, amit azonban el kell ismerni, hogy talán a bajnokság legszélsőségesebb játékával szereztünk meg. Jól kezdtünk, többször elhúztunk a nagyon sokat fejlődött akadémisták csapatától, de mindig megremegtek a kezek, a lábak, amikor előnybe kerültünk. A végjátékban azonban ismét voltak olyan játékosaink, akik felvállalták a döntéseket és meg is oldották azokat. Fel fogunk készülni az utolsó Győr elleni találkozónkra is, de most megyünk és ünnepelünk!  

ifj. Kiss Szilárd: - Gratulálok az MKC csapatának a bajnoki bronzéremhez, a saját csapatomnak ahhoz, hogy egy ilyen jó csapattal is fel tudta venni versenyt. Pedig sajnos néhány kézilabdázónk kicsit késve „érkezett” meg erre a találkozóra, ami döntően befolyásolta a végeredményt. Nekünk még vasárnap lesz egy a sorsunkat eldöntő mérkőzésünk, ennek a csapatnak ez lesz a búcsúja egy négy éves ciklustól. A legtöbben profi szerződéssel játszanak majd tovább az élvonalban, de ezzel még tartoznak egymásnak és az akadémiának.