BÚCSÚ A MAGYAR KUPÁTÓL

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.02.19.
A TIPPMIX Magyar Kupa negyedik fordulójában az MTK Budapest megállította a Motherson-Mosonmagyaróvárt, amely a vereségével elbúcsúzott a kupasorozattól. A budapesti kék-fehérek végig magabiztosabban, és egy kicsit élesebben kézilabdáztak, így megérdemelten jutottak a legjobb nyolc közé.

MTK Budapest - Motherson-Mosonmagyaróvár 31 - 29 (17 - 16)  
TIPPMIX Magyar Kupa - 4. forduló 
2021 február 19. péntek 18.30 óra - Budapest, Elektromos csarnok, zárt kapus 
Vezette: Nagy Ferenc - Túróczy József  

MTK Budapest: GYŐRI - Dávid-Azari 4, SZÖLLŐSI-ZÁCSIK 6, Pál T. 3 (3), DAKOS 6, Szabados, PELCZÉDER 4. Csere: Suba (kapus), Szekerczés 3, Sári, MARINCSÁK 3, Sallai N. 1, Bujdosó-Gerháth, Juhász E. 1.
Edző: Golovin Vlagyimir  

Mosonmagyaróvár: Szemerey - Katona 4 (1), Tóth E. 4, Kovács P. 4, Horváth B. 2, Szarková 4, Stranigg Zs. Csere: Herczeg (kapus), Gyimesi, Hudák 2, HAJTAI 6, Lancz 3.
Edző: Gyurka János   

Hétméteresek: 3/3 illetve 2/1 
Kiállítások: 6 perc illetve 8 perc   


A hazai csapat kékben, a Motherson-Mosonmagyaróvár pedig a fehér szerelésében lépett pályára a kupamérkőzésen. Lendületes, gyors játékkal kezdődött a találkozó, amelyen egyértelműen látszott, hogy a két gárda jól ismeri egymást. Egy-két gólnál nagyobb különbség nem is alakult ki a csapatok között, ami az erőviszonyokat ismerve, várható is volt. 
Tíz perc elteltével azonban a kevesebbet hibázó fővárosiak háromra tudták növelni az előnyüket. Erre időkérés volt a válasz Gyurka Jánostól, de az MTK a félidő hajrájáig meg tudta tartani ezt a különbséget. Szöllösi-Zácsik átlövései pontosak voltak, Pál Tamara értékesítette a büntetőket, Dakos Noémi erőszakos volt középen és Győri Barbara is több lövést tudott hárítani, mint az MKC kapusai.
Az MKC többször a kapufát találta el ígéretes helyzetekben és néhány olyan figyelmetlen, technikai hibát is vétett, amelyeket a budapesti kék-fehérek azonnak gólra váltottak. Úgy tűnt, hogy a hazaiak ezen a találkozón jelentősnek mondható előnnyel mehetnek tehát pihenni, de az MKC remek utolsó percet produkált. Szemfüles labdaszerzésekkel, pontos támadásokkal mindössze egyetlen gólra jött fel a mosonmagyaróvári együttes, ami teljesen nyílt folytatást ígért a második játékrészben. 

A szünet utáni időszak azonban sokkal kevésbé sikerült a vendégeknek, mert pillanatok alatt ismét elhúzott az MTK Budapest. Vlagyimir Golovin mester minden mezőnyjátékosát pályára küldte és a cserék jól is szálltak be a mérkőzésbe. Így élesebb is volt az MTK Budapest, a dolgát most kicsit szenvtelenül végző mosonmagyaróvári gárdával szemben. Gyurka János felváltva küldte pályára kapusait, de igazán ez sem hozott áttörést. Hat gólosra duzzadt a budapestiek előnye, ami eddig azért nem volt benne a találkozóban. 
Kemény munka következett a mosonmagyaróvári kézilabdázóktól a hátralévő szakaszban, amivel sikerült is felzárkózni. Viszont a két - három gól előny is tekintélyesnek tűnt az utolsó negyedóra előtt. Az MTK Budapest türelmesen kézilabdázott, jól kihasználta az időt, az eredménykényszerben rohanó Motherson-Mosonmagyaróvár ellen.
Ezeknek ellenére, becsületes, nagy hajrát indított az MKC, izgalmas lett a találkozó vége, még talán a remény is felcsillant. Az MTK Budapest annál azonban sokkal jobb, rutinosabb csapat, hogy minden véghajrát elveszítsen.  

Golovin Vlagyimir: - A leginkább annak örülök, hogy a csapat hatvan percig dolgozott a sikerért, amit elsősorban ennek az egységnek köszönhetünk. Türelmesek voltunk, elég jó százalékban használtuk ki a helyzeteinket és a kapusunk is több bravúrt mutatott be. A végjátékkal azonban még mindig vannak problémáik, ami megmutatkozott az első félidő és a találkozó utolsó perceiben is.  

Gyurka János: - Idegesen kezdtük a mérkőzést, ami később kapkodássá vált, majd görcsös akarás lett a vége. Így az MTK Budapest pont a leghatékonyabb fegyverét, a lerohanásokat tudta használni ellenünk, amivel megnyugtató előnyben kézilabdázhatott. A megszokottnál sokkal több volt a hiba a játékunkban, ma hiányzott a jó kapusteljesítmény is, így pedig sajnos törvényszerűvé vált a vereségünk.Következő mérkőzés:
Bajnoki mérkőzés
2021.02.28., 15:00 óra.