BÚCSÚZNI CSAK SZÉPEN...

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.06.03.
Egy kicsit ki is kell egészíteni az ismert mondás elejét azzal, hogy „Búcsúzni is csak szépen…” szabad. Erre készül a bajnoki bronzérmes MKC, a szezon utolsó bajnoki találkozóján, amelyet pénteken 17.15 órától játszik majd a Győri Audi ETO KC otthonában. Az MKC szimpatizánsok figyelmét pedig itt is felhívjuk, hogy a találkozó után szabadtéri ünnepséget tart majd a klub, a Mosonmagyaróvárra visszatérő csapattal, az UFM Aréna parkolójában.

- Egy ünnepi mérkőzésre készülünk, amelynek pontosan ez lesz az igazi sportértéke - nyilatkozta a pénteki találkozó előtt Gyurka János az MKC edzője. - Nagyon szeretnénk ugyanis szépen elbúcsúzni ettől a számunkra fantasztikus szezontól és szurkolóinktól. A tabella, a helyezések szempontjából már nincs jelentősége a pénteki találkozónak, de a Győri Audi ETO KC csapatával megmérkőzni mindig presztízs értékű. Külön öröm a számunkra, az is, hogy a televízió élőben közvetíti a 2020/2021-es bajnokság zárómérkőzését. Reméljük tehát, hogy felszabadult, jó játékra leszünk majd képesek, amivel méltó ellenfelei leszünk a győriek remek csapatának.


A házigazda győri zöld-fehérek évek óta uralják a sportágat a hazai és a nemzetközi mezőnyben. Az idei évük talán nem volt tökéletes, de a Bajnokok Ligájában szerzett harmadik, a magyar bajnokságban pedig második helyezésük így is elismerésre méltó eredmény. A pénteki mérkőzésre nagy menetelésből érkeznek, hiszen az elmúlt hétvégén a BL négyes döntőben, szerdán pedig Debrecenben léptek pályára. A győriek nagyon erős játékos keretének azonban nem szokatlan az ilyen sorozat, így biztosak lehetünk abban, hogy a szezon utolsó találkozóján is a maximumra törekednek majd az otthonukban.   

A Győri Audi ETO KC 2020/2021-es játékos kerete:
Kapusok: Laura Glauser (francia), Amandine Leynaud (francia), Silje Solberg (norvég)
Szélsők: Csekő Brigitta, Faluvégi Dorottya, Fodor Csenge, Kürthi Laura, Lukács Viktória, Puhalák Szidónia  Irányítók: Görbicz Anita, Estelle Nze-Minko (francia), Stine Oftedal (norvég) 
Beállók: Kari Brattset (norvég), Beatrice Edwige (francia), Világos Diána 
Átlövők: Eduarda Amorim (brazil), Anne Mette Hansen (dán), Veronica Kristiansen (norvég), Ogonovszky Eszter
Vezetőedző: Ambros Martin  

A két csapat a szezon előtt egy felkészülési mérkőzésen találkozott egymással az Audi Arénában, majd a bajnokság tizennegyedik fordulójában az UFM Arénában. Mindkét alkalommal színvonalas, jó mérkőzéseket játszottak, amelyeken magabiztos győri győzelmek születtek.  

Győri Audi ETO KC - Motherson-Mosonmagyaróvár  34 - 18 (17 - 9) 
Felkészülési mérkőzés, zárt kapus.
2020 augusztus 18. kedd 17.00 óra - Győr, Audi Aréna   

Győr: Leynaud - Faluvégi 2, Kurtovic 2, Oftedal 5 (1), Edwige, Hansen 4, Fodor 2. Csere: Glauser, Solberg (kapusok), Kristiansen 5 (1), Amorim 4, Brattset, Lukács 4, Csekő 1, Nze Minko 5. Edző: Danyi Gábor  
Mosonmagyaróvár: Szemerey - Katona, Kovács P. 2, Tóth E. 4 (1), Horváth B., Szarková 4, Hajtai 2. Csere: Herczeg, Fritz (kapusok), Gyimesi, Lancz 1, Hudák 1, Sirián 1, Holesová, Domokos 3, Stranigg Zs., Kellermann. Edző: Gyurka János  

Motherson-Mosonmagyaróvár - Győri Audi ETO KC  20 - 33  (11 - 22) 
NB I felnőtt bajnoki mérkőzés - 14. forduló 
2021 február 24. szerda 18.30 óra 
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, zárt kapus  

Mosonmagyaróvár: Szemerey - Katona 1, Gyimesi, HORVÁTH B. 5, KOVÁCS P. 7 (2), Szarková 1, Hajtai. Csere: Herczeg (kapus), Tóth E. 6 (1), Lancz, Stranigg Zs., HUDÁK, Domokos. Edző: Gyurka János  
Győr: LEYNAUD - Lukács 4, NZE-MINKO 5, Oftedal 3, Edwige 1, KRISTIANSEN 7 (2), Fodor. Csere: Solberg 1 (kapus), Hansen 2, BRATTSET 4, FALUVÉGI 5, Görbicz 1. Edző: Danyi Gábor 

A pénteki mérkőzés után sor kerül a bajnoki érmek átadására mindkét csapat számára és a Győri Audi ETO KC ekkor búcsúztatja el Görbicz Anitát, aki utoljára ölti magára a zöld-fehér mezt és lép pályára az Audi Aréna Győrben. A különleges mérkőzésre még kaphatóak a jegyek a jegymester.hu-n, vagy személyesen a győri Látogatóközpontban (9021 Győr, Baross G. u. 21.)

A Győri Audi ETO KC rendelkezései a pénteki mérkőzéssel kapcsolatban:
Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a találkozó megtekintésére a jelenleg hatályban lévő intézkedések érvényesek. A mérkőzést azok a 18 év feletti szurkolók látogathatják, akik az érvényes belépő mellett rendelkeznek védettséget igazoló okmánnyal, vagy a védettséget igazoló telefonos applikációval és érvényes személyigazolvánnyal rendelkeznek. Gyermekek védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében részt vehetnek a találkozón. Játékosaink egészsége védelme érdekében kérjük szurkolóinkat az arcot és orrot eltakaró maszk használatára az Audi Aréna Győr egész területén, ezen kívül a mérkőzés lefújását követően nem lesz lehetőség a játékosokkal fizikai kontaktba kerülni - pacsizni és szelfizni. Emellett kérjük szurkolóinkat, hogy az aréna területét a mérkőzés végeztével minél hamarabb hagyják el.