BUDAÖRSI DUPLA

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.01.11.
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapata is Budaörsön lép pályára, szerdán tehát két fronton is megmérkőzik egymással a két klub. Ráadásul a fiatalok 15.45 órakor kezdődő találkozójának komoly jelentősége lesz, hiszen az MKC ifi csapatának el kell kezdeni a pontgyűjtést a bajnokságban.


- Az ifjúsági csapatunk számára nagyon korán elkezdődik az idény ebben az évben - mondta Bognár Róbert az MKC utánpótlás igazgatója, aki egyben az ifjúsági keret edzője. - Igaz nem is pontosan fogalmazok, hiszen a következő három forduló még az őszi szezonhoz tartozik. Így az öt pontos Budaőrs csapatával először találkozunk ebben a bajnokságban és nagyon készülünk erre a találkozóra, hiszen egy győzelemmel pontszámban utolérhetnénk őket. Persze ez nem lesz könnyű, mert a budaörsi fiatalok gyors, kombinatív kézilabdát játszanak és van egy kimondottan gólerős átlövőjük. Sikerült egy bravúros idegenbeli győzelmet is szerezniük, hiszen Kozármislenyből el tudtak hozni két nagyon értékes pontot. Nagyon odafigyeltünk tehát a lányok szakmai és mentális felkészítésére, mert pontosan tudjuk, hogy nekünk most a bajnokság utolsó mérkőzésig küzdenünk kell az első osztályú tagságunk megőrzéséért. Pontokat kell szereznünk, amire én most érzek is reális esélyt, mert most végre mindenki egészséges, komplett csapattal utazhatunk erre a fontos találkozóra. A játékosokon is látom, hogy érzik ennek a helyzetnek a felelősségét, az élvonalban akarnak maradni, mert igazán csak itt tudnak megfelelően felkészülni a felnőtt pályafutásra. Sokat beszélgettünk erről, kiemelve azt a célunkat is, hogy a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlásának fejlődése miatt is meg kell oldani ezt a feladatunkat.

Bognár Róbert számára tartogat még egyéb feladatokat is ez az év, hiszen magasabb edzői képesítést szeretne szerezni.  
- Igen most kezdődik a számomra az A licences képzés, csütörtöktől így Budapesten leszek a férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Ez lesz az első hét a tanfolyamon, amit nagyon kíváncsian várok, mert biztosan sokat fogunk tanulni, tapasztalni ezeken a foglalkozásokon. A nyáron Portugáliában lesz egy inkább a gyakorlati munkára fókuszáló hetünk, ahol majd edzéseket fogunk tartani. Novemberben pedig Szlovéniában a női világbajnokságon fogunk ismét mérkőzéseket elemezni, statisztikákat csinálni a tanfolyam hivatalos angol nyelvén. Persze a köztes időkben is lesznek házi feladataink, beadandó dolgozataink, előkészítve a szakdolgozatunkat, amelynek a megvédésével tudjuk majd megszerezni az A licencet. Előadó lesz a spanyol David Davis és a francia Emmanuel Mayonnnade, aki világbajnokságot nyert 2019-ben a holland női válogatott szövetségi kapitányaként. Izgalmas tanulás vár tehát rám, amiben azonban az ezt a képzést már sikeresen elvégző Stranigg Ferenc sokat tud segíteni. Az MKC utánpótlása elkezdte a téli felkészülést, egyre több gyerek kézilabdázik Mosonmagyaróváron, épül az új edzőcsarnok, így nekünk edzőknek is képezni kell magunkat, hogy ezt a folyamatos fejlődést szakmailag is tudjuk erősíteni.