BUDAPESTI ELLENFÉL A MAGYAR KUPÁBAN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.02.18.
A pénteken 18.30 órakor kezdődő MTK Budapest - Motherson-Mosonmagyaróvár női kézilabda mérkőzés győztese a legjobb nyolc közé jut a TIPPMIX Magyar Kupában. Rangos tétje van tehát a két élvonalbeli gárda összecsapásának, amelyet a budapesti Elektromos csarnokban rendeznek. Egyelőre nem kaptunk értesítést a mérkőzés online közvetítésről, de ez pénteken még változhat és abban az esetben a linket a klub hivatalos Facebook oldalán tudjuk közölni.

A TIPPMIX Magyar Kupa negyedik fordulójából három találkozót már lejátszottak a héten, így az biztos, hogy az Érd, a Kisvárda és a Siófok ott lesz a legjobb nyolc között. Ugyanez a helyzet a Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria gárdáival is, akik a negyeddöntőben lépnek be a sorozatba. 

Érd - EUbility Group-Békéscsaba  34 - 28 
Kisvárda Master Good SE - Dunaújvárosi KKA  29 - 25 
Kozármisleny SE - Siófok KC  20 - 29 
DVSC-SCHAEFFLER - Alba FKC 
MTK Budapest - Motherson-Mosonmagyaróvár 
Moyra-Budaörs Handball - Váci NKSE 


A TIPPMIX Magyar Kupa az elmúlt évekhez hasonlóan, az idén is Final Four formában zárul majd 2021 május 15 - 16-án. Az MKC klubtörténelmet írna a négyes döntőbe jutással, ahol az MTK Budapest már szerepelt a 2014/2015-ös kiírásban. Az NB I-es csapatok az előző körben léptek be a kupasorozatba, amikor az MKC az NB I B Keleti csoportjának éllovasát, a Vasast (30 - 22) búcsúztatta. Az MTK Budapest pedig az otthonában győzött a szegedi Fiatal Kézilabdázók SE ellen (46 - 16), akik az NB II Dél-keleti csoportjában listavezetők. 

- ­A következő ciklus, bő egy hónap minden tekintetben meghatározó lesz az életünkben, amelynek természetesen a része a Magyar Kupa sorozat is - nyilatkozta a mérkőzés előtt Gyurka János. - Fontos állomás tehát a pénteki találkozó, amelynek lélektani hatása is van, hiszen még a bajnokságban is találkozni fogunk egymással. Nem súlyozzuk a feladatinkat, tehát ugyanúgy készülünk, mint mindegyik soron következő mérkőzésünkre. Az MTK Budapest egy nagyon jól összerakott, rutinos gárda, amelynek a teljesítményét alapvetően határozza meg Pál Tamara és Szöllősi-Zácsik Szandra játéka. Természetesen kiváló társaik is vannak, de a támadójátékuk szervezésében és a befejezéseknél őket mindenképpen semlegesíteni kell. Kicsit hektikus a bajnoki szereplésük, tehát a bravúrok és a meglepő vereségek egyaránt jellemzik az idényüket, de így is a legnagyobb riválisaink közé tartoznak. 

A két együttes szeptemberben már találkozott egymással a Népfürdő utcában, amikor hihetetlen izgalmas véghajrá után, egyetlen góllal az MKC győzött.  

MTK Budapest - Motherson-Mosonmagyaróvár  32 - 33 (18 - 18)  
NB I bajnoki mérkőzés - 3. forduló  
2020 szeptember 12. szombat 18.00 óra - Budapest, Elektromos csarnok, zárt kapus  

MTK Budapest: Győri - DÁVID-AZARI 6, SZÖLLŐSI- ZÁCSIK 6, Marincsák 1, DAKOS 6, Szabados, Pelczéder 3. Csere: Győri (kapus), Szekerczés 5, Sári, Pál T. 4 (2), Bujdosó-Gerháth 1, Sallai N. Edző: Golovin Vlagyimir  

Mosonmagyaróvár:
SZEMEREY - KATONA 7, Tóth E. 3 (2), Kovács P. 3, Horváth B. 2, SZARKOVÁ 12, HAJTAI 4. Csere: Herczeg (kapus), Gyimesi, Hudák, Sirián, Domokos, Holesová, Tilinger, Lancz 2. Edző: Gyurka János 

Az MTK Budapest 2020/2021-es játékoskerete és mezszámai: 
Kapusok: 54. Győri Barbara, 16. Suba Sára 
Szélsők: 7. Dávid-Azari Fruzsina, 30. Juhász Eszter, 13. Pelczéder Orsolya, 11. Sallai Nikolett 
Irányítók: 24. Marincsák Nikolett, 14. Pál Tamara, 22. Szabados Gréta 
Beállók: 39. Dakos Noémi, 34. Ferenczy Petra, 26. Sári Barbara 
Átlövők: 21. Bujdosó-Gerháth Fanni, 19. Szekerczés Luca, 90. Szöllősi-Zácsik Szandra 
Edző: Golovin Vlagyimir

Következő mérkőzés:
Bajnoki mérkőzés
2021.02.28., 15:00 óra.