CSAPATÉPÍTÉS MESTERFOKON

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.07.17.
A csütörtöki és pénteki napot csapatépítéssel töltötte Döbröntén a Motherson-Mosonmagyaróvár női kézilabda együttese. Az igazán minden igényt kielégítő Hasik Hotelben, két nagyon tartalmas napot töltöttek együtt a játékosok és a szakmai stáb. A Viga Sport csapatépítő szakemberei pedig olyan komoly feladatok elé állították a kézilabdázókat, amelyeket kizárólag egymásra figyelve lehetett megoldani. A stábunk pénteken látogatta meg a lányokat, így a mostani írásos beszámolót, nemsokára egy videós összeállítás is követi majd.


- Mindenkinek nagyon tetszett ez a két nap, jobban megismertük az új társainkat és ők is sok hasznos tapasztalatot szereztek rólunk – nyilatkozta mosolyogva Kovács Patrícia. - Sokat beszélgettem a három külföldi lánnyal is, hiszen én például pontosan tudom, hogy mennyire nehéz elkezdeni egy új országban a szezont. Csütörtökön már korán megérkeztünk, elsőként magunkat kellett bemutatni rajzos formában, amit további ügyességi és kommunikációs gyakorlatok követtek. Ebéd után már kisebb csoportokban oldottunk meg feladatokat, amiknél az volt a legfontosabb, hogy megbízzunk egymásban. Elég hosszú volt a tegnapi napunk, mert este fél kilenckor még bekötött szemmel autókba szálltunk és három csoportot alkotva, egy adó-vevő segítségével kellett visszatalálnunk a szállásunkra. A mai napon is voltak izgalmas, mókás gyakorlataink, így nem csoda, hogy a pénteki nap végére már egy kicsit el is fáradtunk. Sportolóként viszont maximalisták vagyunk, tehát meg akartuk oldani valamennyi feladatunkat, ami jórészt sikerült is. 

- Tapasztalt játékosnak számítok, de a pályafutásom során ilyen intenzív csapatépítő programon még nem vettem részt - mondta Mistina Kitty a Mosonmagyaróvárra visszaérkező kapus. - A túravezetők pedig semmilyen lazaságot sem engedtek, tehát oda kellett figyelnünk a nem is egyszerű feladatokra. Ennek ellenére mi mindenben megtaláltuk azt a humort, jókedvet, ami sokat fog segíteni abban, hogy összekovácsolódjunk. Az edzések és csapatépítés előtt is izgultam kicsit, de felesleges volt, mert szuper volt ez az öt napunk. Nagyon aranyosak a lányok, felkészültek, megnyugtatóak az edzőink, így most már az a helyes kifejezés, hogy pozitív izgalommal várom a folytatást, a bajnoki szezont.

- A legjobban szerintem a Nagyteveli Strandfürdőnél rendezett tutajépítést és vízi versenyzést élveztük - folytatta a beszélgetést Pásztor Noémi az MKC új beállója. - Igaz eleinte elég tanácstalanok voltunk a műanyag kannákkal, deszkákkal és kötelekkel, de végül sikerült mindhárom csapatnak vízre szállnia. Maga a verseny pedig nagyon király volt, mert a móka mellett jól érzékelhető volt, hogy mindenki nyerni akar. Ez pedig szerintem az alapja lehet a csapatunk építésének, mert valóban sokan vagyunk újak, de a jelek szerint hasonlóan gondolkodunk. A számomra ez tehát egy boldog hét volt, mert a kemény edzéseken jóleső érzés volt elfáradni, ezen a két napon pedig úgy tapasztaltam, hogy kezdünk igazi, jó hangulatú közösséget alkotni. 

- Nagyon jól éreztük magunkat ezen a két napon, remek programokon vettünk részt és a szállásunkon is mindent megkaptunk, amire szükségünk volt - kapcsolódott a beszélgetésbe Gyurka János az MKC edzője. - A játékosok pedig ügyesek voltak, hiszen mindegyik, nagyon izgalmas, színes feladatot megoldották. A velünk dolgozó szakemberek persze sok hibát javítottak és volt csütörtökön este egy mélypont, de ebből is fel tudtak állni a lányok. Élvezetes, hasznos két napot töltöttünk együtt, amelyek után sok élménnyel gazdagodtunk, tehát elértük a célunkat. Sok szempontból értékelhető képet kaptunk a játékosaink kommunikációs képességeiről, kitartásáról, küzdőképességéről, amelyek meg fogják könnyíteni a beilleszkedést és a csapatunk arculatának kialakítását. 

- Komoly kihívás, érdekes feladat volt a számunkra a munka egy profi, élvonalbeli csapattal - fejtette ki Vigassy Ádám a Viga Sport szakmai vezetője. - Egy ilyen fizikumú csapatnál sokkal magasabbra tudtuk emelni a mércét, mint a cégek, vállalatok esetében, ahol hétköznapi emberekkel foglalkozunk. Ezek a feladatok a számukra tehát nem is ezen a téren voltak megterhelőek, sokkal inkább a pszichés, a kommunikációs képességeiket feszegettük. Érdekes volt látni a vezető beállítottságú „hangadókat”, akik húzni akarják a többieket, de itt többször szembesültek azzal, hogy nem az ő döntésük a megfelelő. Az újak és régiek arányán viszont mi csodálkoztunk el, mert a játékosok remekül dolgoztak együtt, tudták segíteni egymást, csapatként funkcionáltak, ami nagyon jó jel egy mindössze néhány napja együtt dolgozó sportoló közösségnél. 

- Kézilabdázók még nem jártak nálunk, de régebben több NB I-es labdarúgó csapatot, sőt egy alkalommal az ifjúsági labdarúgó válogatottat is vendégül láttuk - zárta le a riportokat Bezzeg József a Hasik Hotel igazgatója. - Nagyon örültünk tehát, hogy most fogadhattuk a kézilabdázó hölgyeket, akik tündériek voltak, barátságosak, kedvesek, mosolygósak, ami persze egy ilyen programnál alap lenne, de mégis nagyon ritkán találkozunk ezzel a vendéglátásban. Türelmesek, segítőkészek voltak abban is, hogy a privát vendégeink pihenése is zavartalan maradjon. Bátran mondhatom tehát, hogy új szurkolókat szereztek, mert a magam és az összes kollégám nevében mondhatom, hogy figyelni fogjuk a szereplésüket, amihez nagyon sok sikert kívánunk!