CSAPATÉPÍTŐ UTÁNPÓTLÁS PROGRAMOK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.11.06.
A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai szorgalmasan készülnek a mérkőzéseikre. A serdülő és az U15-ös gárda pedig az edzések mellett, csapatépítő programokat is tartott. A gyerekek ellátogattak a mosonmagyaróvári FUTURA Élményközpontba és a Győrújbaráti E-Kart Ring gokart pályára, amely intézményeknek a klub ezúton is köszöni a segítséget.

A serdülő együttes a városban nagyon népszerű FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpontban járt. Farkas Vera játékosai két csoportot alkottak, így felváltva voltak a Pániklabor szabaduló szobájában és a Tudományos Játszóházban. A lányoknak igaz a vendég mohácsi gárda koronavírus gyanúja miatt elmarad a pénteki serdülő bajnoki találkozója, de vasárnap a Győrszemere csapata ellen folytatják a megyei felnőtt bajnokságot. 


- Nagyon érdekes délutánt töltöttünk el a FUTURA-ban, ahol én már jártam a kis öcsémmel és az iskolai osztályommal is - mondta Sztranyovszky Laura. - Most az egész kézilabda csapatunk ott volt és nagyon jól éreztük magunkat. Sajnos a szabadulószoba kifogott az én csoportomon - Baumgartner Evelin, Bertalan Nadin, Bognár Réka, Forgács Boglárka, Mészáros Anna, Plachy Anna, Schuttovits Kamilla, Sztranyovszky Laura - de egészen az utolsó lakatig eljutottunk. A természeti jelenségekről szóló feladatlapokat azonban jól töltöttük ki, amelyek így szemléltetve érthetőbbek is voltak, mint amikor az iskolában beszélünk ezekről. Jó volt így kikapcsolódni a lányokkal, mert a miénk egy nagyon összetartó csapat, ahol mindenki jóban van mindenkivel. 

- A mi csoportunknak sikerült kiszabadulni, sőt még húsz percünk is maradt az erre biztosított egy órából - mesélte Bíró Luca. - Ehhez azonban igazi csapatmunka kellett, nagy figyelemre, logikus gondolkodásra volt szükség mindenkitől. Három szobából kellett kijutnunk, így mi kilencen - Bíró Luca, Buga Réka, Lengyel Lilla, Gyurkó Lili, Pető Kitti, Petz Kincső, Sefcsik Nóra, Uzonyi-Varga Adél, Zentai Csenge - párosokat alkottunk, mert így hatékonyabban tudtuk keresni a kulcsokat. Izgalmas volt az egész, a pincék, a téglafalak között, de kaptunk egy telefont és azt is tudtuk, hogy video kamerák figyelnek minket. Az élményközpontban már többször jártam, de a szabadulószobát most próbáltam ki először és nagyon örülök, hogy ezt a kézilabda csapattársaimmal tehettem meg.   

Az MKC U 15-ös csapata a szeptemberi evezés és az azt követő közös szabadtéri főzés után a hétvégén most Győrújbaráton járt. Ők is kipróbálták a gokartpályát, majd a helyi Levente Pizzériában zárták a közös délutánt. Balogh Sándor csapata így készült fel tehát a vasárnap Érden megrendezésre kerülő gyerektornára. 

- Meglepetés volt a számunkra ez a Győrújbaráti gokartozás, amit a szülők szerveztek - nyilatkozta Telek Kiara. - Mi csak azután tudtuk meg, miután megnéztük a serdülők megyei mérkőzését, ahol három csapattársunk Smuk Vanessza, Szikra Kata és Varga Boglárka is játszott. Sopronban én már kipróbáltam a benzines gokartot, tehát volt egy kis gyakorlatom, így örültem, hogy versenyzünk. Szerettem volna bekerülni a legjobb három közé, de a lányok nagyon ügyesek voltak és így csak a negyedik lettem. Jó volt együtt lenni a lányokkal, mert mi most nagyon jó csapatot alkotunk, ami szerintem az idei évben az eredményeinken is látszik. Nekem ez a második évem az MKC-ben, előtte csak iskolai szintem és Mosonszolnokon játszottam. A csapatot, Balogh Sándor edzéseit viszont nagyon szeretem, így mindig örömmel jövök, pedig nekem ez nem annyira egyszerű, mert Jánossomorján lakom. Jövőre szeretnék a Kossuth Lajos gimnázium sportosztályában tanulni, hogy folytathassam a játékot, amivel most már komoly terveim vannak. 

- Valóban rengeteget fejlődött a csapatunk Balogh Sanyi bácsival, hiszen tavaly alig volt győztes mérkőzésünk - folytatta Hatt Julianna. - Heti öt edzésünk van, sőt az őszi szünetben ez még is duplázódott, amelyek nagyön összehozták a csapatunkat. Engem is ez nagyon összetartó közösség tart itt, annak ellenére, hogy nekem a tanulás a fontosabb, mivel állatorvos szeretnék lenni. Ezért is kezdtem el idén a tanulmányaimat a győri Révay Miklós gimnáziumban, amit azonban próbálok összeegyeztetni a kézilabdázással. A gokartot pedig már szerettem volna kipróbálni és az első óvatos körök után, elég jól is tudtam kezelni a gáz és fékpedált. A Vidra testvérek igaz megelőztek, de végül harmadik lettem, ami jó eredmény. A közös pizza vacsora is jó program volt, hiszen ott volt az egész csapat és nagyon sok szülő is velünk.Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök
X