CSAPATKÉNT KELL JOBBAN TELJESÍTENÜNK!

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.01.08.
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club, 2017 áprilisában játszott utoljára bajnoki mérkőzést Békéscsabán.
A Mosonmagyaróvárra télen visszaérkező Katona Flóra azonban tavaly november elején kézilabdázott utoljára a viharsarokban. Neki tehát egészen közeli tapasztalatai vannak, az EUbility Group-Békéscsaba ENKSE csapatáról és a ránk váró körülményekről.

"A Kisvárda játékosaként, november másodikán, pénteken este hat órai kezdéssel játszottam Békéscsabán. Emlékszem, hogy egy nagyon harcos, kemény és kiélezett mérkőzés volt, amelyet végül a hatvanadik percben, az utolsó támadásunk pontos befejezésével tudtunk, 30 – 29 arányban megnyerni. A békéscsabai lila – fehérek eredményein látszik is, hogy az otthonukban, a bajnokság szinte minden csapatára veszélyesek lehetnek. Elszántan és szenvedélyesen kézilabdáznak a békéscsabai sportcsarnokban, ahol a szurkolók, a közönség támogatását is élvezik."

A szurkolók segítségére a hétvégén is nagyon számítanak Békéscsabán. Milyen hangulatot teremtettek a nézők a novemberi bajnoki találkozón?

"Szinte telt ház volt azon a mérkőzésen, ami közel háromezer nézőt jelent Békéscsabán. Az ottani létesítmény ugyanis kimondottan nagy méretű, sőt a Budapest Sportcsarnok leégése után, évekig a legnagyobb fedett csarnok volt az országban. A pályát és a lelátót is egy nagyobb tér választja el egymástól, de így is jól érzékelhető volt a közönség buzdítása. Az ultrák nem olyan erőteljesek, mint a mi szurkolóink az UFM Arénában, de biztosak lehetünk abban, hogy a vendéglátóink a hazai pálya minden előnyét igyekeznek majd kihasználni. Ezért nagyon sokat segítene nekünk, ha a mosonmagyaróvári szurkolók is ott lennének a csarnokban."

Kisvárdáról a télen egy játékos Békéscsabára is érkezett. Marincsák Nikolett erősítést jelent a EUbility Group-Békéscsaba ENKSE csapatának?

"Niki még nálam is nehezebb helyzetben volt Kisvárdán, hiszen őt csak néhányszor nevezték be a bajnoki mérkőzésekre. Marincsák Nikolett képzett és jó képességű irányító, aki Békéscsabán biztosan erőssége lesz a csapatnak, de még neki is hiányoznak a mérkőzések. Nekünk tehát most a lilák két igazán meghatározó játékosát, a szerb válogatott Vukajlovicot és Walfisch Mercédeszt kell kikapcsolnunk. Ők rendkívül gólerős kézilabdázók, akik 7 – 8 gólt is tudnak szerezni egy – egy meccsen, mert átlövésekből és betörésekből egyaránt képesek a hálóba találni. Walfisch Mercédesz már 10 – 12 méterről is bátran vállalkozik lövésekre, a novemberi találkozón pedig átlövőt játszó Vukajlovic pedig kiválóan cselez és készíti elő önmagának a helyzeteket."     

Mindenki pontosan tudja, hogy egy nagyon nehéz mérkőzésünk lesz majd vasárnap. Mi az, ami eldöntheti ezt a találkozót?

"A bajnokság 12. fordulójának egy mérkőzése még nem igazán dönt el semmit, de az is vitathatatlan, hogy fontos pontokért játszunk. Döntő lehet tehát az, hogy ennek a feszültségét miként tudja majd kezelni a két csapat. Többen azt mondták, hogy a Békéscsaba egy kicsit lebecsülte a legutolsó hazai találkozóján az Eger csapatát és ezért veszített. Mi azonban ezt nem gondoljuk és ezért nagyon alaposan fel is készülünk erre a bajnoki találkozóra. Sikeresek pedig akkor lehetünk, amennyiben csapatként tudunk majd jobban teljesíteni a hazai gárdánál."
Következő mérkőzés:
NB I, 5. forduló
2019.10.12., 18:00 óra.
Városi Sportcsarnok, Dunaújváros, Eszperantó út 4.