CSENGŐSZÓ ÉS MÉZÉSKALÁCS

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.12.19.
A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U13-as csapata tavaly hagyományteremtő szándékkal karácsonyozott együtt első alkalommal a városi Gyermekek Átmeneti Otthonának kis lakóival. Ez volt a tervük az idén is, de sajnos a járványhelyzet miatt, erre most nem volt lehetőség. A karácsonyi jó cselekedetről azonban nem akart lemondani a csapat, így decemberben tartós élelmiszer gyűjtési akciót indított.


A kézilabdázók azonban szerették volna az adományozást egy kicsit személyesebbé tenni, ezért készítettek külön egy kis édesség csomagot, üzenő kártyával. Fontosnak érezték, hogy a csomagok célirányosan jussanak el a rászoruló családoknak, olyan gyerekekhez, akik majd boldogon olvassák a kártyákon lévő „Boldog Karácsonyt, a te karácsonyi angyalod” mondatot.  

- Ezért megkerestük a mosonmagyaróvári Lions Club-ot és velük együttműködve szerveztük meg az ajándékozást - mondta Mogyorósiné Vida Szabina, aki a szülők részéről fogta össze az adomány gyűjtést. - Tizenhárom olyan családnak tesszük így szebbé az ünnepét, amelyekben óvodás vagy kisiskolás gyerekek vannak. Ezekben a nehezebb szociális helyzetű családokban jó tanuló gyerekek vannak és a szülők közül is legalább az egyik dolgozik. Az ajándékaink huszonnégy gyermekhez fognak eljutni, akik között két éves a legkisebb és tizennégy esztendős a legidősebb. Horváthné Bekő Edit a Lions Club elnöke segített a kiválasztásban és a kollégáival szervezik majd meg az adományok eljuttatását. A gyűjtés természetesen nem volt kötelező a csapatban, az adományok mértékét sem határoztuk meg, de így is nagyon tartalmas élelmiszer csomagokat tudtunk átadni a december tizedikén. A gyerekek szép állapotú mesekönyveket, társasjátékokat is hoztak, amelyek biztosan nagy örömet fognak okozni. Tavaly a „Csengőszó és mézeskalács” nevet adtuk a jótékonysági akciónknak és ez lehet a mottója az idei adakozásunknak is. 

A karácsonyi akcióban az MKC U13-as csapatának játékosai hatalmas lelkesedéssel, szeretettel vettek részt. Az adományokat Horváthné Bekő Edit és Pető Zsolt vették át a Lions Club képviseletében. A csomagok így időben ott lesznek a családoknál, akiknek így az MKC fiatal kézilabdázói szépítik meg az ünnepet! 

Következő mérkőzés:
Szombathelyi KKA- MKC
2021.05.08., 16:00 óra.