Csoda, szenzáció, BL-szintű meccs - legyőztük az ETO-t!

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.09.06.
A Motherson Mosonmagyaróvár a megyei rivális Győri Audi ETO KC-t fogadta a szezon első hazai bajnokiján.

Gyurka János együttesében továbbra sem volt bevethető Lancz Barbora és Stranigg Zsófia. A mérkőzés előtt Gergó Andrásra, klubunk nyáron elhunyt fotósára emlékeztünk.

Jól kezdett az ETO, amely Gros góljaival 4-0-ával indított. Szemerey Zsófi remek védéseivel, és Albek bombáival az MKC a 16. percben kettőre csökkentette a hátrányát (8-10), sőt emberhátrányban sem kapott gólt a hazai csapat. Ivancok gólja után már csak egy volt a különbség, amit Albek Anna egy üreskapus góllal egyenlített ki (10-10). Szemerey zsinórban három védéssel segítette a csapatot, Tóth Nikolett találata után pedig már 11-10-re a Mosonmagyaróvár vezetett. A két szurkolótábor által teremtett remek hangulat, magas színvonalú játékkal párosult. Tóth Eszter is remekelt, az első félidőben négy gólt szerzett. A félidő hajrája is Gyurka János együttesének sikerült jobban, a csapat extázisban játszott. Schatzl Natalie utolsó másodperces gólt szerzett, így a szünetben 15-13-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A második játékrész ugyanúgy kezdődött, mint az első. Az ETO egy 5-0-ás sorozattal fordított, gyorsan időt is kért Gyurka János (15-18). Tóth Eszter törte meg az ötperces hazai gólcsendet, sőt hetesből is betalált, így megint csak egy gól volt a két csapat között (17-18). Ezt Albek Anna egyenlítette ki, a 3-0-ás óvári sorozat után pedig Ulrik Kirkely is időt kért. Szemerey óriási bravúrja után Tóth Gabriella szerzett gólt, így pedig megint a hazaiaknál volt az előny, igaz a következő akcióból a Győr is betalált (19-19). Bajnokok Ligája szintű és iramú mérkőzést produkáltak a csapatok, és amit ezután az MKC tett, arra nehéz szavakat találni. Szenzációs játékkal, összeszedett taktikával, és megalkuvást nem tűrő játékkal a 51. percre sikerült ellépni négy góllal, ekkor 27-23 volt az állás. Fantasztikus csapatjáték, és elképesztő egyéni alakítások segítették ahhoz a csapatot, hogy egy álom valósággá váljon. A Győrt az elmúlt 10 évben a Ferencvároson kívül, csak a Siófok tudta legyőzni (2020-ban egy alkalommal) a magyar bajnokságban, ehhez a szűk körhöz csatlakozott ma a MOSONMAGYARÓVÁR! A véderedményt Tóth Gabriella állította be, a Motherson Mosonmagyaróvár pedig történelmet írva 33-30-ra legyőzte a Győri Audi ETO KC-t.

Az MKC szeptember 13-án, szerdán a Ferencváros otthonában lép pályára.

Fotó: Nagy Gábor/Nemzeti Sport

Motherson Mosonmagyaróvár – Győri Audi ETO KC 33-30 (15-13)
V.: Andorka, Hucker
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 1000 néző

MKC: SZEMEREY – Udvardi, PÁSZTOR 4, ALBEK 6, Ivancok 3, TÓTH G. 4, Schatzl 3. Csere: Sztankovics 1, Faragó, TÓTH N. 5, TÓTH E. 7 (4). Vezetőedző: Gyurka János

ETO: Toft – Győri-Lukács 3, GROS 7 (1), Nze-Minko 1, Brattset 3, DE PAULA 7, Szőllösi-Schatzl 3. Csere: Duijndam (kapus), Oftedal 2, Blohm, Broch, Hovden 4, Ryu. Vezetőedző: Ulrik Kirkely

Kiállítások: 4 perc, ill., 4 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill., 4/1.
Fotó: Kerekes István/Kisalföld

Az eredmény alakulása: 5. perc: 1-4, 9.p: 3-8, 13.p: 6-9, 16.p: 8-10, 22.p: 11-10, 29.p: 14-13, 30.p: 15-13, 35.p: 15-18, 37.p: 18-18, 44.p: 22-20, 46.p: 24-21, 51.p: 27-23, 54.p: 28-26, 60.p: 33-30
Fotó: Kerekes István/Kisalföld

Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője:
„Dicséretes volt a lányok hozzáállása, így kell beleállni egy mérkőzésbe. Sok összetevő kellett ehhez a győzelemhez. Amikor sikerült felpörögnünk, akkor eredményesek is voltunk, és a játékunk is csak az első és a második félidő elején akadozott. Fontos volt Szemerey Zsófi extra teljesítményére a kapuban, de kiemelhetném a remekül beszálló Tóth Nikit, a fontos gólokat szerző Albek Annát, a végig harcoló Pásztor Noémit is. Igazából mindenki hozzátett ehhez a győzelemhez, ezt csapatként értük el. Egységesek vagyunk, amit megmutattunk a pályán is, és persze büszke vagyok mindenkire, mert ilyen nem mindennap történik a klub életében. Jó érzés ezt átélni.”

Ulrik Kirkely, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője: „Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak. A teljesítményünk miatt csalódott vagyok, mert sokat hibáztunk, ennek pedig vereség lett a következménye.”
Fotó: Kerekes István/Kisalföld
Fotó: Kerekes István/Kisalföld

Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó