CSOPORTKÖRÖS AZ MKC AZ EURÓPA-LIGÁBAN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.07.13.
Az Európai Kézilabda Szövetség elkészítette az Európa-Liga kiemelési listáját, amely szerint a magyar bajnoki bronzérmes Motherson-Mosonmagyaróvár rögtön a csoportkörben kap szerepet. A korábbi EHF-kupa utódjának második idénye, 39 csapattal kezdődik el, így remek hír az MKC csoportkörbe emelése, a román Baia Mare, az orosz Lada és a dán Viborg társaságában.

A selejtezők sorsolására július 20.-án kerül sor Bécsben, amely az elnevezése szerint a második selejtező körrel kezdődik és 22 csapatot érint, köztük a magyar csapatok közül az MTK Budapest gárdáját. A következő, a harmadik selejtező körben pedig újabb 12 gárda csatlakozik a sorozathoz, többek között olyan kiváló együttesek, mint a címvédő francia Nantes vagy a dán Herning-Ikast. Ekkor kap ellenfelet a négy magyar induló közül, kiemeltként a Debrecen és a Vác gárdája is. A két selejtező kör találkozóit az idén ősszel, október és november közepén, oda-visszavágós rendszerben fogják lebonyolítani.


A csoportkörök sorsolását 2021 november 25.-én tartják meg majd, hiszen a mérkőzéseket a következő év elején, 2022 január 08. és 2022 február 20. között kell lejátszani. Az Európa-Liga final fourt 2022 május 14-15.-én, egy később kijelölt helyszínen rendezik.
A Motherson-Mosonmagyaróvár így alaposan fel tud készülni a nemzetközi megméretésre, ahol hat találkozót biztosan játszani fog a négyes csoportjában. Most is láthatjuk tehát, hogy mennyire értékes a magyar bajnokságban elért harmadik helyezés! 

Az Európa-Ligában induló csapatok névsora:
Második selejtező kör: TuS Metzingen (német), Sola HK (norvég), MKS Zaglebie Lubin (lengyel), Super Amara Bera Bera (spanyol), Höörs HK (svéd), Yalikavaksports Club (török), DHK Banik Most (cseh), Hypo Niederösterreich (osztrák), ZRK Bjelovar (horvát), ZORK Jagodina (szerb), Thüringer HC (német), Tertnes Elite (norvég), FunFloor Perla Lublin (lengyel), BM. Atletico Guardes (spanyol), Radnicki Kragujevac (szerb), MTK Budapest (magyar), Paris 92 (francia), CS Magura Cisnadie (román), Kuban (orosz), HSG Blomberg-Lippe (német), Molde HK Elite (norvég), LC Brühl Handball (svájci)
Harmadik selejtező kör: Les Neptunes de Nantes (francia), Váci NKSE (magyar),  Astrakhanochka (orosz), DVSC Schaeffler ( magyar), Herning-Ikast Handbold (dán), ES Besancon Feminin (francia), SCM Rm Valcea (román), Zvezda (orosz), SG BBM Bietigheim (német), Storhamar Handball Elite (norvég), RK Lokomotiva Zagreb (horvát), Chambray Touraine HB (francia), SCM Gloria Buzau (román)
Csoportkör: Moterson-Mosonmagyaróvár (magyar), Viborg HK (dán), CS Minaur Baia Mare (román), Lada (orosz)