CSOPORTOS KARÁCSONY

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.12.18.
A Motherson-Mosonmagyaróvári kézilabda Club minden esztendő végén hangulatos karácsonyi ünnepséget rendezett. Az idén ennek a lehetőségét eltörölte a járványhelyzet, de a klub ebben az évben is megajándékozza az MKC utánpótlásban sportoló gyerekeket. Az egy edzés csoportokban készülő játékosok, az utolsó foglalkozásaik után, külön helyiségben tartanak egy kis ünnepséget.


Először az U8 - U9-es csapat tartotta meg a karácsonyi rendezvényt, amit követett az MKC U10 és a tizenkét-tizenhárom évesek csoportja. A jövő héten pedig jönnek sorra a többi utánpótlás csapatok, amelyek nagyrésze karácsonyi gyűjtéseket is szervezett, amelyekről az ünnep közeledtével természetesen szintén beszámolunk.

- A megszokott évvégi karácsonyi ünnepséget persze nem lehet pótolni, de a gyerekeket mindenképpen köszönteni akartuk - nyilatkozta Bognár Róbert az MKC utánpótlás szakmai vezetője. - Ezek a gyerekek együtt edzenek, ahol szintén figyelünk minden lehetséges járványügyi protokollra. Ilyen kis csoportokban viszont azt tapasztaltuk, hogy talán még meghittebb az ünnep, a gyerekek igazán örülnek egymás társaságának. Az életkoroknak megfelelőek a programok, tehát van éneklés, versmondás vagy beszélgetés, de persze a gyerekek azért az ajándékokat is várják. A legkisebbek nem is vártak meg semmilyen beszédet, hanem őszinte örömmel vették el csomagokat a karácsonyfa alól. Az idén megpróbáltunk nagyon hasznos dolgokat adni a gyerekeknek olyanokat, amelyeket a sportolásnál tudnak használni és az klubhoz tartozásukat is jelképezi. Ilyen az MKC logóval ellátott tornazsák, kulacs vagy a sajnos még továbbra is szükséges szájmaszk, de ezek mellett, természetesen édességek is kerültek a karácsonyi csomagba. Guntram Thurner a klub elnöke, Dr. Hoffmann László szakmai igazgató és én látogatjuk meg ezeket a kis ünnepségeket, ahol az edzők javaslatai alapján az ebben az évben legtöbbet fejlődő játékost, egy névre szóló kupával díjazunk. Mindenki tudja, hogy nagyon nehéz évet zárt az utánpótlásunk, ezért komoly eredménynek tartjuk, hogy nem csökkent az MKC-ban kézilabdázó gyerekek létszáma. Sőt mivel százharminc karácsonyi csomagot állítottunk össze kiderült, hogy még nőtt is az utánpótlásunk gyermeklétszáma.
MKC U13: Tolnai Fanni
MKC U12: Csáki Viola 
MKC U12: Csontos Regina


Következő mérkőzés:
Szombathelyi KKA- MKC
2021.05.08., 16:00 óra.