CSÜTÖRTÖKI ELLENFELÜNK – DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.11.28.
Ezen a héten egy felkészülési mérkőzés is szerepel az MKC programjában, amelyre csütörtökön 17 órakor kerül Dunaújvárosban.
A bajnokságban elhalasztásra került a DKKA elleni találkozónk, mert november közepén a dunaújvárosi csapat az EHF-Kupa selejtezőn vett részt. A bajnoki szünetet kihasználva azonban most találkozik egymással a két csapat, egy hasznosnak ígérkező gyakorló mérkőzésen.

A különböző válogatott találkozók és sérülések miatt az edzők most nem számíthatnak minden játékosukra, hiszen nálunk a szlovák válogatottal világbajnoki selejtezőre készülő Bízik Réka és Lucia Gubikova hiányzik majd. A DKKA csapatából az irányító Szalai Babett és a balszélső Kazai Anita a magyar, a rutinos kapus Katarina Tomasevic pedig a szerb válogatottal, az aznap kezdődő Európa-Bajnokságon vesznek részt. Sajnos többen sérülés miatt fognak hiányozni, hiszen nekünk ilyen okból Tilinger Tamarát, Farkas Veronikát és Zana Maricot kell nélkülöznünk. A házigazdáknál pedig a junior világbajnok és már a felnőtt nemzeti csapatban is figyelembe vett Klujber Katrin valamint a horvát légiós Camila Micijevic maródi.

A tavalyi bajnokságot a nagyon előkelő negyedik helyen zárta a Dunaújváros, de az idén nehezebben rajtoltak. Jelenleg a bajnokság 9. helyén állnak és az eredményeiket végig nézve elmondhatjuk, hogy eddig csak a kötelező győzelmeket tudták hozni. A már említett EHF Kupa találkozójuk sem sikerült, hiszen a spanyol bajnok Super Amara Bera Bera 48 – 41 – es összesítéssel megállította őket a nemzetközi kupában. A Magyar Kupában azonban egy szép győzelmet arattak a Siófok ellen és komoly esélyük van a Final Fourra is mivel a következő fordulóban hazai pályán fogadják a Békéscsaba együttesét.

9. DKKA 8 mérkőzés    3 győzelem    0 döntetlen    5 vereség    204 – 210    6 pont

1.GVM Eurpe-Vác – DKKA                         29 – 24
2.DKKA – Siófok KTC KFT                         20 – 26
3.Eubility Group-Békéscsaba – DKKA      23 – 30
4.DKKA – FTC-Rail Cargo Hungaria         23 – 36
5.DKKA – Győri Audi ETO KC                    24 – 28
6.Kisvárda Master Good SE – DKKA        30 – 23
7.Eszterházy KSC – DKKA                         17 – 32
8.DKKA – MTK Budapest 28 – 21

Az idei év utolsó előtti napján játszik még egy bajnok találkozót a dunaújvárosi csapat, amikor az Alba FKC gárdáját fogadja. A 9. fordulóból elhalasztott Eu-Fire Mosonmagyaróvár – Dunaújvárosi Kohász KA bajnoki találkozóra pedig majd 2019. január 23-án kerül sor az UFM Arénában.

A Dunaújvárosi Kohász KA játékos kerete és mezszámai:

Kapusok:
16. Csapó Kyra, 27. Katarina Tomasevic (szerb), 99. Vártok Ramóna
Átlövők:
4. Monori Orsolya, 8. Nagy Zsuzsanna, 17. Camila Micijevic (horvát),
19. Szekerczés Luca, 65. Ferenczy Fruzsina, 95. Nick Viktória
Beállók:
5. Sirián Szederke, 11. Dombi Luca, 38. Cifra Anita
Szélsők:
7. Mihály Petra, 14. Erdősi Ildikó, 18. Grosch Vivien, 21. Klujber Katrin,
34. Kazai Anita, 42. Braun Laura Csenge
Irányítók:
13. Szalai Babett, 25. Bouti Fruzsina, 40. Molnár Betarix

Vezetőedző: György László
Szakmai vezetők: Radulovics Bojana – Imre Vilmos
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó