Csütörtöki ellenfelünk - SHK Veseli Nad Moravou

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.08.22.
Két mérkőzést is játszik a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csütörtökön, a cseh SHK Veseli csapata ellen. Délelőtt 10 órakor és délután 17 órakor kezdődnek ezek a felkészülési találkozók, amelyeket a bajnoki főpróbaként kezel, Bognár Róbert vezetőedző.
Így érdemes egy kicsit megismernünk az SHK Veseli Nad Moravou gárdáját, amely a tavalyi bajnokságban, az ötödik helyen ért célba a hazájában.

Az SHK Veseli 24 bajnoki találkozót játszott le, a tizenkét csapatos cseh első osztályban. Tizennégy alkalommal tudott győzni, két mérkőzése zárult döntetlen eredménnyel és nyolcszor szenvedett vereséget. A bajnokságot, pozitív + 62 -. es gólaránnyal fejezte be és az az eredmény sor, az ötödik helyhez volt elég.

1.Banik Most 41 pont
2.Slavia Praha 40 pont
3.Michalovce 38 pont
4.Duslo Sala 36 pont
5.SHK Veseli 30 pont
6.Zora Olomouc 30 pont

A cseh nemzeti női bajnokságot, 1994 óta rendezik meg és azóta a prágai Slavia Praha, a legeredményesebb csapat, amely eddig hét bajnoki címet szerzett. Az utóbbi évek egyeduralkodója azonban a Banik Most gárdája, amely 2013 óta nem engedte ki a kezéből a bajnoki trófeát, és így már hat elsőségnél tart. A mi csütörtöki ellenfelünk, háromszoros cseh bajnokcsapat és ezeket a címeket 2006 - ban, 2009 - ben és 2011 - ben gyűjtötte be, még HC Veseli néven. A Szlovákiához közeli, nagyon hangulatos Dél - Morvaországi város kézilabdázói, a cseh élvonal egyik legjobbjának számítanak tehát.


Forrás: shkveseli.cz


A nyáron elég jelentős változások voltak a csapat játékos keretében, a távozókat és az érkezőket illetően is. Az vitathatatlan, hogy a tavaly 185 gólt szerző, Jana Sustkova elvesztése érzékeny veszteség a számukra. A nagyon gólerős átlövő azonban, a bajnok Banik Most csapatához igazolt és ez a számára jelentős előrelépést jelent. Érkezett viszont, négy tapasztalt és jó képességű új játékos és cseh szakemberek szerint, így csapatként erősebb lesz az idén a Veseli. A Tereza Kubackova, Michaela Boorova, Kristina Pastorkova, és Veronika Zitnanova kvartettből, a szlovák válogatott Pastorkova a legismertebb. A már évek óta a Veseli gárdájában játszó Maria Olsovska mellet, így már két szlovák felnőtt válogatott játékosa van a csapatnak.

Lubos Hudak vezetőedző tanítványai, július 16 - án kezdték el a nyári felkészülést és augusztus elejétől már edzőmérkőzéseket is játszottak. Mi most az osztrák Stockerau elleni, kettős hazai talákozójuk eredményeit közöljük, amelyeket úgy is megnyerték, hogy a második találkozón, már jórészt csak a fiatal játékosok kaptak szerepet a cseheknél.

Forrás: shkveseli.czSHK Veseli - UHC Stockerau 30 - 22 (12 - 10)

Az SHK Veseli játékos kerete: Lekesova, Hrebejkova - Olsovska 4, Zemecikova, Novotna 9/1, Vetriskova, Luksikova 1, Kutalkova, Vinklarkova 1, Valovicova, Divilkova, Pastorkova 1, Veselkova 4/1, Zitnanova, Kubackova 6/1, Boorova 4, K. Klimesova, A. Klimesova

SHK Veseli - UHC Stockerau 27 - 26 (14 - 14)

Az SHK Veseli Nad Moravou, a legutolsó gyakorló találkozóját Minszkben játszotta és ott, nagyon szoros mérkőzésen kapott ki, a fehérorosz bajnok ellen.

NTU Minszk - SHK Veseli 30 - 27 (18 - 11)

Az SHK Veseli játékos kerete:
Lekesova, Hrebejkova - Olsovska 6, Zemecikova, Novotna 5, Vetriskova, Luksikova 1, Kutalkova, Vinklarkova 2, Valovicova, Divilkova, Pastorkova 2, Veselkova 4/1, Zitnanova
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó