DEBRECENBE KÉNE MENNI

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.11.02.
A cívisvárosba indulás előtt sokszor emlegetjük a közismert magyar népdal, szállóigévé vált első sorát. Most azonban a fiatal mosonmagyaróvári ultrák is pontosan ezzel a mondattal keresték meg Roll Zsuzsát az MKC Szurkolói Egyesület titkárát.
A szándék pedig meg is valósult és így Hajdú-Bihar megye fővárosába is elindul egy mosonmagyaróvári szurkolói busz.

"Az Érd elleni mérkőzésen szóltak nekem a fiatalok, hogy mivel őszi szünet van, lenne idejük és kedvük elkísérni a csapatot Debrecenbe. Huszonhárom ifjú ultra szurkolónk jelezte, hogy jönne és így egyértelmű volt, hogy megpróbáljuk megszervezni Debrecenbe is a buszos utazást. Vitéz Péterrel az egyesületünk elnökével megbeszéltük, hogy 5.000 FT/fő lesz az utazás ára és amennyiben szükség lesz rá, akkor az egyesület kasszájából pótoljuk ki majd a költségeket. A Berger Trans (Haselberger Zalán) és az ÉPFU (Bertalan Olivér) segítségével még egy ebédet is tudunk biztosítania szurkolóknak. Így végül negyvenketten indulunk el pénteken délelőtt tíz órakor Debrecenbe – mondja Roll Zsuzsa, a tőle megszokott lelkesedéssel."

A játékosok és a szakmai stáb, minden alkalommal kiemeli, hogy milyen nagy segítség a számukra a szurkolók jelenléte és biztatása. Nehéz megszervezni ezeket a szurkolói túrákat?

"A szombati játéknapok esetén sokan jelentkeznek és ilyen szempontból a hosszú hétvégéket is ki tudjuk használni. Vannak stabil szurkolóink, hiszen a Kobl, a Hencz a Zsugonics és a Kollárits család számára ez már szinte életforma. Öt olyan fiatal is van - Németh Zsombor, Renner Balázs, Hencz Tamás, Posta Martin és Szitás Bence – akik nélkül soha nem idndul el a szurkolói buszunk. Nagyon jó társaságok jönnek össze ezeken a buszos túrákon, amire jó példa az, hogy már a buszsofőröket is „megfertőztük”. 2015 – ben, Benkő István buszával kezdtük el a túrákat, amikor a csapat is Mosonmagyaróvárra érkezett. Így már három éve járjuk az országot és azt gondolom, hogy a szurkolótáborunk komoly elismerést szerzett azóta, a kézilabda társadalomban."

Ott voltatok Kisvárdán, Egerben, Érden, Székesfehérváron és most ott lesztek Debrecenben is. Senki sem mondhatja tehát, hogy csak a siker esetén támogatjátok a csapatunkat.

"Természetesen a visszaút mindig hangulatosabb, ha jól játszik és győzni tud a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club. Egerből tehát sokkal vidámabban jöttünk haza, mint mondjuk Érdről vagy Székesfehérvárról. A mérkőzéseket persze alaposan megbeszéljük a buszban és így sokszor még a bosszúságot is könnyebben tudjuk elfogadni. Nagyon szeretnénk, ha az MKC bent tudna maradni az első osztályban, mert itt magas színvonalú mérkőzéséket láthatunk. Ehhez jó lenne egy bravúr pontot szerezni most Debrecenben vagy majd a Vác elleni idegenbeli mérkőzésen. Mert már szervezzük az utazást arra bajnoki találkozóra is, amikor majd a karácsonyi szünetben fog játszani a csapatunk."
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó