Dobj egy labdát!

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.01.15.
Pöttyös labda, kézilabda, kosárlabda, focilabda, teniszlabda, ping-pong labda, tollaslabda, szivacslabda? Nem számít!

Mindegyik jó megoldás, csak kerek, ép és egészséges legyen, hogy a gyermekek tudjanak vele játszani, mozogni, közösséget építeni… Tudta Ön, hogy megyénkben, Győr-Moson-Sopron megyében élen járunk az elhízott gyermekek arányát tekintve? Szomorú az igazság, és ezért lépni kell, és tenni kell!

Egyesületünk elhatározta, hogy küzd az elhízás ellen, és kiáll az egészségért! A gyermekkori elhízások hátterében a nem megfelelő, rendszertelen és egészségtelen táplálkozás, és a mozgásszegény életmód nevelés kérdése! Ugyanakkor a túlsúlyosság számos veszéllyel jár, és sok betegséghez vezet a későbbiekben, a cukorbetegségtől a magas vérnyomásig!

Szeretnénk ebbe az intézményeket, bölcsődéktől az óvodákon, az általános iskolákon át a középiskolákig különféle korosztályok számára labdákat adományozni! Terveink szerint a Mosonmagyaróvári járás minden nevelési és oktatási intézményébe szeretnénk vinni minél többet ebből a sporteszközből.

Forrás: PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért

Mire is jó egy a labda? Labdával a gyermekek játszhatnak egyedül, kettesben vagy akár csapatban. Guríthatják, eldobhatják, rúghatják, pattogtathatják. A legfontosabb: hogy mozogjanak! Természetesen emellett számos képességük is fejleszthető! A játék által mozognak, a mozgás által pedig egészségesebbek lesznek. Csatlakozz mozgalmunkhoz, és dobj egy labdát a gyermekekért…

Együttműködő partnerünk, a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club és keressük még a támogatókat ehhez a kampányhoz!

Január 18-án 18:30-kor rendezik az Eu-Fire Mosonmagyaróvár-Győri Audi ETO KC női NB I-es bajnoki mérkőzést, ahol kezdetét veszi a kampányunk. A találkozó szünetében a szurkolókat kérjük fel, hogy dobjanak egy labdát a gyermekeknek a pályára!

Egy megosztással is sokat segíthetsz... Köszönjük szépen!

/Forrás: PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért facebook oldal/

Következő mérkőzés:
NB I, 5. forduló
2019.10.12., 18:00 óra.
Városi Sportcsarnok, Dunaújváros, Eszperantó út 4.