DRÁMAI CSATÁBAN MARADT ALUL AZ MKC

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.09.06.
Motherson-Mosonmagyaróvár – Váci NKSE 28-29 (15-15) Mosonmagyaróvár, NB I. női kézilabda mérkőzés, 1100 néző. V.: Bócz, Wiedemann.

MKC: Herczeg L. - Domokos, Hudák 4, Hajtai 4, Horváth B., De Souza 5 (3), Holesová 2, Csere: Dányi (kapus), POPA 6, Katona F. 2, KELLERMANN D. 3, Lancz 2, Bardi, Szalai Zs. Edző: Bognár Róbert 

Vác: Arenhart - Diószegi 4, Hámori 2, Lakatos R. 2, Helembai F. 3, KÁCSOR 8 (2), RADOSZAVLJEVICS 6, Csere: Bukovszky, Hadfi (kapusok), KUCZORA 3, Paróczy 1, Szabó K., Kovács N., Edző: Szilágyi Zoltán. 

Hétméteresek: 4/3, illetve 2/2. Kiállítások: 6, illetve 10 perc. 

Telt ház várta a Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabda csapatát az UFM Arénában, ahol Dr. Árvay István a város polgármestere végezte el a kezdődobást. Több fordulat jellemezte a mérkőzés első félidejének elejét, hiszen előbb az MKC, majd a Vác vezetett három góllal és ezeknek a hármas sorozatoknak csak 9 – 9 – es döntetlen után lett vége. A továbbiakban már csak egy – két góllal tudtak ellépni egymástól a csapatok. Így az izgalmas és magas színvonalú első harminc perc után a döntetlen eredmény teljes mértékben igazságos volt. 


A második játérész kezdete előtt Szilágyi Zoltán kapott sárga lapot, mert későn érkezett vissza a pályára, de az első percekben kiderült, hogy inkább az MKC maradt az öltözőben. Ezt pedig két gyors kontra góllal büntette a szerb szélső Radoszavljevics és az ekkor megszerzett előnyét szinte végig tartani is tudta a Vác a második félidőben. Arenhart a vendégek világbajnok kapusa is sokkal jobban védett, mint a mérkőzés elején, az MKC azonban mégis többször is vissza tudta küzdeni magát a mérkőzésbe. Az utolsó mosonmagyaróvári támadás pedig esélyt is adott az egyenlítésre, de azt nem sikerült gólra váltani. Drámai végjátékban tudott győzni tehát a vendégcsapat, a nagy akarattal kézilabdázó, viszont a megszokottnál kicsit gyengébben védekező mosonmagyaróvári csapat ellen. 

Bognár Róbert: - Csalódott vagyok és biztosan szükséges lesz vagy három nap, hogy kiheverjem ezt a vereséget. Úgy érzem, hogy elsősorban azért tudott győzni ellenünk a Vác, mert igaz fiatal gárda, de az élvonalban sokkal rutinosabb a mi keretünknél. Az idén talán több gól van a csapatunkban támadásban, de a védekezésünk még nem állt úgy össze, mint az előző bajnokság végén. 

Szilágyi Zoltán: - Egy nagyon jól felkészített és jól is játszó mosonmagyaróvári csapat ellen sikerült győznünk. Többször volt a kezünkben a mérkőzés, de nem tudtuk lezárni és így a végén még egy kis szerencsénk is volt. Őszintén remélem, hogy azért mert jó csapat vagyunk, de az is biztos, hogy a terveink megvalósításához többet kell nyújtanunk.Következő mérkőzés:
NB I, 14. forduló
2020.01.24., 18:30 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.
X