DUPLÁZÁS A LIGA-KUPÁBAN A BUDAÖRS ELLEN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.01.10.
Két Liga-kupa csoport találkozóval kezdi a januári mérkőzés sorozatát a Motherson-Mosonmagyaróvár, a Moyra-Budaörs Handball csapata ellen. Kedden 18.00 órakor Budaörsön, pénteken 18.30 órakor pedig az UFM Arénában találkozik egymással a két gárda. A szurkolók pedig mindkét, a csoportból történő továbbjutás kérdését eldöntő mérkőzést láthatják majd online közvetítés formájában az interneten.

Legutoljára a 2018/2019-es bajnokságban került sor mérkőzésekre a két csapat között, amikor az NB I-ben találkoztak. Az oda és a visszavágón is mosonmagyaróvári győzelem született, aminek jelentős súlya volt abban, hogy az akkori újonc MKC bent maradt, a Budaörs viszont kiesett az élvonalból.   
2019 április 6: Moyra-Budaörs Handball - Eu-Fire Mosonmagyaróvár  21 - 24 
2018 október 26. Eu-Fire Mosonmagyaróvár - Moyra-Budaörs Handball  25 - 24 


A tavalyi évben a budaörsi együttes egy ponttal lemaradva a NEKA mögött zárta a másodosztályú pontvadászatot így az idei szezont is az NB I B-ben kezdte. A rajt bíztatóra sikerült, hiszen az eddig lejátszott öt bajnoki találkozóján hibátlan maradt Budaörs. Novemberben azonban a nyáron érkezett új vezetőedző Buday Dániel csapatát is elkapta a koronavírus, ráadásul Budaörsön tizenegy kézilabdázó betegedett meg. Kényszerű szünetek és karantén időszakok következtek, amelyek után csak december hatodikán tudott ismét pályára lépni a csapat. December középén és az elmúlt pénteken azonban sikeresen lejátszották a Liga-kupa csoport harmadik résztvevője, a Gárdony-Pázmánd NKK elleni csoportmérkőzéseket. 
A Liga-kupa A csoportjának eddigi mérkőzéseinek eredményei: 
2020 december 09: Gárdony-Pázmánd NKK - Motherson-Mosonmagyaróvár  21 – 35 
2020 december 12: Moyra-Budaörs Handball - Gárdony-Pázmánd NKK  28 - 20 
2021 január 09: Gárdony-Pázmánd NKK - Moyra-Budaörs Handball 21 - 26 

A legutolsó találkozó adatait is közöljük, hiszen a két csapat az Motherson-Mosonmagyaróvár ellenfele lesz január közepén. 
Gárdony-Pázmánd NKK - Moyra-Budaörs Handball 21 - 26  (11 - 15) 

Gárdony-Pázmánd NKK: Németh Zs. (kapus), Becséri 4, Hamuth 4, Pados 3, Nagy A. 3 (2), Hargitai 2, Kuczi 1, Hrabovszky 1, Ágoston 1, Szűcs 1, Vörös 1, Rezneki, Pervein. Edző: Virincsik Anasztázia 

Moyra-Budaörs Handball: Sipeki, Bőle, Tóth B. (kapusok), Horváth L. 8, Szabadfi 4, Pálos-Bognár 3, Palotás 3, Kiskartali 2, Kiss M. 2, Szalai-Szita 2, Hornyák 1, Bódi 1 (1), Smid, Kovács N. Edző: Buday Dániel 

Az összeállításból kiderül, hogy a jelenlegi budaörsi gárdában egyaránt megtalálható a fiatalos lendület és a nagyon sokat érő tapasztalat. Buday Dániel munkáját a pályán kívül a mezőnyt jól ismerő Pinizsi Zoltán - Irina Shirina edzőpáros segíti, a pályán belül pedig egykori sokszoros válogatott, többszörös Bajnokok Ligája győztes játékosokra számíthat. A a nyáron érkezett Bódi Bernadett a csapat jelenlegi legeredményesebb játékosa, a 2016 óta Budaörsön kézilabdázó Hornyák Ágnes pedig nem csak az aktív kézilabdázója, hanem egyben szakmai igazgatója is a klubnak. A Motherson-Mosonmagyaróvár azonban minden esetben tiszteli az ellenfeleit, ezért pontosan tudja, hogy felkészült, erős ellenfél vár rá a Liga-kupában. 

A Moyra-Budaörs Handball 2020/2021 es játékos kerete: 
Kapusok: Böle Maja, Sipeki Flóra, Tóth Boglárka, Vártok Ramóna 
Szélsők: Braun Csenge, Bódi Bernadett, Kiskartali Zsófia, Szalai-Szita Katalin 
Irányítók: Kiss Mercédesz, Pálos-Bognár Barbara, Zsigmond Vivien 
Beállók: Ekker Gitta, Szabadfi Ágnes 
Átlövők: Hajduch Csenge, Hornyák Ágnes, Horváth Laura, Kovács Noémi, Palotás Fanni, Smid Eszter 
Edző: Buday DánielKövetkező mérkőzés:
Liga-kupa mérkőzés
2021.01.20., 18:30 óra.