EDZŐMÉRKŐZÉS AZ EDZŐTÁBORBAN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.07.28.
Remek kezdés és jó befejezés jellemezte a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club második felkészülési mérkőzését a Békéscsaba ellen. A köztes időszakban azonban a megfiatalított, nagyon lelkes vendéglátók, alaposan megszorongatták a csapatunkat a Tatán az edzőtáborban lejátszott gyakorló találkozón.

Békéscsabai ENKSE - Motherson-Mosonmagyaróvár 25 - 30 (13 - 16)
2020 július 28. kedd 17.00 óra - Tata, NUSI edzőtábor, zárt kapus edzőmérkőzés 
Vezette: Hantos Dorina - Rózsahegyi Brigitta  


Békéscsaba: Szabó D. - Andróczki 4, Kukely A. 5, Borgyos 1, J. Agbaba 3, Petika 1, Bottó 1. 
Csere: Mistina, Csizmadia (kapusok), Vámosi 4 (2), Iván 3, Mitrovic 2, Giricz 1, Kukely K., Bucsi. 
Edző: Vida Gergő. 

Mosonmagyaróvár: Herczeg - Katona 5, Gyimesi, Tóth E. 6 (2), Horváth B. 1, Szarková 4, Hajtai 3. Csere: Fritz (kapus), Lancz 3 (1), Hudák, Sirián, Kovács P. 3, Domokos 1, Stranigg Zs. 2, Kellermann 1, Holesová 1. 
Edző: Gyurka János. 

Hétméteresek: 3/2 illetve 3/3 
Kiállítások: 10 perc illetve 8 perc 

Az egy hétig Tatán edzőtáborozó Békéscsabai ENKSE ellen játszotta le a második felkészülési mérkőzését az MKC, amelyből a térdsérüléssel bajlódó Tilinger Tamara hiányzott. A mosonmagyaróvári lányok azonban a csapatkapitány nélkül is erődemonstrációt tartottak az első percekben. Tóth Eszter triplájával és Hajtai duplájával 5 - 1 arányban elhúztak, majd negyed óra elteltével már 10 - 4 arányban vezettek. Ekkor egyértelműen fölényben volt az MKC, de a játékrész második felében pontatlanabbak voltak a mosonmagyaróvári játékosok. A szimpatikusan küzdő vendéglátók pedig erre azonnal reagáltak és így lassan megérkeztek a mérkőzésbe. Harminc perc játék után három gólos előnyt szerzett az MKC, ami az ellentétes negyedórák miatt, reális eredmény volt. 

A fordulás után a Fritz - Katona, Lancz, Tóth E., Sirán, Szarková, Hajtai folytatta a játékot,  tehát a 18. születésnapját aznap ünneplő Lancz Barbora a kezdőben kapott helyett. A második játékrész első szakasza azonban elsősorban a vendéglátókról szólt, akik hat perc után egalizálták az eredményt. Ebben az időszakban érezhető volt, hogy kemény felkészülés közben van az MKC, mert elsősorban a befejezéseknél elég sok volt a hiba. Így nem csak hasznos, hanem tanulságos is volt ez a gyakorló találkozó, amely megmutatta, hogy ezen a szinten nem lehet holtpont a játékunkban. A hajráig tulajdonképpen fej - fej mellett haladtak a csapatok, viszont az utolsó tíz percben ismét az MKC akarata érvényesült. Ekkor Simona Szarková volt a nyerőember, aki három szép átlövés gólt dobott, amelyekkel sikerült bebiztosítani a győzelmet a felkészülési mérkőzésen.  

Vida Gergő: - Nagyon jól szolgálta a felkészülésünket ez az a gyakorló mérkőzés, mert sokkal jobban, bátrabban kézilabdáztunk, mint a múlt héten a Debrecen ellen. Nekünk egy teljesen új csapatot kell építenünk, ezért fontos, hogy sokat játszunk, lehetőleg erős ellenfelek ellen ellen. Ezért is jöttünk az edzőtáborba, ahol nagyon jó körülmények között készülhetünk és a héten még a Vasassal is megmérkőzünk majd.  
Gyurka János: - Kemény fizikai munka közben játszottunk, tehát érthető, hogy voltak hibák, hullámzások a játékunkban. Jól kezdtünk, a mérkőzés elején a védekezésünk is működött, de később a cserékkel megbomlott az egységünk. Különösen a nyitott formában, az egy az egy elleni védekezésben hibáztunk sokat, amivel felhoztuk az ellenfelünket. A dobott góljaink számát elég jónak tartom, mert támadásokat még keveset tudtuk gyakorolni, tehát abban nem vagyunk még a megfelelő szinten. Egy edzőmérkőzésen fontosabb az eredménynél, hogy mindenki lehetőséget kapjon, kiderüljenek hiányosságok, hogy a bajnoki rajtra megtaláljuk a legerősebb formációkat. 
Fotók: Antal JánosAz MKC 2020/21-es idényének őszi fordulói:
 • 1. forduló: Debrecen-MKC
 • 2. forduló: MKC-FTC
 • 3. forduló: MTK-MKC
 • 4. forduló: MKC-Vác
 • 5. forduló: Alba-MKC
 • 6. forduló: Kisvárda-MKC
 • 7. forduló: MKC-Békéscsaba
 • 8. forduló: Érd-MKC
 • 9. forduló: MKC-Szombathely
 • 10. forduló: Dunaújváros-MKC
 • 11. forduló: MKC-Siófok
 • 12. forduló: NEKA-SZISE-MKC
 • 13. forduló: MKC-ETO

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök

A Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabdázói is egyéni edzésekkel tartják formában magukat. A játékosoktól kapott felvételekből pedig készítettünk egy összeállítást.

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 1., szerda