EDZŐMÉRKŐZÉS PÉNTEKEN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.10.15.
A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club NB I-es csapatának három bajnoki mérkőzése is halasztásra került, mert az ellenfeleknél pozitív koronavírus teszteket találtak. A csapat így edzésekkel készül, de szerencsére pénteken 14.30 órakor egy gyakorló találkozót is tud játszani az Alba Fehérvár KC ellen. A mérkőzésre az UFM Arénában kerül sor, a kialakult helyzetre való tekintettel most zárt kapuk mögött, tehát nézők nélkül.

Az MKC így rövid időn belül harmadszor találkozik a székesfehérvári csapattal, hiszen a nyáron is játszottak két felkészülési találkozót. Ezeket és a szeptemberben a KÖFÉM sportcsarnokban lejátszott bajnoki találkozót is a mosonmagyaróvári csapat nyerte. Gyurka János az MKC edzője azonban most az eredménynél fontosabbnak tartja azt, hogy ismét mérkőzést tud játszani a Motherson-Mosonmagyaróvár.  


Motherson-Mosonmagyaróvár - Alba FKC  30 - 26 (16 - 17)  
2020 augusztus 07. péntek 16.00 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 400 néző  

Alba FKC - Motherson-Mosonmagyaróvár  25 - 35 (14 - 15) 
2020 augusztus 15. szombat 13.00 óra - Székesfehérvár, KÖFÉM csarnok, zárt kapus  

Alba Fehérvár KC - Motherson-Mosonmagyaróvár  27 - 31  (15 - 16)  
NB I bajnoki mérkőzés - 5. forduló  
2020 szeptember 20. vasárnap 18.00 óra - Székesfehérvár, KÖFÉM Sportcsarnok, 400 néző  

- Nagyon örülünk annak, hogy gyakorló találkozót tudunk játszani, mert érezhetően hiányzik a mérkőzés tempó a játékosoknak - nyilatkozta Gyurka János. - Ezt ugyanis nem lehet az edzéseken modellezni, így már arra is gondoltunk, hogy egymás között játszunk majd egy edzőmérkőzést. Szerencsére a tesztelések után kiderült, hogy a székesfehérvári gárdánál is mindenki egészséges, így velük tudunk játszani pénteken. Az elmúlt napokban jórészt fizikai jellegű munkát végeztünk, pótoltunk egy-két hiányosságunkat. A játékosok kipihenték igaz a mentális fáradtságot, de most nem vagyunk annyira játékban, mint a szeptemberi bajnoki sorozatban. Ez a gyakorló találkozó segíthet abban, hogy újra megtaláljuk magunkat, felvegyük a mérkőzés ritmust, hiszen bízunk abban, hogy a jövő szerdán már folytatódik a bajnokság a Siófok ellen. 

Az Alba Fehérvár KC jelenleg a bajnokság 12. helyén áll, hat mérkőzés után, mindössze kettő ponttal. Ezeket még a második körben a Dunaújvárosi KKA ellen hazai találkozó szerezték meg. A szeptember 24.-én lejátszott utolsó bajnoki találkozójukon azonban váratlan, tíz gólos vereséget szenvedtek Balatonbogláron az újon Boglári Akadémia-SZISE ellen. Ezt követően lemondott a csapatot 2016 óta irányító Deli Rita, akinek a helyét a másodedző Józsa Krisztián vette át. A fiatal szakember Szombathelyen volt már vezetőedző az NB I-ben, de eddig inkább utánpótlás edzőként dolgozott, segítőként viszont csatlakozott mellé az egykori kiváló irányító Siti Eszter, aki már Deli Rita mellet is tevékenykedett pályaedzőként.


Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök