„Egy edzőt mindig az eredményei minősítenek” – szezonértékelés Bognár Róberttel

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.06.01.
Az EU-FIRE Mosonmagyaróvár aranyérmet szerzett az NB I/B Nyugati csoportjában, ezzel pedig egy év másodosztályú szereplés után jövőre ismét a legjobbak között bizonyíthat. A sikerben óriási szerepe volt a szakmai stábnak is, amelynek élén a vezetőedző Bognár Róbert áll. A MKC sikerkovácsa Róth Kálmán és Hlavaty Tamás mellett volt már korábban a felnőtt csapat másodedzője, és bajnoki címig vezette a mosonmagyaróvári juniorokat a 2014-2015-ös szezonban. A Lajta partjára egy év győri kitérő után tért vissza, és rögtön nagyot alkotott a feljutással.
„Lassan ülepednek ennek a szezonnak az eredményei és a tanulságai – kezdte a visszaemlékezést Bognár Róbert. Egy edzőt mindig az eredményei minősítenek, de ami ennél is fontosabb, hogy a bajnoki címmel és a feljutással rengeteg embernek okoztunk örömet. Az utolsó két hétben sok programon vettünk részt, ahol mindenki nagyon pozitívan fogadott bennünket. A szurkolók megmutatták, hogy nagyon szeretik a kézilabdát itt Mosonmagyaróváron. Jók a visszajelzések a csapat teljesítményével kapcsolatban, és mindenki várja az NB I-es szezon indulását."

Az MKC teljesen kicserélődött kerettel vágott neki a szezonnak, amit Bognár Róbert igazi csapattá gyúrt. A rutinos játékosok (Tilinger Tamara, Horváth Bernadett, Scholtz Andrea, Farkas Veronika), a fiatal tehetségek (Lozsi Erna, Dányi Bernadett) és a kiesés után is Mosonmagyaróváron maradók (Gyimesi Kitti, Bardi Fruzsina, Hajtai Vanessza, Bízik Réka, Bízik Boglárka) jól együtt tudtak működni egymással és a szakmai stábbal is. Ennek pedig az ellenfelek látták kárát...

„Jól működött a kémia a csapaton belül. Az összes idősebb, rutinos játékossal remek kapcsolatot tudtam kialakítani. Velük többször egyeztettünk külön is, ez is fontos eleme volt a csapaton belüli kommunikációnak. A lányok elfogadtak és bíztak bennem, ami engem is megerősített a pozíciómban. Én hittem a lányokban, ők pedig bennem, így működött a csapatunk.”

Bognár Róbert a bajnoki cím után nem sokat pihent, hiszen az új szezonra össze kellett állítani a felkészülési tervet. A felnőtt csapat játékosai július közepén kezdik meg a munkát az NB I-es bajnokságra. „Egy hónap teljes pihenőt kaptak a lányok, ebben az időszakban nincs előírt munka. A legtöbben azért ezt nem használják ki, hanem korábban elkezdenek már futni, úszni vagy konditeremben edzeni. Július elejére már előírt programot kapnak a lányok, amit otthon kell elvégezniük. A felkészülést július 11-én fogjuk elkezdeni, rögtön egy fizikai felmérővel, ahol képet kapunk arról, hol tartanak a játékosok. Hét hetünk lesz felkészülni az első osztályra, ami szeptemberben kezdődik majd.”

Az NB I-ben komoly erőpróba vár a mosonmagyaróvári kézilabdás hölgyekre. Az elsőszámú cél egyértelműen a bennmaradás, de ehhez a pályán és az edzéseken is nagyon sokat kell tenni.

„Sok játékelemet szeretnék meghagyni, abból, amit az előző szezonban begyakoroltunk, de azért több mindenen változtanunk is kell. Szeretném, ha sokszínűbb és agresszívabb lenne a védekezésünk. Fontos lenne, hogy fejlesszük a csapatszintű lerohanást is. Ebben nem voltunk rosszak az előző szezonban, de van még hová fejlődnünk. Gyorsulnunk kell, mind az előre játékban, mind pedig a visszarendeződésben. Ez kulcsfontosságú lesz az NB I-ben, akár meccsek múlhatnak is rajta. Támadásban jó lenne több figurát és több befejezést elsajátítanunk. Ezek várnak ránk a felkészülési időszakba, ahol nem fogunk unatkozni” – zárta gondolatai Bognár Róbert.

Az EU-FIRE Mosonmagyaróvár számára július közepén kezdődik a felkészülés, az NB I-es bajnokság pedig szeptemberben rajtol.


Hajrá MKC!
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - Praktiker-Vác
2023.09.28., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó