EGY IGAZI CSAPAT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.09.14.
Írásainkban többször említettük már, hogy a 2021/2022-es szezonban két serdülő csapatot indít a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club. Alapjaiban örömteli ez a hír, hiszen bizonyítja a Mosonmagyaróváron folyamatosan növekvő utánpótlás létszámot. Ez az élsportot sok szempontból talán még felül is múló közösség pedig megérdemli, hogy bemutassuk.


- Ennek a csapatnak az alapját a tavalyi U15-ös keretünk adja, akikkel már az előző idényben is én foglalkoztam - mondta Balogh Sándor az MKC utánpótlás edzője. - A serdülő bajnokság volt a legjobb opció arra, hogy a 2005 - 2008-as születésű gyerekek ne vesszenek el, továbbra is az MKC-ban tudjanak kézilabdázni. A tavalyi bajnokság során kialakult egy remek baráti közösség, ezért beszélgettünk a serdülő II. indításáról a gyerekekkel, a szülőkkel és az edzőkkel. A lányok nagyon örültek ennek a lehetőségnek, mert szerettek volna továbbra is együtt maradni, egy csapatban kézilabdázni. Természetesen a tavalyi U15 legjobbjai Farkas Veronikánál kezdték el a nyári alapozást és az első számú serdülő kerettel dolgoznak. A nálam maradó játékosokhoz azonban még újak is érkeztek, így továbbra is teljes csapatként, a korosztályunkban tudunk fejlődni. A klubnak pedig mindig azt kell figyelembe vennie, hogy az utánpótlásban hol tud a legtöbb gyerek sportolni. Az idén tizenöt éves csapatot nem lehetett kialakítani, a megyei felnőtt bajnokság pedig most fizikailag alkalmatlan bajnokság lett volna. A serdülő harmadosztályban azonban szabvány pályákon, közel azonos tudású gárdákkal mérkőzhetünk meg, a játékban és a személyiségükben is sokat léphetnek előre a lányok. 

- Lesz lehetőség arra, hogy a jó formába kerülő játékosok a magasabb osztályban szereplő serdülő bajnokságban is pályára léphessenek? 
- Sajnos a szabály ezt nem engedi meg, előre el kellett döntenünk, hogy ki melyik bajnokságban lép majd pályára. Ezt a bajnoki sorozat közben egyszer módosíthatjuk, így most a tavalyi U15-ös csapatból csak Vidra Vanessza fog a serdülő másodosztályban játszani. Az ikertestvére Vidra Katinka, Deutsch Dorina, Smuk Vanessza és Telek Kiara továbbra is Farkas Veróval készül, de bajnoki mérkőzéseken nálunk fog pályára lépni. Velük kiegészülve azt gondolom, hogy a középmezőnybe várható a csapatunk a bajnokságban, ahol többek között lesz ellenfelünk Budapestről, Székesfehérvárról, Solymárról, Pápáról, Mórról, Ácsról és Lébényből. Az U15-ös bajnokságból már ismerünk néhány együttest, de tudjuk, hogy a pontvadászat sokkal izgalmasabb, nehezebb feladat lesz. A nyári felkészülést július 28-án már elkezdtük, kiemelten figyelve arra, hogy az erőnlétünk rendben legyen. Ebben sokat segített az, hogy napi kétszer edzettünk és az első foglalkozást főként homokban, ahol sokat erősödtünk. Az edzőmérkőzéseink is sikeresek voltak, de a mi legnagyobb erőnk a csapategységünkben van, amit mögött van egy támogató szülői közösség. A sport által pedig a gyerekek olyan nevelést kapnak, amit azon kívül nem lehet megoldani, egészségesen élnek és igazi csapatot alkotnak. Győzni pedig ezek a játékosok is szeretnek, a barátságuk, a klubszeretetük pedig egyáltalán nem függvénye az önmagában nem sokat érő tehetségnek. 

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő II. játékoskerete: 
Szikra Kata, Lengyel Nikoletta, Tamás Nadin (kapusok) Deutsch Dorina, Faddi-Horváth Annamária, Gerber Adrienn, Hatt Julianna, Kettinger Rebeka, Lengyel Alexandra, Novits Lilla, Papp Dóra, Petró Dorina, Pécsi-Palotás Rebeka, Plachy Anna, Rigó Virág, Smuk Vanessza, Szabó Edina, Telek Kiara, Varga Boglárka, Vidra Katinka