EGY KIS IDŐ MARADT AZ ÖRÖMRE

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.02.10.
A jól megérdemelt pihenőnapjukon nem szívesen zavartuk a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatkapitányát és vezetőedzőjét. Tóth Eszter és Gyurka János azonban most is, pontosan ugyanúgy mint mindig, készségesen osztotta meg az örömét és a gondolatait a mosonmagyaróvári honlap olvasóival.


- Sok szurkolótól kaptam kedves üzeneteket, nagyon boldog vagyok, hogy örömet tudtunk szerezni nekik, a városnak - nyilatkozta a mérkőzés másnapján a csapatkapitány Tóth Eszter. - Ismét fantasztikus volt a hangulat az UFM Arénában, rengeteget segített nekünk a közönségünk, akik nélkül nem tudtuk volna elérni ezt a klubtörténelmi sikert. Biztosan tudunk majd erőt meríteni ebből a találkozóból, de nagyon fontos, hogy reálisan értékeljük a játékunkat, a helyzetünket. Ez a pont jól jött a nagyon kiélezett magyar bajnokságban, ebben a sorozatban azonban még sok mérkőzés van hátra. Az Európa-Liga csoportmeccsek viszont a végéhez közelednek és mi szeretnék megragadni az esélyünket. Ehhez a hétvégén győznünk kell Norvégiában, ami szintén nehéz lesz, mert a Fana hazai pályán meglepte a nagycsapatnak számító Nantes gárdáját. Felkészülten kell tehát pályára lépnünk Bergenben, figyelnünk kell a norvégok ügyes belső játékosaira, az erőteljes átlövőkre.

Azt gondolom, hogy a megfelelő alap állóképességünk miatt, bírjuk a sorozatmérkőzéseket, sőt az ETO és az Ikast elleni találkozók felkészítettek bennünket arra, hogy a Fradi ellen megfelelő tempóban kézilabdázzunk. Az edzéseken a frissítés, a regeneráció továbbra is főszerepben van, és az immunrendszerünket is próbáljuk felkészíteni a betegségekkel szemben. Azt pedig lassan már megszokjuk, hogy mindig kéznél van az utazó listánk, nagyon nem kell kipakolni a bőröndünkből. Sok feladatunk van, elérhetőek a céljaink és így készülni is könnyebb, hiszen most nagyon igaznak érezzük az „evés közben jön meg az étvágy” mondást. 

- Megéltük a szerdai mérkőzést, nyilvánvalóan nagy öröm a számunkra, hogy pontot tudtunk szerezni a Ferencváros ellen, ki tudtuk szolgálni a közönségünket - folytatta Gyurka János a Motherson-Mosonmagyaróvár vezetőedzője. - Viszont nem szabad most megállni, leragadni ennél a találkozónál, mert ez csak annak a sorozatnak a része, amelyben szeretnénk a lehető legjobban szerepelni. Ma már a következő találkozóra kell fókuszálnunk, hiszen nagyon kevés időnk van, szinte csak egy napunk arra felkészülni. Próbálunk olyan tempóban, sebességen kézilabdázni, amit még tanulnunk, szoknunk kell, de az egyértelműen látszik, hogy ha eredményesek akarunk lenni, akkor ezen az úton kell haladnunk. Ebből a szempontból kell tehát kielemezni az FTC mérkőzést, feleleveníteni a Fana elleni első találkozót és kiosztani a lányoknak a feladatokat.

A tanulságokat, a tapasztalatokat tehát a soron következő találkozón kell hasznosítani, amire nekünk most nagy szükségünk is lesz Norvégiában. Biztos vagyok abban, hogy a Fana nagyon fog küzdeni, emlékezetessé akarja tenni az utolsó hazai csoportmérkőzését. Önbizalmat adhat nekik a Nantes elleni győzelmük, nekünk pedig nehezíti a helyzetünket, hogy ismét utaznunk kell, a hosszú, téli repülések minden nehézségével. Ismét egy nagyon komoly feladat vár ránk tehát a hétvégén, de én bízom abban, hogy vasárnap is le tudunk hívni egy olyan teljesítményt, amellyel meg tudjuk nyerni a norvégok elleni idegenbeli csoportmérkőzést.Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó