EGY VERESÉG - EGY GYŐZELEM

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.05.23.
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U22-es együttese hazai pályán elszenvedett vereséggel zárta az NB II-es felnőtt bajnokságot. Így a tizenkét csapatos Észak-nyugati csoportban, a hetedik helyen végzett. Az egész szezonban rengeteg problémával, sérüléssel bajlódó ifjúsági keret az utolsó mérkőzésen is rendkívül balszerencsés volt, mert most az egész évben kiváló teljesítményt nyújtó Babinszky Lara szenvedett súlyosnak tűnő térdsérülést. Az MKC serdülő szintén az UFM Arénában játszott és győzte le a Győrújbarát gárdáját a Győr-Moson-Sopron megyei felnőtt bajnokságban.


Női felnőtt NB II Észak - nyugat - 22. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC U22 - Büki TK  20 - 23 (9 - 10) 
2021 május 22. - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna 
Vezette: Fábiána Balázs - Vandróczi Gábor 

MKC U22: Soltész - Fekete F. 1, Stranyovszky 1, Babinszky 3, Kiss J. 1, Lázár 5, Szabó Cs. 3. Csere: Dávida, Mestyán (kapus), Nemes 6, Trestyén, Simon, Magyari, Sefcsik. Edző: Bognár Róbert 

Bognár Róbert:
- Hazai pályán, az évek óta az élmezőnyhöz tartotó, az idén is a második helyen végzett Büki TK ellen zárta a bajnokságot a csapatunk. A lányokon éreztem, hogy nagyon szeretnének szépen búcsúzni a szezontól, bevetették minden még meglévő tartalék energiájukat és így egy valóban jó találkozót játszottak. Nemes Laura és Lázár Jázmin igazi vezérek voltak, de sajnos ismét elért bennünket egy sérülés, hiszen az irányító Babinszky Larának ki kellett szállnia a játékból. A vereségünkben közrejátszott az gyenge periódus a második félidő elején, amikor percekig nem tudtunk gólt szerezni. Valamint a három kapusunk összesen öt védése is kevésnek bizonyult egy ilyen játékerőt képviselő ellenféllel szemben. Egy sok problémát hozó, rendkívül viszontagságos idényt zártunk le, amelyet sok szempontból meg kell vizsgálnunk, hogy a jövőben eredményesebben szerepeljünk. 

Női felnőtt Győr-Moson-Sopron megyei - 17. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - Győrújbaráti TK  34 - 29 (16 - 19) 
2021 május 22. - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna 
Vezette: Csik Dorka - Konkoly Kata 

MKC serdülő: Szikra - Renner 2, Baumgartner 5, Stranyovszky 8, Pető 2, Sefcsik 9, Lengyel L 1, Csere: Lengyel N. (kapus), Uzonyi-Varga 3, Bertalan 2, Bíró 1, Smuk 1, Mészáros, Vidra K., Buga R., Deutsch. Edző: Farkas Veronika 

Farkas Veronika:
- Az első játékrészben nem állt össze a védekezésünk, sok távoli átlövés gólt kaptunk az ezen a szinten kimondottan erősnek mondható Győrújbaráti csapattól. Három gólos hátrányban voltunk a szünetben, sőt a folytatásban már 17 - 21-re is vezetett a vendégcsapat. Nagyon büszke vagyok tehát a kislányokra, hogy innen fordítani tudtak és megnyerték a mérkőzést. Védekezési formát váltottunk. ami mögött a kapusteljesítményünk is feljavult, a labdaszerzések után pedig gyors futásokra kényszerítettük az ellenfelünket. Sokat hasznosítottunk az edzéseken gyakorolt elemekből, így igazán értékesnek tartom ezt a sikert. A halasztások miatt vannak még hátra mérkőzéseink, aminek látom, hogy örülnek a játékosok, mert egyre bátrabbak, egyre jobban élvezik a játékot a felnőtt bajnokságban.