EGYETLEN GÓL VOLT A „KÜLÖNBSÉG”

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.08.09.
Érd – Motherson-Mosonmagyaróvár  31 - 30  (13 - 17) Székesfehérvár, nemzetközi női kézilabda felkészülési mérkőzés, 300 néző. V: Fehér V., Répás

Érd:


Janurik – Nascimento 2, Kiss N. 5, Kisfaludy 1, Jerabková 5, Kovacevic 5, Schatzl Natalie 2.


Csere: Foggea (kapus), Tóth G. 1, Bízik R. 4, Szabó L. 2, Gávai, Király R., Lavko 4, Termány.


Edző: Szabó EdinaMKC:


Dányi – Domokos 1, Hudák 3, Tilinger 1, Horváth B. 2, De Souza 8 (5), Hajtai 1.


Herczeg (kapusok), Katona 2, Popa 3, Holesová 2, Kellermann 2, Bardi 5, Szalai Zs.


Edző: Bognár Róbert


Hétméteresek: 2/1 illetve, 6/5, Kiállítások: 12 illetve, 10 perc


Nagyon biztató első harminc percet láttunk a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatától a székesfehérvári négyes torna második napján, az Érd ellen. Az MKC szervezett és fegyelmezett védekezéssel és a kapuban Dányi Bernadett bravúrjaival, végig vezetett két – három találattal a bajnokság élmezőnyébe várt érdiek ellen. Szabó Edina csapata csak a hajrában tudott felzárkózni két gólra, de a fordulópontokból, akkor is az MKC jött ki jobban.


A második félidőben Tóth Gabriella és Bízik Réka valamint Herczeg Lili és Tilinger Tamara is kezdett. De mégis inkább a játékvezetők voltak a főszereplők, akik hét perc alatt, hat perc kiállítást ítéltek az MKC ellen. Az Érd ki is használta a folyamatos emberelőnyét és megfordította az eredményt. Viszont ellentétben a torna első mérkőzésével, ahol állva hagyták az Alba gárdáját, az MKC csapatát nem tudták leszakítani. Két gólos volt az érdi előny a hajrá előtt, amit még meg is felezett az MKC, sőt egészen az utolsó lövésig volt esélye a döntetlen eredményre.Dr. Hoffman László szakmai igazgató: 
- Úgy gondolom, hogy ma ismét léptünk egyet előre, mert nagyon jó mérkőzést játszottunk a bajnokság egyik élcsapata ellen. Ez az eredményben is megmutatkozik, de annál most sokkal fontosabb volt a mutatott játék. Ez pedig a védekezésünket illetően nemzetközi színvonalú volt.
Következő mérkőzés:
NB I, 5. forduló
2019.10.12., 18:00 óra.
Városi Sportcsarnok, Dunaújváros, Eszperantó út 4.