EGYGÓLOS VERESÉG

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.01.12.
Minimális vereséggel zárult a Motherson-Mosonmagyaróvár bajnoki mérkőzése a Siófok ellen, a Balaton partján. A leginkább küzdelmesnek nevezhető találkozón végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, így gyakorlatilag az utolsó támadás döntötte el a két bajnoki pont sorsát.

Siófok KC - Motherson-Mosonmagyaróvár 29 - 28 (15 - 13)  
NB I. bajnoki mérkőzés 10. forduló - Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 400 néző 
2023 január 12. csütörtök 17.00 óra 
Vezette: Bóna Szabolcs - Földesi Csaba   


Siófok: Rajcic - Such 2, Papp 3, DEBRECZENI-KLIVINYI 8 (6), Ndiaye 1, KAJDON 3, MAVSAR 9 (2). 
Csere: Herczeg, (kapus), Sirián, Wald 2, Juhász, Kojic 1.  
Edző: Uros Bregar  

Mosonmagyaróvár: Mistina - Mihály, Lancz 2, Pásztor 3, Kovács P. 1, TÓTH E. 6 (4), Stranigg Zs. 3 (1). 
Csere: Mistina (kapus), Ivanacok 3, Tóth N. 1, Bardi, Albek 1, Faragó, TÓTH G. 6, Sztankovics, Csire 2. 
Edző: Gyurka János   

Kiállítások: 8 perc (piros lap: Papp 36. perc), ill. 8 perc  
Hétméteresek: 8/8, ill. 6/5   

A mérkőzés óvatos nyitányán a Siófok vezetett, de az MKC tartotta lépést, sőt a hetedik percben Tóth Eszter büntetőjével előnybe is került. Kiegyenlített küzdelmet hozott az első negyedóra, de mindkét oldalon elég sok volt a technikai hiba, így a döntetlen körüli eredmény reális képet mutatott. 
Gyurka János többet forgatta a csapatát, ami teljesen érthető, hiszen hajnali négykor indul a mosonmagyaróvári gárda a Nantes elleni Európa-Liga csoportmérkőzésre. A hazaiaknál ki kell emelni, hogy Debreczeni-Klivinyi Kinga rövid időn belül négy hétméterest is gólra tudott váltani. Az első időkéréshez így 8 - 8-as eredménnyel érkezett el, a két a nemzetközi kupában szereplő együttes. Tudósítóként nem is emlékszem, hogy mikor írtam olyat utoljára, hogy az MKC bővebb keretet tudott nevezni egy találkozóra. Most azonban talán lehetett bízni ebben, mert sérülés miatt sok volt a hiányzó a hazai gárdában. 
Ennek ellenére az utolsó perceket alaposan megnyomta a Siófok, a fekete mezesek elhúztak három találattal, de ezen még Stranigg Zsófia kozmetikázni tudott. Összességében tehát nagy küzdelmet hozott az első játékrész, de ahogy az várható volt, nem döntött el semmit, a két jól felkészített, hasonló helyzetben lévő csapat között. 

Az MKC a második félidő legelején gyorsan ledolgozta a hátrányát, Tóth Gabriella ismét góllal jelezte, hogy egyre többet lehet rá számítani. Jobban kezdte tehát a második harminc percet a Motherson-Mosonmagyaróvár, időt is kért öt perc után Uros Bregar a hazaiak szlovén mestere. 
Ezután azonban visszavette a vezetést a Balaton-parti együttes, amely ugyanekkor elvesztette a piros lapot kapó Papp (leánykori nevén Kiss) Nikolettet. A szakember felesége Tamara Mavsar dobott két lerohanás gólt, amelyekkel viszont megint kedvezőbb helyzetbe került a Siófok. 
Magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a csapatok, lényegesen gyorsabb, dinamikusabb lett a játék. Ez a már említett változtatási lehetőségek miatt nem volt kedvezőtlen a mosonmagyaróvári csapat számára, de a találkozó utolsó szakasza előtt még egy góllal a Siófok vezetett.
Az utolsó negyedórára maradt a döntés, ebben a periódusban tehát már minden góllal befejezett vagy kivédekezett támadásnak komoly jelentősége lett. Tóth Gabriella a harmadik találatát jegyezte, a másik oldalon pedig a bátran vállalkozó Kajdon Blanka teljesítményét lehetett kiemelni. Az eredményjelző 25 - 25-ös állást mutatott, amikor még öt perc volt hátra a találkozóból. Az MKC sajnos emberhátrányban kézilabdázott és a kockáztatást félpályás góllal használta ki a Siófok. Tóth Eszter két magabiztosan értékesített hetessel tartotta meccsben a vendégeket, de a játékvezetőknél két perces kiállítást érő szabálytalanság miatt, hetes következett a másik oldalon is.
Tóth Gabi parádés góljaival az MKC esélyes maradt a győzelemre, az utolsó támadást azonban a Siófok vezethette. Egy időkérés lehetőséget adott arra is, hogy megbeszéljék a formációt, amit végül is a szélső Wald Kíra gólra váltott.
Minimális különbséggel győzött a talán nem elfogultság leírni, hogy szerencsésebb hazai gárda. Különösen, ha hozzátesszük, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár ellen nagyon meg is kellett harcolni a sikerért. Igaz ez most aligha vigasztalja meg a mosonmagyaróvári szurkolókat…   

Uros Bregar: - Az ETO és FTC csapatát nem számolva, a Motherson-Mosonmagyaróvár játssza a legdinamikusabb kézilabdát Magyarországon. Ezért ezen a mérkőzésen folyamatosan próbáltuk lassítani a játékot, hiszen nagyon sok a sérültünk, futással nem bírtuk volna tartani velük a lépést. Tóth Gabriella átlövési is nehézségeket okoztak, mert ma mi is kerestük a kapusteljesítményt. A lelkesedésünk azonban meghozta az eredményt, a fiatal Wald Kírának pedig gratulálok, hogy a legfontosabb pillanatban győztes gólt tudott szerezni.   

Gyurka János: - Nagyon jól küzdő Siófokkal találkoztunk, amely most kicsit meg is cáfolta kettős terhelésből adódó nehézségeket, ami elismerésre méltó. Szűkebb volt a keretük, de harcoltak hatvan percig, miközben nálunk ma inkább csak a mezek voltak fent a pályán. Fájó ez a vereség, mert felkészültünk az ellenfelünkből, mégis bizonytalanok voltunk. Elmaradtak a megszokott játékelemeink, sok a harminc kapott gól is, nem ez jellemezte eddig a teljesítményünket.

Fotók: siofokkc.hu

Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - NEKA
2023.12.20., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó