EGYÜTT A SZURKOLÓKKAL!

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.09.24.
A szerdai Kisvárda Master Good SE elleni bajnoki mérkőzésen is több jó egyéni teljesítményt láttunk a Motherson-Mosonmagyaróvár gárdájában. A fiatal szélső Stranigg Zsófia is sokat dolgozott a sikerért, így az elmúlt Kisvárdán lezajlott és már a következő Békéscsaba elleni mérkőzésről is őt kérdeztük.

- Nagyon boldog vagyok, mert egy igazán nehéz mérkőzést sikerült megnyernünk - kezdte a beszélgetést Sranigg Zsófia. - Az első félidőben tompák voltunk, amire részben magyarázat, hogy sokat utaztunk, nem a megszokott módon készültünk erre a találkozóra. A hazai együttes pedig mindenképpen meg akart verni bennünket, hiszen a csapatok főként hazai környezetben számítanak a bajnoki pontokra. Fontos volt, hogy közvetlenül a szünet előtt sikerült az öt gólos hátrányunkat, háromra csökkenteni. A félidőben Gyurka János alaposan fel is ébresztett bennünket, átbeszéltük a feladatokat és sokkal koncentráltabban kézilabdáztunk. Kellett tehát, hogy felrázzon minket az edző, de közben az is jó volt, hogy meg is nyugtatott bennünket. A hajrában ugyanis mi talán kicsit kevesebbet hibáztunk és igaz szerencsénk is volt, de ugye tudjuk, hogy azért alaposan meg is kell dolgozni. 


- Egy betegség után kerültél vissza a csapatba, ahol jól érzékelhetően jól is érzed magad. Viszont azt tudni szeretnénk, hogy hogyan bírja az MKC ezt a valóban embert próbáló bajnoki sorozatot?  
- Sajnos hetekig bajlódtam a mononukleózis betegséggel, de szerencsére már teljesen rendben vagyok. Annak pedig nagyon örülök, hogy játéklehetőséget is kapok, és úgy érzem, hogy egyre jobban kiegészítjük egymást Hajtai Vanesszával. Mi ketten, amúgy is hasonló, a megszokottnál talán egy kicsit érzelmesebb, harsányabb játékosok vagyunk, ami néha segít is a nehezebb pillanatokban. Ezek az egy gólos sikerek azonban megmutatják, hogy az MKC jelenlegi csapata egy fantasztikus közösség. Nagy előnyünk, hogy bátran lehet forgatni a csapatot, mert mindig vannak olyanok, akik húzni tudják a társaságot. Kicsit már fáradtabbak vagyunk, tehát jól fog jönni majd egy kis szünet a heti két bajnoki találkozók után, de előtte még be akarjuk gyűjteni a Békéscsaba elleni pontokat. 

- Szenzációsan rajtolt a Motherson-Mosonmagyaróvár a bajnokságban, de a közelgő szünet előtt még lesz egy nagyon fontos mérkőzése. Fel fogja tenni az i-re a pontot az MKC? 
- Tudjuk, hogy a bravúros győzelmeink akkor érnek igazán sokat, ha a kötelező győzelmeket is hozzuk. Ezért semmiképpen sem becsüljük le a viharsarki gárdát, amely ugyan sok nehézséggel küzd, de egy fiatal, harcos csapat. Vesztenivalójuk sincs, tehát nagyon komolyan kell vennünk a vasárnapi találkozót, már a legelső perctől maximálisan odafigyelve. A SZISE játékosaként én már megtapasztaltam, hogy milyen nehéz ellenfél lehet egy esélytelenebb gárda, mert pontosan emlékszem, hogy pont a Békéscsaba és a Vác a tavalyi bajnokságban egy kicsit lebecsült bennünket. Mi ezt nem fogjuk megtenni, már az első perctől diktálni fogjuk a tempót, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés. Ezért nagyon számítunk a szurkolóinkra, akikkel már elég régen találkoztunk. Reméljük, hogy ez a vasárnapi időpont megfelelő lesz ahhoz, hogy telt ház legyen és buzdítsanak bennünket. Velük együtt szeretnénk eredményesen lezárni ezt a tényleg remek sorozatot!


Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök