„ELÉGEDETLEN” LÁNYOK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.01.01.
Sikerrel zárta az évet a Motherson-Mosonmagyaróvár az élvonalbeli kézilabda bajnokságban, így nem véletlenül van zárójelben a visszapillantó írásunk címe. Több jó egyéni teljesítmény segítette hozzá a győzelemhez a csapatot, amelyet egyáltalán nem volt könnyű megszerezni Békéscsabán. A bravúros védéseket bemutató Szemerey Zsófi és a védekezésben rengeteget dolgozó Kovács Patrícia ezért boldogan, de nagyon önkritikusan értékelt.


-
A számszerű eredmény azt sejteti, hogy könnyű győzelmet arattunk Békéscsabán, de ez nem igaz - nyilatkozott elsőként Szemerey Zsófi. - Küzdelmes találkozót játszottunk, sajnos elég sok hibával, aminek a következtében a hajráig nem tudtuk leszakítani a hazai csapatot. Azt gondolom, hogy túlzott volt a győzni akarásunk és ezért egy kicsit túlpörögtük ezt a bajnoki találkozót. A Békéscsaba pedig szívós ellenfél volt, de a felzárkózásik ellenére, én a győzelmünket nem éreztem veszélyben. 

- Nagyon hosszú volt a kihagyás, ami egyértelműen érződött a játékunkon, mert olyan hibákat vétettünk, amelyek nem igazán jellemzőek ránk - folytatta az értékelést Kovács Patrícia. - Elsősorban a sok kimaradt gólszerzésre gondolok, amiben sajnos én is hibás voltam. Szerencsére a védekezésünkben azonban nem voltak hullámvölgyek, hiszen a huszonhárom kapott gól, nem sok egy idegenbeli mérkőzésen. A győzelmet pedig annak is köszönhetjük, hogy most is voltak olyan játékosaink, akik egy-egy villanással segítettek a legkritikusabb pillanatokban.

A közismert mondás szerint viszont a győzelmet nem kell megmagyarázni és alighanem sokkal többet jelenleg nem is lehetett várni a csapattól…

Szemerey Zsófi: 
- Elég hosszú és így fárasztó volt az utazás Békéscsabára, ráadásul most a folyamatos eső miatt még sétálni, az izmainkat megmozgatni is nehezen tudtunk. A buszban étkezés sem optimális így a mérkőzés előtt, de nem akarunk panaszkodni, hiszen tudtuk, hogy most nincs más megoldás. A lelkes, fiatal lila-fehérek ellen pedig mindig nehéz játszani, mert az esélyesebb ellenfelek ellen bátran kockáztatnak. Kapusként a számomra elég kiszámíthatatlanok, nehezebb felkészülni a lövéseikből, így valóban értékes az a két pont, amit most megszereztünk. A hosszú utazásokon - Debrecen, Kisvárda, Békéscsaba - pedig túl vagyunk, ami sokat előnyt jelenthet majd a bajnokság folytatásában.

Kovács Patrícia:
- Én is azt hiszem, hogy ez a harcos békéscsabai gárda még sok csapat dolgát megnehezítheti különösen hazai pályán. Velünk is izgalmas mérkőzést játszottak, mert nem adták fel, valahogy mindig visszakapaszkodtak a mérkőzésbe. Minden a túlzott akaratból következő hibánkat, figyelmetlenségünket kihasználták, tehát komoly erőket kellett megmozgatnunk a győzelemért a hajrában. Sokkal több talán most nincs is bennünk, hiszen a mérkőzés szituációkat szinte lehetetlen kizárólag edzésekkel pótolni, szimulálni. Ezért lesz a számunkra nagyon hasznos az, hogy januárban négy kupamérkőzéssel pótolhatjuk a jelenlegi hiányosságainkat, kerülhetünk ismét optimális bajnoki formába.

Előtte azonban az évbúcsúztató és néhány nap pihenés következik a számotokra. Mindketten a nyáron érkeztetek, így kíváncsiak vagyunk a „féléves bizonyítványra”? 

Szemerey Zsófi: 
-       A hazafelé utazás során egy korty pezsgővel koccintottunk, így kívántunk boldog újévet egymásnak a csajokkal. Az év utolsó napján pedig mindenki hazautazott a családjához, mert az edzéseket január negyedikén folytatjuk. Nálunk ekkor lesz együtt a teljes család, így kicsit kitolódott a karácsonyi ajándékozás. A sportolók számára is nagyon nehéz volt ez az év, a járvány miatti kényszerű szünetek alaposan megnehezítették az életünket. Nekem még van is lemaradásom a betegség miatt, amit remélem, hogy hamar be tudok majd pótolni. Minden más szempontból azonban jó döntés hoztam, amikor visszatértem Mosonmagyaróvárra.

Kovács Patrícia:
- A fél éves bizonyítványhoz kapcsolódva, jegyzem meg, másodikára és harmadikára már kaptunk házi feladatot, a mozgást tehát már akkor elkezdjük. Én is csütörtökön utaztam Bécsbe, ahol a családommal töltöm az évvégi szabadságot. Valóban nem volt könnyű ez a fél év, de a céljaim a nehézségek ellenére is megvalósultak. Olyan csapatba vágytam, amelyiknek reális esélye van arra, hogy a nemzetközi kupában induljon és ez az MKC-val sikerülni fog. Örülök annak is, hogy az osztrák válogatottban is számítanak rám, mert a 2024-es Európa-bajnokság egyik rendezőjeként, ott is komoly terveim vannak.


Következő mérkőzés:
Liga-kupa mérkőzés
2021.01.20., 18:30 óra.