ELÉRTE A CÉLJÁT AZ MKC

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.05.20.
Az Alba Fehérvár KC elleni mérkőzésnek a Motherson-Mosonmagyaróvár számára volt igazán tétje, hiszen a győzelem az ötödik helyezést jelentette a csapatnak. Ez a pozíció pedig nemzetközi kupaszereplést ér a magyar élvonalbeli bajnokságban. Az MKC-nak ezen a találkozón is nagyon meg kellett küzdeni a sikerért, de végül elérte a célját.


Motherson-Mosonmagyaróvár - Alba Fehérvár KC 29 - 28 (16 - 15)  
NB I. bajnoki mérkőzés 26. forduló - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 900 néző 
2022 május 20. péntek 18.00 óra 
Vezette: Bóna Szabolcs - Földesi Csaba  

Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - KOJIC 5, Asanin 5, PÁSZTOR 1, Tóth E. 4 (2), KOVÁCS P. 5, STRANIGG ZS. 6 (2). Csere: Mistina (kapus), HAJTAI 1, Csekő 1, Török L., Mihály, Milic 1.  
Edző: Gyurka János  

Székesfehérvár: Tóth N. - Töpfner 1, Boldizsár 2, Varga E., BESSZER 8, Utasi 1, TAKÓ 5. Csere: KUBINA (kapus), Triscsuk, Gerháth K. 3, Bardi 3, OHYAMA 3 (2), Szarka 1, Domokos 1, Afentaler.    
Edző: Józsa Krisztián   

Kiállítások: 8 perc, ill. 2 perc  
Hétméteresek: 6/4, ill. 4/2 

Mindkét csapatból fontos játékosok hiányoztak a Motherson-Mosonmagyaróvár - Alba Fehérvár KC bajnoki zárófordulóban. Így nagy kérdés volt, hogy melyik gárdának sikerül majd jobban pótolnia a sérült Tóth Gabriellát és Lancz Barborát illetve, a másik oldalon a horvát kapus Pijevicet, valamint az ukrán átlövő Smbatiant. 
A feszültség érezhető is volt az MKC csapatán, amely igaz vezetett néhány perc után, de a játékában voltak az idegességből adódó hibák. A mosonmagyaróvári szurkolók bíztatása így ismét nagyon jól jött, mert nehéznek ígérkezett ez a találkozó. A székesfehérvári csapatban főként a fiatalok kaptak szerepet, így magas és gyors volt a vendég gárda. Ráadásul őket semmilyen tét sem nyomta, aminek egy ilyen zárófordulóban azért van jelentősége. 
Tíz perc elteltével az MKC három gólosra növelte az előnyét, amire időkérés volt a válasz az Alba oldaláról. A mosonmagyaróvári együttes nyitott védekezése kevésbé ízlett az Albának és Szemerey Zsófi komoly védésekkel segített. Az MKC elszántan, szorgalmasan dolgozott, valóban bevetve az utolsó erőtartalékokat, ami 3 - 5gólos vezetést eredményezett. Ezt azonban nem sikerült megtartani a félidő hajrájában, amikor már többet cseréltek, változtattak az edzők, hiszen az Alba Fehérvár KC létszámban erősebb kerettel érkezett erre a találkozóra.       
Így minimális előnnyel zárta az első harminc percet a Motherson-Mosonmagyaróvár, de az első játékrész nem döntött el érdemben semmit. 

Különösen a mozgékony japán irányító Mana Ohyama pályára lépese gyorsította fel a vendégek játékát. A fordulás után azonban rá is nagyon figyeltek a hazaiak, akik gyorsan ismét háromra növelték a különbséget a két csapat között. A székesfehérvári kapuban a fiatal Kubina Molli is bemutatott néhány bravúrt, a kapusok tehát igazán megtették a magukét. Nagyobb kérdés volt, hogy a mezőnyben kik lesznek a nyerő játékosok, mert az eredményjelző továbbra is nagyon szoros, rendre döntetlen körüli állást mutatott. 
Egy rendkívül nehéz szezon, ugyanilyen nehéz utolsó húsz perce következett tehát, amit székesfehérvári időkérés előzött meg. Szarka Adrienn, Varga Emőke és Afentaler Sára is érkezett a vendégeknél és az sem könnyítette meg az MKC helyzetét, hogy többet játszott emberhátrányban. A mosonmagyaróvári dobok azonban szóltak, a buzdítás, a taps folyamatosan érkezett a lelátóról…   
Ana Kojic triplájával 25 - 21-re vezetett az MKC, nagyon bő tíz perccel a mérkőzés vége előtt. A vendégek pedig megpróbálkoztak a hét a hat elleni támadójátékkal, amit Hajtai Vanessza kiállításánál kis is használtak. Nagyon kellett tehát, hogy Stranigg Zsófia értékesítse a hetesét, mert a büntetőknél eddig nem jeleskedtek a csapatok.
A megszokottnak mondható volt az MKC előnye a véghajrában, de a Kubina Molli védésekkel az Alba mérkőzésben maradt. Így bőven maradtak izgalmak az utolsó percekre is, amikor egy gólra felzárkózott a székesfehérvári gárda. Az utolsó támadások döntöttek tehát egy teljes szezon munkájáról és ezeket most, hatalmas akarattal meg tudta nyerni az MKC.
Óriási gratuláció jár ezért a CSAPATNAK!  

Gyurka János: - Egy rendkívül nehéz szezont sikerült lezárnunk úgy, hogy elértük az előzetesen kitűzött célunkat. A mai napon is megmutatta a csapat, hogy helyén van szíve és az látszott, hogy a végre visszatérő Stranigg Zsófival eredményesen tudtuk alkalmazni a nyitott védekezést. Sok tanulsággal szolgált ez az év, amelyeket nagyon alaposan értékelni kell, hogy a következő szezonban még jobban, még eredményesebben tudjunk dolgozni. A nyolcadik játékosunk, a közönségünk az egyetlen, amely jeles bizonyítványt érdemel.  

Józsa Krisztián: - Először is gratulálok a Mosonmagyaróvárnak és én azt gondolom, hogy meg lehet dicsérni a csapatomat is, mert jó mérkőzést játszottunk. Az MKC nyitott védekezésével azonban az egész találkozó alatt meggyűlt bajunk. Sokszor felzárkóztunk, de egyenlíteni egyszer sem sikerült, pedig talán az lehetett volna a fordulópont.