ELISMERÉS A LEGJOBBAKTÓL

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.05.19.
A pénteki Győri Audi ETO KC – MKC bajnoki mérkőzés után sűrű volt a programja Danyi Gábornak a győriek vezetőedzőjének.
A mérkőzést követő sajtótájékoztatón gratulált a csapatunknak és kiemelte, hogy remek idényt produkált a Mosonmagyaróvár az élvonalban. Nagyon köszönjük az elismerő szavakat, amelyek többnek is tűntek az udvariasságnál.

"Így van, hiszen én valóban azt gondolom, hogy az MKC a mostani bajnokság egyik legkellemesebb meglepetése volt. Imponáló magabiztossággal biztosította a helyét az élvonalban, ami soha nem egyszerű egy újonc csapat számára. Látszik, hogy a Hoffmann – Bognár szakember páros irányításával nagyon komoly szakmai munka folyik Mosonmagyaróváron. Én tíz évig dolgoztam a pécsi egyetemista csapattal és így pontosan tudom, hogy milyen az, amikor egy csapat elbírja a terhet és akkor tud nyerni, amikor kell. Az MKC a fantasztikus szurkolótáborának a segítségével képes volt erre és ezért jár is minden gratuláció."
Forrás: Győri Audi ETO KC facebook

Az ön csapatáról pedig csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, hiszen minden sorozatban győzni tudtak, ahol elindultak. Előzetesen számított ilyen siker sorozatra?


"Inkább csak reménykedtem abban, hogy sikerülhet ez a sorozat és ezért most nagyon boldog vagyok. Azt tudtam, hogy remek sportolók, kiváló játékosok alkotják a keretünket, de az nagy kérdés volt, hogy milyen csapat leszünk. Nálunk több mint tíz világsztár kézilabdázik, akiknek jogosan magas az egoja. Ezt azonban szerencsére tudtuk közösen kezelni és így mindenki pontosan annyit adott magából, amire a csapatnak szüksége volt. Nem lesz könnyű megismételni majd ezt a felejthetetlen évet, de erre fogunk törekedni."
Forrás: Győri Audi ETO KC facebook

Az ETO a csúcson van, és mégis lesznek változások a játékos keretben. Ilyen szempontból pedig nálunk is hasonló a helyzet és hallani is olyan hangokat, amelyek tartanak a változásoktól.

"Szakmailag és emberileg is nagyon sajnálom azt, hogy elmennek tőlünk játékosok. Viszont az előre lépéshez kellenek a személyi változások, tehát egy az új célokhoz igazodó játékos keret. A nyári időszakban pedig össze lehet és össze is kel állítani a legoptimálisabb csapatot. Ilyen téren tehát nincs helye az érzelmeknek, mert az ellenfelek is erősödnek és ezért egyre nehezebb lesz elérni a célokat. Hallottam, hogy az MKC kerete is átalakul és az érkezők névsorát nézve, biztos vagyok abban, hogy még erősebb lesz jövőre a mosonmagyaróvári csapat."
Forrás: Győri Audi ETO KC facebook

Következő mérkőzés:
NB I, 6. forduló
2019.10.18., 18:30 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.