ELSŐ A MÁSODIKKAL…

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.02.23.
Amennyiben a bajnoki tabellát nézzük, akkor valóban az élen álló két csapat találkozója lesz a Motherson-Mosonmagyaróvár - Győri Audi ETO KC mérkőzés. A női kézilabdázást ismerők azonban pontosan tudják, hogy a szerdán 18.30 órakor kezdődő rangadó esetében azért nem ilyen egyértelmű a helyzet.

A győri zöld-fehérek ugyanis évek óta uralják a sportágat a hazai és tulajdonképpen a nemzetközi mezőnyben is. Az eredményeiket mindenki ismeri, ezért most csak egy rendkívül beszédes adatot emelünk ki ezek közül. A Győri Audi ETO KC már 51 mérkőzésnél jár veretlenül a Bajnokok Ligájában, ami egyedülálló rekord a legmagasabb szinten, bármilyen csapatsportban. A több mint három éve tartó sorozatában 44 győzelem, 7 döntetlen a mérlege, 17 ellenféllel találkozott és két Bajnokok Ligája döntőt játszott.
Az idei sorozatban is első lett a csoportjában, megelőzve az orosz CSZKA Moszkva, a francia Brest, a dán Odense, a montenegrói Buducsnoszt, a román Valcea, a német Borussia Dortmund és a horvát Podravka gárdáit megelőzve. 


Az ETO játékos keretének erejét pedig egyértelműen megmutatja, hogy a 2020/2021-es csapatából négy norvég és nagy francia kézilabdázó szerepelt az Európa-bajnokság döntőjében. A győriek már nyilvánosságra hozták a következő szezon keretét, amely továbbra is alkalmasnak látszik a sikerek folytatására. Ismert az is, hogy a nyártól visszatér vezetőedzőként Ambros Martin, valamint a pályafutását abbahagyó Görbicz Anita a klub sportigazgatója lesz. 

A Győri Audi ETO KC 2020/2021-es játékos kerete: 
Kapusok: Laura Glauser (francia), Amandine Leynaud (francia), Silje Solberg (norvég) 
Szélsők: Csekő Brigitta, Faluvégi Dorottya, Fodor Csenge, Kürthi Laura, Lukács Viktória, Puhalák Szidónia  Irányítók: Görbicz Anita, Estelle Nze-Minko (francia), Stine Oftedal (norvég) 
Beállók: Kari Brattset (norvég), Beatrice Edwige (francia), Világos Diána 
Átlövők: Eduarda Amorim (brazil), Anne Mette Hansen (dán), Veronica Kristiansen (norvég), Ogonovszky Eszter Vezetőedző: Danyi Gábor 

- Pontosan tudjuk, hogy milyen csapat lesz a vendégünk szerdán, hiszen hetente látjuk a győri gárda mérkőzéseit - nyilatkozta a találkozót megelőzően Gyurka János a Motherson-Mosonmagyaróvár mestere. - A tudásukról, arról a sebességről, amelyen kézilabdáznak, nem is akarok felesleges közhelyeket mondani. Úgy kezeljük tehát ezt a találkozót, ahogyan kell, tehát most is lesznek céljaink, megpróbálunk egy komoly mérkőzést játszani az ETO gárdájával. A számunkra nagyon fontos szakasz következik a bajnokságban, ami előtt bízom abban, hogy a szó jó értelmében felrázza, kizökkenti a játékosainkat a Győri Audi ETO KC elleni mérkőzés. Így a szurkolóink, a közönségünk nélkül bajnoki rangadóról nem igazán lehet beszélni, de egységesek akarunk maradni. Szeptemberben a Ferencváros elleni hazai találkozónkon, még csak egy jó félidőt bírtunk, most többet tervezünk.

A két csapat 2019 novemberében találkozott legutoljára egymással az UFM Arénában, amikor 35 - 21 arányban győzött az ETO. Tavaly augusztusban pedig Győrben, a felkészülés során került sor egy ETO - MKC edzőmérkőzésre.  

Győri Audi ETO KC - Motherson-Mosonmagyaróvár  34 - 18 (17 - 9)  
Felkészülési mérkőzés, zárt kapus  
2020 augusztus 18. kedd 17.00 óra - Győr, Audi Aréna  

Győr: Leynaud - Faluvégi 2, Kurtovic 2, Oftedal 5 (1), Edwige, Hansen 4, Fodor 2. Csere: Glauser, Solberg (kapusok), Kristiansen 5 (1), Amorim 4, Brattset, Lukács 4, Csekő 1, Nze Minko 5. Edző: Danyi Gábor 
Mosonmagyaróvár: Szemerey - Katona, Kovács P. 2, Tóth E. 4 (1), Horváth B., Szarková 4, Hajtai 2. Csere: Herczeg, Fritz (kapusok), Gyimesi, Lancz 1, Hudák 1, Sirián 1, Holesová, Domokos 3, Stranigg Zs., Kellermann. Edző: Gyurka JánosKövetkező mérkőzés:
Bajnoki mérkőzés
2021.02.28., 15:00 óra.