ELSŐ HELYEN A BAJNOKSÁGBAN!

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.09.27.
A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club hét forduló után az NB I-es női kézilabda bajnokság első helyére állt. Ehhez ma le kellett győznie a tehetséges fiatalokból álló, rendkívül szívósan küzdő és elszánt békéscsabai csapatot. Az MKC sokáig kínlódva, küszködve tudott győzni, de a bajnoki listavezető helyével, a történelme eddig legsikeresebb szakaszát zárta.

Motherson-Mosonmagyaróvár - Békéscsabai ENKSE 30 - 26 (15 - 15) 
NB I bajnoki mérkőzés - 7. forduló 
2020 szeptember 27. vasárnap 18.00 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 850 néző 
Vezette: Felhő Ferenc - Öcsi Tamás  


Mosonmagyaróvár:
SZEMEREY - KATONA 7, Gyimesi, Kovács P. 3, Horváth B. 3, Szarková 3, HAJTAI 4. Csere: Herczeg (kapus), TÓTH E. 6 (1), Sirián 1, Lancz 1, Stranigg Zs., Hudák, Domokos 2. Edző: Gyurka János  

Békéscsaba: Csizmadia - SZABÓ P. 4, Petika 1, Kukely A. 2, J. Agbaba 4, IVÁN E. 4, Fodor-Bottó. Csere: Mistina K. (kapus), TÖRÖK F. 7, Giricz, Andróczki 3, Kukely K. 1. Edző: Vida Gergő  

Kiállítások: 6, ill. 6 perc  
Hétméteresek: 1/1, ill. 0/0 

A mosonmagyaróvári gárdából hiányzott Tilinger Tamara, akire a megszokott térd tisztító műtét vár a bajnoki szünetben. A vendégek a jelenlegi legerősebb keretükkel érkeztek, de náluk többen (Vámosi Panna, Borgyos Panna, Ivana Mitrovic) kiestek már az induló játékos keretből. 
Idegesen kezdett a Motherson-Mosonmagyaróvár ami talán annyiban volt érthető, hogy komoly volt a tét az MKC számára. A Siófok debreceni veresége ugyanis azt jelentette, hogy hét forduló után, az első helyre léphetett fel a bajnoki tabellán. Ehhez azonban hozni kell a Békéscsaba elleni „országos egyes”-nek tartott hazai mérkőzést.
A fiatal viharsarki gárdát azonban ez nem érdekelte és az első harminc percben alaposan meglepte Gyurka János csapatát. A még ifjúsági korú átlövő Török Fanni, a debreceni kölcsön szélső Szabó Panna és a magát hangos sikolyokkal buzdító kapus Csizmadia Fanni vezérletével végig a mérkőzésben maradtak, sőt többször vezettek is. Az MKC indiszponáltan kézilabdázott, nem is az akarattal volt a baj, sokkal inkább egy vezér hiányzott a pályáról. A szurkolók űzték-hajtották a lányokat, de a Békéscsaba bátor, sőt inkább már merész játéka nagyon nehéz második játékrészt igért. 

A szünet után is beigazolódott, hogy a kötelező győzelem sohasem könnyű, mert a folytatásban már három góllal is elhúzott a Békéscsaba. Nagy csata alakult ki tehát a pályán, amelyre talán a találkozó előtt sokan nem is gondoltak. Gyurka János próbálta forgatni, frissíteni a csapatát és így a halálosan fáradt, elgyötört mosonmagyaróvári gárda lassan vissza tudta venni a vezetést. Ehhez kellett, hogy Szemerey Zsófi védeni tudott, Tóth Eszter pedig vállalkozott néhány nagyon fontos pillanatban. AMKC szélsői is kihasználták a lerohanások utáni helyzeteket, így a mérkőzés végét már nem tudta kontrollálni a lelkes vendégcsapat. 
Győzelmet ünnepelhetett a most is fantasztikus mosonmagyaróvári közönség, egy olyan sorozat után, ami a bajnoki első helyet jelentette az MKC gárdájának. Mindent elmond ennek a szakasznak a nehézségéről és értékéről, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár hét mérkőzés után, hat győzelemmel lett listavezető az élvonalban, ráadásul a mai sikernek köszönhetően már a csapat gólkülönbsége is pozitív.

Gyurka János: - Az első félidőben gyakorlatilag semmi sem sikerült sem a védekezésben, sem pedig a támadásokban. Azért vagyok büszke a csapatra, mert ebből a helyzetből is képes volt talpra állni a folytatásban és a hajrában már magabiztosan tudta megnyerni a találkozót. Nagyon elfáradtunk ebben a heti két mérkőzéses tempóban, így három napos pihenőt kapnak a játékosok és a stáb tagjai, amiben vélhetően gondolni sem nagyon fogunk a kézilabdára. 

Vida Gergő: - Természetesen nem csak a mai találkozó győzelméhez, hanem az eddig eredményekhez is gratulálok a mosonmagyaróvári csapatnak. Ötven percig azt gondolom, hogy remekül helyt álltunk ma, amiért maximális dicséret illeti a fiatal csapatunkat. Akkor kellett volna frissítenünk, fontos posztokon cserélnünk, de sajnos nagyon kevesen vagyunk. A céljainkat tehát kizárólag akkor tudjuk majd elérni, ha megerősítjük a jelenlegi játékos keretünket.Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök