ELSŐKÉNT NORVÉG ELLENFÉL

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.01.02.
Rendkívül fontos lesz a hazai rajt a Motherson-Mosonmagyaróvár számára az Európa-Liga B. csoportjában. Ebben a négyesben minden pontnak döntő jelentősége lehet, így a norvég Fana ellen a győzelemért járó két egység megszerzését tervezi az MKC. Őszintén reméljük, hogy ebben a szurkolók is segítenek majd a csapatnak, telt ház lesz a 2023 január 8.-án 16.00 órakor a mosonmagyaróvári sportcsarnokban. Az UFM Arénában a vendégszektor is megnyitásra került, lehet még tehát jegyeket vásárolni online a jegymester.hu oldalon vagy személyesen a mosonmagyaróvári Tourinform irodában.

A norvég ellenfél, a Fana Håndball Elite először vesz részt európai tornán, az újonc lendületét pedig bizonyítja, hogy a csoportkörbe jutással már elérte első célját. A második selejtezőkörben a svájci SPONO Eagles ellen 64 - 52-es összesítéssel jutottak tovább. A harmadik selejtezőt pedig a német SV Buxtehuder ellen teljesítették sikeresen, összesítésben 51 dobott és 46 kapott góllal. 


- A szezon előtt az volt az álmunk, hogy eljussunk az Európa-Liga csoportkörbe, most a kvalifikáció megszerzése után viszont további célokat tűztünk ki magunk elé - mondta a csoportkör megkezdése előtt Erlend Lyssand vezetőedző. - Bár ez az első alkalom, hogy itt vagyunk, mégis versenyben akarunk maradni, mérkőzéseket szeretnénk nyerni. Ha pedig ez nem sikerül, akkor igyekszünk tanulni a tapasztalatokból és úgy felkészülni, dolgozni, hogy a következő találkozókon javítani tudjunk. Nem az eredményesség most a legfontosabb a számunkra, az igazi érték inkább az, hogy részesei lehetünk egy ilyen rangos európai tornának. Alig öt évvel ezelőtt még a második ligában játszottunk Norvégiában, fiatal, helyi kötődésű kézilabdázókkal jutottunk el idáig. Ragaszkodunk is ehhez a filozófiához, továbbra is úgy akarjuk fejleszteni a klubot, hogy lehetőséget adunk a tehetséges játékosaiknak. 

A klub Norvégia második legnagyobb városában, Bergenben működik, Fana egy történelmi városrész, amelyet 1972-ben csatoltak Bergenhez. A gyönyörű északi várost a világhírű fjordok kapujának nevezik, a tengerpartján található Európa egyik legnagyobb személy kikötője. A Fana Aréna 1.200 néző befogadására alkalmas, a piros-kék csapat a tavalyi bajnokságban az ötödik helyen zárva szerzett jogot a nemzetközi szereplésre. Jelenleg a hatodik helyen állnak a norvég élvonalban, 9 mérkőzés után, 5 győzelemmel és 4 vereséggel. A hazai bajnokságot január negyedikén folytatják, amikor a déli partra utaznak a listavezető Vipers Kristiansand otthonába. 

Korábbi sikerekről nem lehet tehát beszámolni a Fana IL esetében, a játékos keretükben sem találunk, ismert, válogatott kézilabdázókat. Huszonhat évesek a legidősebb játékosaik, nyolc húsz alatti kézilabdázó található a csapatukban, ami a skandináv sportolókra - kizárólag norvég kézilabdázók játszanak a Fana gárdájában - jellemző elszántsággal, remek fizikai állapottal veszélyes fegyver lehet. 

A csapat vezérei a Solstad nővérek, Andrea és Celine, a 180 cm magas beálló Lene Christine Kausland, valamint a csapatkapitány Marit Ova Bøyum, aki nagyon bátran is nyilatkozott a csoportkör találkozó előtt:
- Minden mérkőzésen felkészültek és harcra készek leszünk, mindent elkövetünk majd a negyeddöntőbe jutásért. Ebben a csoportban esélytelennek tartanak bennünket, de ezzel mi nem foglalkozunk. Bátrak leszünk, amit az is segíteni fog, hogy különösebb teher, feszültség nélkül kézilabdázhatunk - jelentette ki a huszonhat éves átlövő.

A Fana IL 2022-2023-as játékoskerete és mezszámai: 
Kapusok: 1. Olivia Lykke Nygaard, 12. Maylee Xu, 16. Ida Drønen 
Szélsők: 4. Linnea Skadal Kyrkjeeide, 5. Maren Eriksen Langø, 7. Sara Berg, 9. Maren Gabrielsen, 19. Maria Haldorsen, 21. Nora Hagerup 
Átlövők: 6. Lina Waage Mossestad, 8. Aurora Kjellevold Hatle, 11. Celine Solstad, 15. Leah Osa, 18. Marit Ova Bøyum 
Beállók: 3. Maria Elisabeth Grasdal, 10. Lene Christine Kausland, 37. Oda Lunne Mastad 
Irányítók: 2. Marte Haaland, 13. Andrea Solstad, 14. Eline Mangen Solbakken 
Vezetőedző: Erlend Lyssand


Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó