ÉPÜL – SZÉPÜL AZ MKC!

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.10.07.
Folyamatosan fejlődik a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club, ezekről az újdonságokról, változásokról Lencse Gyula klubigazgatót kérdeztük. Megpróbáltuk vele összegyűjteni azokat a szakmai, infrastrukturális és látvány elemeket, amelyeket az elmúlt időszakban sikerült megvalósítania a klubnak.

 
- A szurkolók számára a legfontosabb, hogy a mérkőzéseket minden tekintetben élvezzék, és esztétikus környezetben, pontos információkat kapjanak az eseményekről. Ezen a téren milyen előre lépések történtek az UFM Arénában? 

- Fejlesztések történtek a csarnok hangosításában – kezdte a beszámolót a klubigazgató. – Jelentősen megnövekedett a hangszórók száma, így az Aréna hangosítása lényegesen erősebb, tisztább lett. A Liga-kupa mérkőzésen próbáltuk ki az új berendezést és azt tapasztaltuk, hogy egy kis finomítás után, a csarnokban ezentúl minden megfelelő minőségben lesz hallható. Jelenleg pedig folyik egy új, impozáns méretű, multifunkcionális eredményjelző beüzemelése, amely reményeink szerint szintén minden igényt kielégít majd a szurkolóink számára. Ezt az a ledfal elemeiből állítják össze, amely már eddig is remekül üzemelt és sok fontos információt közvetített. Arra is folyamatosan törekszünk, hogy egyre otthonosabbá tegyük a csarnokot, ezért sok kézilabda „szentélyhez” hasonlóan, nálunk is felkerültek a játékosok képei a lelátóval szembeni korlátra. Új MKC logós "takaró szoknyát" kapott a zsűri és a sajtótájékoztató asztal, valamint ilyen kifeszíthető drapéria került a versenybíróknak kijelölt hely fölé is. A kézilabda klub irodájának és öltözőjének ajtóit is ilyen címerrel díszítettük, s egy nagyon elegáns kék tábla került a főbejárattal szembeni falra,amelyen a klub támogatónak névsorát olvashatják a látogatók.

- A klub arculata egyre markánsabban jelenik meg tehát az UFM Arénában. Viszont arra is kíváncsiak vagyunk, hogy szakmai vonalon milyen segítséget kapott a csapat?
- Már a tavalyi bajnokság végén kialakítottunk egy edzői irodát, amely mára jól felszerelt műhelyszobája lett a szakmai stábnak. A mérete arra is alkalmas, hogy az egész csapat le tudjon ülni egy közös videó elemzésre, amelyet egy projektor és egy televízió készülék segítségével lehet megoldani. Nagyon komoly segítséget jelentett az is a számunkra, hogy megkaptuk a masszőr szoba melletti öltözőt, így már két helyiségben, szét lehet választani a gyúrást és a kezeléseket. Akár egyszerre két szakember is tud már dolgozni, így kényelmesebben lehet használni a tavalyi idényben beszerzett orvosi berendezéseket. A nyáron, a szakmai stáb összeállított egy sportszereket, sporteszközöket tartalmazó listát és a klub ezeket is hiánytalanul beszerezte. Ez nem régiben kiegészült még két spinning kerékpárral, így már teljesnek mondható a sportág specifikus és a rehabilitációs berendezéseink sora.
 
Megnyugtató hallani, hogy a klub, a háttérben mindent elkövet azért, hogy a csapat sikeres legyen...
- A feltéteket minden téren biztosítanunk kell ahhoz, hogy tudjuk tartani a lépést a versenytársainkkal. Ez persze nem könnyű feladat, hiszen hozzá kell rendelni az anyagi forrásokat. Viszont az számunkra is öröm, ha azt látjuk, tapasztaljuk, hogy fejlődünk, egy modern kézilabda klubot építünk. Egy támogatónknak köszönhetően, személyautóval is bővült a klub „flottája”, ami komoly segítség a menedzsment napi munkájában. A számunkra azonban ugyanilyen fontos az ultrák dobját tartó állvány is, hiszen egy régi kérést sikerült ezzel megoldani. Hosszasan sorolhatnám a támogatóink névsorát, de senkit sem szeretnék kihagyni, ezért ezúton is megköszönöm az MKC minden szponzorának a segítségét!


Következő mérkőzés:
NB I, 7. forduló
2019.10.25., 18:00 óra.
Elek Gyula Aréna, Budapest, Kőbányai út 47/B