ÉRD-EMES FIGYELNI

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.09.17.
Az előző bajnokságban idegenbeli specialistának számító Érd ellen kezdi a 2021/2022-es bajnokságot hazai pályán a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabda csapata. Az élvonalbeli találkozó 2021 szeptember 17.-én pénteken 18.00 órakor kezdődik a mosonmagyaróvári UFM Arénában.

Az MKC és az Érd eddig tizenhárom alkalommal találkozott egymással, tizenkét NB I-es bajnoki és egy felkészülési mérkőzésen. A mérleg még - tíz győzelemmel - egyértelmű érdi fölényt mutat, de a tavalyi bajnokságban már mindkét összecsapáson mosonmagyaróvári siker született. Ráadásul az MKC-nak 2021 április 29. sikerült először hazai környezetben legyőzni a narancssárga mezes vendégeket.   

Érd - Motherson-Mosonmagyaróvár  26 - 35  (14 - 18)  
NB I felnőtt bajnoki mérkőzés - 9. forduló  
2021 január 27. szerda 16.00 óra  
Érd, Aréna Érd, zárt kapus   

Motherson-Mosonmagyaróvár - Érd  28 - 24  (14 - 13)  
NB I felnőtt bajnoki mérkőzés - 20. forduló  
2021 április 29. csütörtök 18.00 óra  
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, zárt kapus  


Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - Katona 2, Kovács P. 1, GYIMESI, HORVÁTH B. 6, Hudák 1, Stranigg Zs. 2. Csere: Herczeg (kapus), Tóth E. 6 (3), SZARKOVÁ 5, Sirián 1, Lancz 3, Hajtai 1.  
Edző: Gyurka János  

Érd: Győrffy - Király, Mód 2, Szabó Kitti 5 (3), PARÓCZY 4, KISS-WALFISCH 6 (3), FEKETE B. 5. Csere: Györkös (kapus), Horváth D., Abilda 2, Landi, Csáki.  
Edző: Horváth Roland   

Igaz a tavalyi szezon előtt Érden történtek a legnagyobb változások a kézilabda csapatnál, hiszen az anyagi átszervezések miatt gyakorlatilag távozott a teljes játékoskeret. Véget ért tehát a többek között Krepz-Slezák, Do Nascimento, Jerabková, Foggea, Janurik, Kisfaludy, Kiss Nikolett és Tóth Gabriella nevével jelzett sikerkorszak. Az átalakított, megfiatalított csapat irányítását vezetőedzőként Horváth Rolandra bízták, aki az elmúlt években Békéscsabán dolgozott. Vele pedig sikerült a sokak által megkérdőjelezett élvonalbeli tagságot megőrizni, főként a bajnokság 2021-es szakaszában, idegenben szerzett nagyon értékes két pontokkal. 
A nyáron a csapat szakmai stábja és játékoskeretének nagy része együtt maradt, sőt még akkor is kijelenthető, hogy megerősödött, hogy a legeredményesebb gólszerzője, Kiss-Walfisch Mercédesz családi okokra hivatkozva visszatért Békéscsabára és eligazolt az egyik kapus Győrffy Alexandra. Érkezett viszont a kölcsönszerződéssel Debrecenből, a szintén volt békéscsabai, szerb válogatott irányító-átlövő Alexandra Vukajlovic, a Boglári Akadémia-SZISE-től az átlövő, Monori Orsolya, illetve két kapus a fővárosból Hadfi Gréta (FTC) és Kántor Kamilla (Vasas).   

Az Érd csapatának 2021/2022-es játékos kerete: 
Kapusok: Györkös Rebeka, Hadfi Gréta, Kántor Kamilla 
Szélsők: Csáki Lilla, Fekete Bozsana, Király Réka, Kovács Barbara, Mézes Laura 
Átlövők: Dana Abilda (kazah), Horváth Dóra, Mód Noémi, Kopecz Barbara, Kóka Mariann. Landi Gabriella, Monori Orsolya 
Irányítók: Szabó Kitti, Alexandra Vukajlovic (szerb) 
Beállók: Kiss Dorottya Zsófia, Paróczy Sára, Sztankovics Réka   

Az Érd nyolchetes felkészülés után a Vác gárdáját fogadta Érden a bajnoki rajton, ahol izgalmas, gyakorlatilag végig szorosnak mondható mérkőzésen végül öt gólos vereséget szenvedett. 
Érd - Váci NKSE  22 - 27 (12 - 16)
Érd. 350 néző, V: Bóna - Földesi 
Érd: Györkös - Csáki 5, Szabó K. 2, Kopecz 3 (3), Paróczy 6, Vukajlovic 1, Fekete B. 1.
Csere: Kántor, Hadfi (kapusok), Horváth D., Mód 3, Kiss D. Zs., Sztankovics, Monori 1, Abilda.