ÉRD-EMES LESZ FIGYELNI

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.09.13.
A Kisvárda Master Good SE elleni magabiztos győzelem és a mutatott játék után mindenki a Motherson-Mosonmagyaróvár sikerét várja az Érd ellen. A 2022 szeptember 14. -én szerdán 18.00 órakor kezdődő bajnoki találkozónak valóban az MKC az esélyese, de elbizakodottságnak nyoma sincs Mosonmagyaróváron.


- Aki a sportban él, abban dolgozik, pontosan tudja, hogy milyen veszélyes is lehet az úgynevezett „országos egyesnek” tartott mérkőzés - nyilatkozta a mérkőzés előtt Gyurka János az MKC vezetőedzője. - Mi tökéletesen tisztában vagyunk ezzel, pontosan tudjuk, hogy az Érd ellen ismét száz százalékos koncentrációval, figyelemmel kell a pályára lépnünk. Horváth Roland csapata átalakult a nyáron és abból a szempontból meg is erősödött, hogy tapasztalt kézilabdázók igazolta Érdre. Dávid-Azari Fruzsina és Csiszár-Szekeres Klára kiváló védőjátékosok, akik irányítani is tudják a csapatukat. Az eredményes támadásokhoz is megvannak az ügyesen cselező, a betöréseket, az átlövéseket is alkalmazó kézilabdázóik. Szerdán este egy kellemetlen ellenfélre számítunk, de felkészülten várjuk az összecsapást, ezért bízom abban, hogy meg tudjuk ismételni a vasárnapi teljesítményünket. Hazai környezetben az az elsődleges feladatunk, hogy megfeleljünk a szurkolóink elvárásának, megszerezzük a két bajnoki pontot. A két találkozó között rövid volt az idő, így kiemelten figyeltünk a regenerációra, a frissítésre. A megfelelő terhelés biztosítása miatt örömteli hogy a fiatalok is egyre jobban elsajátítják, hasznosítják, amit az edzéseken gyakorlunk. A rutinosabb kézilabdázóink pedig megteremtik a számukra a játéklehetőséget és így most igazi, teljes csapatot alkotunk. 

Az elmúlt években Érden történtek a legnagyobb változások a kézilabda csapatnál, hiszen az anyagi átszervezések miatt gyakorlatilag távozott a rendre a bajnokság élmezőnyéhez tartotó együttes teljes játékoskerete. Az átalakított, megfiatalított csapat irányítását vezetőedzőként Horváth Rolandra bízták, akivel az idén szerződést hosszabbítottak, tehát folytathatja a két éve megkezdett, az élvonalbeli tagság megtartására irányuló munkát. 
A nyáron a csapat szakmai stábja és játékoskeretének nagy része együtt maradt tehát, sőt néhány igazán rutinos kézilabdázó is csatlakozott a narancssárgákhoz. Hét év után visszatért Érdre Csiszár-Szekeres Kláraaz FTC tavaly Magyar Kupa-győztes, tavalyelőtt pedig bajnok védekezőspeciálistája. Második gyermeke születését követően szintén Érden tért vissza az EHF-kupa aranyérmes jobbszélső, Dávid-Azari Fruzsina. Rajtuk kiívül érkezett még Csáki Zsófi (balátlövő, Algyő), Csapó Kyra (kapus, DVSC Schaeffler), Puskás Lilla (irányító, Kispest NKK), Gerencsér Fanni (átlövő, Győri Audi ETO KC).
Nekik kell tehát pótolni a tavalyi szezonban eredményesen kézilabdázó Alexandra Vukajlovicot, Szabó Kittit és Takács Cecíliaát, akik alapemberek voltak, de a nyáron távoztak a csapattól. A 2021/2022-es szezonban, a 12. helyen záró Érd keretében azonban tehetséges fiatalok is feltűnnek, így illik megemlíteni, hogy Csáki Lilla és Kiss Dorottya Zsófia junior válogatott kézilabdázók.  

Az Érd csapatának 2022/2023-as játékos kerete:
Kapusok: Csapó Kyra, Hadfi Gréta, Kántor Kamilla
Szélsők: Dávid-Azari Fruzsina, Csáki Lilla, Fekete Bozsana, Pécsi Villő 
Átlövők: Ábrahám Noémi, Csiszár-Szekeres Klára, Horváth Dóra, Kopecz Barbara, Kóka Mariann, Landi Gabriella, Mód Noémi, Zimek Krisztina 
Irányítók: Csáki Zsófi, Gerencsér Fanni, Puskás Lilla 
Beállók: Kiss Dorottya Zsófia, Paróczy Sára, Sztankovics Réka


Az Érd is két bajnoki találkozót játszott le eddig a bajnokságban, tulajdonképpen a papírformának megfelelő eredményekkel.  

NB I. 1. forduló: NEKA - Érd  30 - 31 (13 - 18) 
Érd:
Csapó Kyra - Dávid-Azari 4, Ábrahám 1, Puskás 3, Sztankovics, Kopecz 11 (6), Fekete B. 5., Csere: Hadfi (kapus), Csiszár-Szekeres, Horváth D., Gerencsér 2, Paróczy 5.  

NB I. 2. forduló: Érd - Győri Audi ETO KC 22 - 35 (8 - 14) 
Érd:
Kántor - Dávid-Azari 4 (2), Ábrahám 4, Puskás 3, Paróczy 2, Kopecz 5 (3), Fekete B. 2. Csere: Hadfi, Csapó Kyra (kapusok), Horváth D., Csiszár-Szekeres, Gerencsér 2, Csáki Zs., Sztankovics, Csáki L.

A közelmúltban mosonmagyaróvári sikereket hoztak a két csapat bajnoki találkozói, hazai pályán és idegenben is sikerült viszonylag sima találkozókon megszerezni a bajnoki pontokat.  

Motherson-Mosonmagyaróvár - Érd  35 - 26  (22 - 13)  
NB I. bajnoki mérkőzés 2. forduló - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 800 néző  
2021 szeptember 17. péntek 18.00 óra   

Érd - Motherson-Mosonmagyaróvár  26 - 35  (14 - 18)  
NB I felnőtt bajnoki mérkőzés - 9. forduló - Érd, Aréna Érd, zárt kapus  
2021 január 27. szerda 16.00 óra  

Érd - Motherson-Mosonmagyaróvár  25 - 34  (14 - 17)  
NB I. bajnoki mérkőzés 15. forduló - Érd, Érd Aréna 300 néző  
2022 február 16. szerda 18.00 óra


Következő mérkőzés:
Motherson-Mosonmagyaróvár - Dunaújvárosi KKA
2022.10.12., 18:00 óra.
Videók
összes videó