Tudtad-e? Érdekességek az MKC-FTC mérkőzésről

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.09.09.
Összeszedtük a tudnivalókat, az érdekességeket és a statisztikákat az első hazai mérkőzésünkről.

- A csapatokat telt ház és közel 1200 drukker fogadta a szezon első hazai meccsén.

- A mérkőzés előtt Dányi Bernadett átvehette a junior világbajnoki aranyérmet. Kapusunk egy szerencsétlen sérülés miatt maradt le a debreceni tornáról, amit a magyar válogatott nyert meg. Dányi a kezdetek óta tagja volt a korosztályos csapatnak.


- Az aranyérmet Pitz András adta át, aki nyolc évig a Siófok csapatánál dolgozott. Az utóbbi években a sportigazgatói posztot töltötte be, mielőtt nyáron a Magyar Kézilabda Szövetséghez "igazolt".


- A mosonmagyaróvári csapatban három játékos mutatkozott be az NB I-ben a Fradi elleni mérkőzésen: Márczy Tekla, Szalai Zsuzsanna és Lozsi Erna is most játszott először az első osztályban, ráadásul Márczy és Szalai góllal debütált.


- Hét és fél hiányzója volt az MKC-nak: Bízik Réka, Dányi Bernadett, Domokos Dalma, Farkas Veronika, Gyimesi Kitti, Hudák Emma és Kovacsicz Mónika sem egészséges, míg Tilinger Tamara ugyan ott volt a mérkőzésen, de csak két hétméteres erejéig lépett pályára (mindkettőt bedobta).


- Az FTC csapatból sérülés miatt hiányzott a korábbi mosonmagyaróvári kapus Szemerey Zsófi.


- Az MKC-ban három olyan játékos van, aki volt korábban a zöld-fehérek játékosa: Domokos Dalma és Tóth Melinda utánpótlásszinten tartozott a Ferencváros kötelékébe, míg Kovacsicz Mónika bajnokságot és kétszer KEK-et is nyert a Fradival. Pénteken csak Tóth Melinda léphetett pályára volt csapata ellen...


- Az MKC védelmét dicséri, hogy a csapat csak 24 gólt kapott. Az egész előző szezonban 26 meccs alatt csak egyszer dobott ennél kevesebb gólt a Fradi, a Békéscsaba ellen 22-19-re megnyert bajnoki alkalmával. Egy alkalommal (ETO-FTC 26-24) szintén 24-et, de a többi mérkőzésen átlagban több mint 34 gólt szereztek a fővárosiak!


- Az MKC támadósorának kritikája a 13 lőtt gól, ami könnyen lehet, hogy negatív csúcs lesz szezonban. A 2017-2018-as idényben a 15 lőtt gól volt a legkevesebb, az alábbi találkozókon:
1. ETO-Vasas 40-15
2. FTC-Kecskemét 35-15
3. FTC-Érd 32-15


- Két meccs alapján Bognár Róbert csapata kapta a negyedik legkevesebb gólt a 14 csapatos első osztályban!
1-2. FTC, Siófok 38-38
3. Kisvárda 39
4. MKC 43


- Két meccs alapján az Óvár lőtte a legkevesebb gólt az NB I-ben.
1. MKC 29 (0 pont - 2 vereség)
2. Kisvárda 42 (3 pont - 1 győzelem, 1 döntetlen)


- A mérkőzés főtámogatója a Darnó-Hús volt.


- A Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubnál hagyomány, hogy a szezon első hazai mérkőzésén köszöntik a város Pro Urbe díjasát. 2017-ben Thullner István, idén pedig Horváth László volt a kitüntetett, aki természetesen ott volt az UFM Arénában.


- Bíró Blanka kapujára 26 lövés ment, amiből 15-öt hárított az FTC kapusa.

- A Mosonmagyaróvár két üreskapus gólt szerzett Tóth Melinda és Hajtai Vanessza révén.


- Az MKC kapusok védési mutatói: Gubiková 29 lövés / 9 védés, Scholtz 6 lövés / 2 védés


- Lucia Gubiková a Fradi mindkét büntetőjét kivédte.


Szerző: Horváth Péter

A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG FELFÜGGESZTETTE A VERSENYEIT!

Megértéseteket köszönjük!

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök

A Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabdázói is egyéni edzésekkel tartják formában magukat. A játékosoktól kapott felvételekből pedig készítettünk egy összeállítást.

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 1., szerda