ÉRKEZŐ ÉS TÁVOZÓ

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.12.22.
Egy fiatal, nagyon tehetséges beálló kapcsolódott be a Motherson-Mosonmagyaróvár munkájába a hét első napján. A junior válogatott Török Lilly Debrecenből érkezett és egyelőre fél éves kölcsönszerződést kötött a mosonmagyaróvári klubbal.


Az érkező kézilabdázó mellett viszont egy távozóról is be kell számolnunk, hiszen a Michaela Konecná nem tudja Mosonmagyaróváron folytatni a pályafutását. A cseh válogatott beálló családjában súlyos betegség jelentkezett, ami miatt a játékos a hazaköltözés mellett döntött. A klub akceptálta a kézilabdázó kérését, a felek megállapodtak az anyagi feltételekben, amit közös megegyezéssel történő szerződésbontás követett. 

Konecná megüresedett helyére érkezett tehát Török Lilly, aki igazi kézilabdás családból származik, hiszen az édesapja Török Imre és az édesanyja Csapó Erika is legendás játékosok voltak a cívisvárosban. A 180 cm magas, 73 kg súlyú beálló 2003-ban Németországban született, de egy rövid szegedi kitérőt leszámítva Debrecenben nevelkedett, előbb a sportiskolában, majd a DVSC utánpótlás csapataiban. 2021 májusában mutatkozott be az NB I-ben, ahol eddig három találkozón lépett pályára a tavalyi szezonban. A magyar női ifjúsági válogatottal harmadik helyen végzett 2019-ben a bakui Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon és jelenleg tagja a magyar junior válogatottnak

- Hirtelen érkezett az MKC ajánlata, de alapos átgondolás után, úgy éreztem, hogy a számomra ez egy olyan remek lehetőség, amit meg kell ragadnom - mondta az első edzése után Török Lilly. - Természtesen a szüleimmel is beszéltem erről, de ők rám bízták a döntést, ami egy ideje már érlelődött bennem. Debrecenben két válogatott beálló, Bordás Réka és Tóvizi Petra szerepel a posztomon, akik mögött kevés játéklehetőséghez juthatok. Nekem pedig a fejlődésem szempontjából most az a legfontosabb, hogy folyamatosan játszani tudjak, tapasztalatot szerezzek. Az MKC csapatában erre most több lehetőségem lesz, amivel nagyon szeretnék élni az elkövetkező rendkívül sűrű hazai és nemzetközi sorozatban. Szerettem Debrecenben kézilabdázni, de úgy gondolom, hogy azért is váltanom kell, hogy hamar ki tudjak lépni a Csapó Erika lánya „szerepkörből”. Az első edzések után pedig nagyon jók a benyomásaim, kedvesek, aranyosak a mosonmagyaróvári lányok és úgy látom, hogy már néhány nap elteltével be is fogadtak. A nagyon jó hangulatú, tempójú edzések is tetszettek, a játék is elég jól ment, tehát jó helyre kerültem, ahol remélem, hogy megállom majd a helyem.Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó