ERŐS VOLT A VEGETA

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.08.24.
RK Podravka Vegeta – Motherson-Mosonmagyaróvár  29 – 21  (16 - 13)
Koprivnica, nemzetközi női kézilabda felkészülési mérkőzés, 400 néző.
Vezette: Hunjadi, Zecevic (horvátok)

Podravka:
Ricovic – Zadravec 1, Milosavljevic 7 (2), Debelic 2, Tsakalou 4, Stanko 8, Karlovcan 2.
Csere: Ecimovic (kapus), Turk, Milosevic 1, Dzono, Mugosa, Franusic, Gjeorgjeivska 3, Ianasi 1.  
Edző: Zlatko Saracevic

MKC:
Herczeg – Katona 1, Hudák 1, Tilinger 3, Horváth B. 2, De Souza 2, Hajtai 1.
Csere: Ferenczi (kapus), Holesová 1, Popa 2, Bardi 1, Lancz 4, Kellermann 1, Domokos 1, Szalai Zs. 1,      
Edző: Bognár Róbert

Hétméteresek: 3/2 illetve, 2/0, Kiállítások: 6 illetve, 8 perc

Ahogy az várható volt a másik délelőtti találkozón a házigazdák legyőzték a szerb bajnokot és így tulajdonképpen helyosztót és döntőt hoztak az esti mérkőzések. A harmadik helyet végül a román Corana Brasov szerezte meg, az utolsó találkozóra már kicsit elfáradt és szétesett szerb Jagodinával szemben. A kék – két győzelemmel érkező Podravka Vegeta – Motherson-Mosonmagyaróvár döntő pedig már szép számú közönség előtt és felfokozott hangulatban kezdődött el.

Az MKC minden megilletődöttség nélkül, szépen tartotta a lépést az első tíz percben, a Bajnokok Ligája csoportmérkőzésekre készülő Podravkával. Mindig sikerült kiegyenlíteni a horvát bajnok előnyét, sőt a félidő felénél még két gólos előnyt is szerzett az MKC. Egyértelműen a torna két legjobb csapat találkozott a fináléban, ahol szép dolgokat és magas színvonalú kézilabdát láttunk. A félidő második felében azonban elég balszerencsés volt a mosonmagyaróvári gárda, mert négy kapufát lőtt. Ennyi pedig már elég is volt a komoly sebességgel kézilabdázó hazai csapatnak ahhoz, hogy két – három gólos előnnyel zárja az első játékrészt. Ennek ellenére az első harminc perc után, egyáltalán nem látszott nyugodtnak az egykor a világ legjobb átlövőjének számító Zlatko Saracevic, aki most a Posravka csapatát irányítja.

Közelebb is léphetett volna az MK de nem sikerült értékesíteni két csak a kapussal szembeni ziccert és ezen a szinten ezt már tudjuk, hogy büntetik. Tíz perc alatt ötre növelte az előnyét a Podravka és ráadásul becserélte a közel két méteres Dzonót, aki védekezésben és támadásban is rendkívül hasznos volt. Ebben a játékrészben élesebb volt a hazai gárda, amelyen az is látszott, hogy nem akar semmilyen kellemetlen meglepetést a hazai rendezésű emlék tornáján. Becsületesen küzdött az MKC, de egyre nőtt a különbség a két csapat között. El kell ismerni, hogy jobb volt a Podravka, sőt vélhetően a bajnokok versengésében is számolni kell ezzel a két azonos sorral rendelkező, gyors, erős és agresszív horvát csapattal. Nem lehet tehát csalódásként kezelni ezt a vereséget, amit hajrában tízen belül tudott tartani az MKC.  

A nemzetközi torna három találkozója pedig azt mutatta meg, hogy az utolsó hetet még ki kell használni a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatának. Akkor tökéletesen felkészülten várhatja majd a jövő pénteki székesfehérvári bajnoki rajtot.


Bognár Róbert vezetőedző: Egyszerűen felőrölt bennünket ez a hihetetlenül jó fizikai állapotban lévő és alapvetően is kiváló alkatú játéksokból álló Podravka. De pontosan azért jöttünk el erre a tornára, hogy ilyen jó csaptokkal találkozzunk és ezért nem is vagyok csalódott. Nagyon hasznos volt nekünk ez a két nap és azt gondolom, hogy becsületesen helyt is álltunk.
Következő mérkőzés:
Szombathelyi KKA- MKC
2021.05.08., 16:00 óra.