ERŐT MERÍTENI

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.11.22.
Véget ért a 2022-es Szlovéniában, Észak-Macedóniában és Montenegróban megrendezett női kézilabda Európa-Bajnokság. A kontinens viadalon tizenhat ország vett részt és ezek közül a viadalt győzelemmel kezdő és sikerrel záró magyar válogatott a 11. helyen végzett.

Nem ez volt tehát a magyar női kézilabdázás legjobb Európa-bajnoki szereplése, a csapat elmaradt az előre megfogalmazott céljától. A sorozatban megjelenő szakmai értékelések pedig keresik, kutatják a vártnál gyengébb szereplés okait. Mi szurkolók is lassan tovább lépünk, hiszen jönnek az új kihívások, a hazai és nemzetközi mérkőzések.
Az Európa-Bajnokság alatt a klub újságírója sem más, mint egyszerű szurkoló, maximálisan tiszteletben kell tartania a magyar válogatott érdekeit, döntéseit. Annak a szakmai stábnak az elképzeléseit, amely ekkor felelősséggel irányítja a nemzeti csapatot. A verseny után azonban lehet, talán kell is, hogy legyen olyan véleménye, amely segíthet egy sikeresebb időszak elérésében.


Pontosan ezért szeretnénk, a mosonmagyaróvári szurkolók nevében köszönetet mondani, sőt gratulálni a négy MKC játékosnak, akik az Európa-Bajnokságon képviselték a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatát! A sportban jól ismert a mondás, hogy mindig az a legerősebb csapat, az képviseli az országot, amelyik pályára lép, így büszkeség a számunkra Albek Anna, Pásztor Noémi, Szemerey Zsófi és Tóth Eszter szereplése.
Nagyon igazságtalan lenne bármilyen kritikával illetni azokat a kézilabdázókat, akik most a magyar válogatottban szerepeltek a kontinens viadalon. A problémák feltárása ugyanis már most megmutatja, hogy nem kizárólag a személyekben, a pályára lépő játékosokban kell keresni a hibákat. Nyilvánvalóan nem is lesz könnyű elindulni egy felfelé vezető úton, de meg kell tenni ezért a rendkívül népszerű, látványos, olimpiai sportágért.
A mosonmagyaróvári lányok kevés szerepet is kaptak ezen a viadalon, aminek a feldolgozása nyilvánvalóan nem könnyű az Európa-Bajnokságra már benevezett sportolók számára. Mégis a válogatott teljes értékű játékosaiként tették a dolgukat az edzéseken, a válogatott programjain, hogy segítsék azokat a társaikat, akikben most jobban bízott a szövetségi kapitány. Azt a néhány mérkőzést, azokat a játékperceket, amelyeket kaptak, pedig megpróbálták a legjobb tudásuk szerint megoldani, ahogyan egy ezt egy fegyelmezett válogatott sportolónak tennie kell.

Így az eredményektől függetlenül, őszintén reméljük, hogy Albek Anna, Pásztor Noémi, Szemerey Zsófi és Tóth Eszter erőt tud meríteni az Európa-bajnoki szereplésből. A mosonmagyaróvári szurkolókhoz hasonlóan büszkék arra, hogy Magyarországot képviselték ezen a seregszemlén. A közelgő Európa-Liga mérkőzéseken pedig be fogják bizonyítani, hogy nemzetközi mércével mérve is kiváló kézilabdázók. Olyan játékosok, akiknek helyük van egy új, a most lezárult Európa-Bajnokság tapasztalatait valóban hasznosan feldolgozó magyar női kézilabda válogatottban.


Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó