ERRE VOLT LEHETŐSÉG

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.04.03.
Dicséretesen küzdött a Motherson-Mosonmagyaróvár a Vác otthonában, de ezen a találkozón ez csak szoros eredményhez volt elég. A mérkőzés alakulásban döntő tényező volt, hogy az amúgy is több játékosát nélkülöző MKC, már az első félidő közepén elveszítette a piros lapot kapó Simona Szarkovát.

Váci NKSE - Motherson-Mosonmagyaróvár 30 - 27 (14 - 11)  
NB I felnőtt bajnoki mérkőzés - 17. forduló 
2021 április 03. szombat 14.05 óra 
Vác, Városi Sportcsarnok, zárt kapus 
Vezette: Altmár Kristóf - Horváth Márton  


Vác: Bukovszky – Diószegi 4, Hámori 1, Lakatos R., Helembai 4, Kácsor 2, RADOSAVLJEVIC 10. Csere: Bálint (kapus), Bárdy, SZABÓ LAURA 8 (4), Aron 1, Szondi. Edző: Szilágyi Zoltán  

Mosonmagyaróvár: Szemerey - Katona, KOVÁCS P. 6, TÓTH E. 8 (5), Horváth B. 5, Szarková 1, Stranigg Zs. 3. Csere: Soltész (kapus), Gyimesi, Lancz 2, Hudák, Sirián, Kellermann, Domokos 2. Edző: Gyurka János  

Kiállítások: 8 (piros lap 53. perc: Hámori Konszuéla), ill. 4 perc (piros lap 19. perc: Simona Szarková)  
Hétméteresek: 6/4, ill. 5/5 

Az M4 Sport Televízió ismét a Duna World csatornán tűzte a műsorára a Motherson-Mosonmagyaróvár bajnoki mérkőzését. Így a mosonmagyaróvári szurkolók örömmel láthatták, hogy az MKC jól kezdett, öt percig meg tudta őrizni a kapott góltól a kapuját. A következő öt percben is előnyben maradt az elszántan kezdő MKC, az addig rendkívül kevés gólt hozó találkozón, ahol a vendégcsapat 4 - 2 arányban vezetett. 
A Mosonmagyaróvár nyitott védekezésének ellenszerét csak negyedóra elteltével találta meg a Vác, amikor először előnybe is került. Nagy volt a küzdelem a pályán, kemény volt a játék és a 19. percben a televíziós közvetítés vissza is ütött az MKC csapatára. A játékvezetők ugyanis hosszas videó elemzés után piros lappal kiállították Simona Szarkovát. Továbbra is nagyon kevés találat jellemezte a mérkőzés első játékrészét, a hazai oldalon a nagyon erőteljes Szabó Laura, a vendégeknél pedig a villámgyors Stranigg Zsófia járt az élen a gólszerzésben.

A hajrában a válogatott beálló nyerő ember is lett a váci csapatban, mert jelentős érdemeket szerzett a három gólos előny kialakításában. Az MKC összeszedetten, fegyelmezetten kézilabdázott, nagyon szépen beleállt a mérkőzésbe. Megharcolt mindennel, amivel lehetett...  
A fordulás után két hetessel kezdett a hazai csapat, de az MKC akció gólokkal tartani tudta a szoros eredményt. Kicsit ideges, kapkodó volt a játék, sok volt a technikai hiba mindkét oldalon, így várható volt, hogy az a csapat tud majd nyerni, amelyik hamarabb megnyugszik. A tempó viszont feszes volt, jó volt látni, hogy a sok kihagyás után a bajnokságba visszaérkező Mosonmagyaróvár csapata tudta tartani a lépést a hazai gárdával.  
A gólok felváltva estek, de a néhány elhibázott MKC támadást kihasználva, a 42. perc végén ötre tudta növelni az előnyét a váci csapat. Gyurka János időt kért, a második félidőben a büntetők aránya is három-nulláról, három-kettőre alakult. Viszont a Vác a leghatékonyabb fegyverét, a lerohanásokat tudta alkalmazni, így a hátrány nem csökkent, hanem hét gólra nőtt. Ebben az időszakban a szerb válogatott Radosavljevic semlegesítése okozott komoly problémát a védekezésben. Nagyobb gond volt viszont, hogy a támadásokat tudta nehezebben befejezni a Motherson-Mosonmagyaróvár. 
A véghajrá előtt sikerült négy gólra felzárkózni, tulajdonképpen ismét nyílttá tenni a találkozót, amiért feltétlenül dicséret jár az MKC-nak. Szilágyi Zoltán ki is kérte a rendelkezésére álló időt és ez, valamint a nekik legjobbkor érkező Horváth Bernadett kiállítás azonban eldöntötte a találkozót.  
A tudósító könnyebb helyzetben van, amikor egy a televízióban közvetített mérkőzést kell összegeznie. A szurkolók, az érdeklődők ugyanis megnézhették a játékot, értékelhették az eseményeket. Zárszóként tehát legyen elég, hogy tanulságos mérkőzést játszott az MKC, amely a keddi Liga-kupa mérkőzéshez képest sokat javult a játékban.  

Szilágyi Zoltán: - Elég feszült, ideges hangulatú mérkőzést játszottunk, amelyet megilletődötten is kezdtünk el. A védekezésünk azonban már az első félidőben en összeállt, hiszen kevés gólt kaptunk a nagyon jó átlövőkkel rendelkező Mosonmagyaróvártól. A mérkőzést a második félidőben tudtuk eldönteni, amikor a labdaszerzések után, indítás és lerohanás gólokat tudtunk szerezni. Igaz az előnyünk birtokában kicsit figyelmetlenné váltunk, de így is boldog és büszke vagyok arra, hogy egy közvetlen riválisunkat sikerült legyőznünk.  

Gyurka János: - Gratulálunk a győzelemhez a jól felkészített váci csapatnak, de én személy szerint bosszús vagyok. Egyrészt azért mert már a korai szakaszban elvesztettük egy fontos játékosunkat, ami miatt szerkezetileg is át kellett szervezni a csapatunkat. De dühös vagyok azért a sok ki nem kényszerített hibáért, ami vétettünk, hiszen ezek összességében a vereségünkhöz vezettek. Hullámzó volt a játékunk, láthatóan javultunk a küzdeni tudás terén, többször vissza is tudtunk jönni a mérkőzésbe. Viszont felőrölte az erőnket, hogy sokat futottunk az eredmény után, így egy kicsit kapkodva érkeztünk a végjátékba. Voltak biztató dolgok a mostani teljesítményünkben, de a következő mérkőzésen megint egy másik arcunkat kell mutatnunk.


Következő mérkőzés:
MKC- Kisvárda Master Good SE
2021.04.25., 18:00 óra.