ÉRTÉKMÉRŐ GYŐZELEM

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.10.21.
Három nagyon magabiztos hazai győzelem és két idegenben sikertelen rangadó után utazott Székesfehérvárra a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es csapata. A kérdés az volt tehát, hogy az MKC megkezdi-e pontgyűjtést idegenben, ami egyáltalán nem ígérkezett könnyűnek az Alba Fehérvár KC otthonában. A remekül küzdő, okosan kézilabdázó MKC azonban sikerrel vette ezt az akadályt, nagyon értékes pontokat hozott el Székesfehérvárról.

Alba Fehérvár KC - Motherson-Mosonmagyaróvár 27 - 30 (12 - 14)  
NB I. bajnoki mérkőzés 6. forduló - Székesfehérvár, KÖFÉM Sportcsarnok, 500 néző  
2022 október 21. péntek 18.00 óra  
Vezette: Nagy Ferenc - Túróczy József  


Székesfehérvár: Pijevic - Zrnic 1, Afentaler 1, Varga E. 2, Stosic 2 (2), SMBATIAN 7, TAKÓ 6. 
Csere: Tóth N. (kapus), UTASI 5, Boldizsár 1, Kocsis B. 2, Bojtos, Szemes.  
Edző: Józsa Krisztián   

Mosonmagyaróvár: Szemerey - Mihály, Lancz, TÓTH E. 6 (4), PÁSZTOR 3, IVANCOK 3, STRANIGG ZS. 3. 
Csere: MISTINA (kapus), ALBEK 9, Kovács P. 3, Tóth N., Sztankovics 2, Csire 1, Faragó, Bardi.  
Edző: Gyurka János   

Kiállítások: 12 perc, ill. 12 perc  
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/4   

Ahogy számítani is lehetett rá, a székesfehérvári bajnoki találkozó első szakasza azonnal megmutatta, hogy komoly feladat vár az MKC csapatára. A jó formában lévő hazai csapat bátran kezdett, a vezetést is rendre megszerezte, a Mosonmagyaróvár azonban tartotta lépést. A vendégszurkolók viszontagságos utazása miatt a busz is késve érkezett meg a sportcsarnokhoz, így az MKC számára nem indult könnyen a találkozó.
Először a tizenötödik percben sikerült megszerezni az előnyt Stranigg Zsófia lerohanás góljával, amit Ines Ivancok óriási erejű átlövése követett. Ekkor már a szurkolók hangpárbaját is az MKC nyerte, a hazai gárda pedig időt kért, amelynél Józsa Krisztián a gólhelyzetek kihasználást emelte ki.
Mistina Kitty azonban bravúros védésekkel segítette a csapatot, így az MKC húsz perc elteltével megőrizte a minimális előnyét. A félidő hajrájában többet cseréltek változtattak az edzők, de a játék képe ettől nem változott, továbbra is a vendégek vezettek. Az MKC pontosabb volt a befejezéseknél, a másik oldalon pedig Mistina Kitty egy kicsit már el is bizonytalanította a hazai kézilabdázókat.
Így végül kétgólos MKC előnnyel zárult az első játérész, amely kimondottan színvonalas, nagyon jó hangulatú harminc percet hozott. 

Sok szempontból ez volt az MKC legnehezebb félidője, hiszen a két bajnoki pont megszerzése szükséges volt a célok eléréséhez. Az Alba FKC azonban nagyon veszélyes, sokra hivatott csapat, amely alaposan megnehezítheti még a legjobbak dolgát is. A hazaiak alaposan meg is nyomták a második játékrész elejét, felzárkóztak egy gólra, az MKC-nak tehát maximális odafigyeléssel kellett folytani is a találkozót. Óriási volt a küzdelem a pályán, amiért feltétlenül dicséret illeti a csapatokat, a játékosokat. A vendégek őrizték az egy-két gólos előnyüket, de teljesen nyílt volt a találkozó, amiben vélhetően az is közrejátszott, hogy a három sérültjét, az irányító Mana Ohyamát, és a két átlövőt, Besszer Borbálát és Gerháth Kincsőt nélkülöző székesfehérváriak nagyobb nyomás nélkül játszhattak.
Mindkét szurkolótábor előtt is kalapot kell emelni, mert fantasztikus hangulatot varázsoltak a csarnokba. Nem is csökkent a színvonal, az iram, az izgalom a hajrá előtt és persze a gólok száma nőtt, de az eredmény alakulásában nem történt érdemi változás.
Az utolsó tíz perchez is egy-két gólos mosonmagyaróvári vezetéssel érkeztünk tehát, amikor Gyurka János kért időt. A rövid csapatmegbeszélés pedig remekül sikerült, mert két gyors góllal, először tudta négyre növelni a különbséget a Mothreson-Mosonmagyaróvár. Az Alba FKC azonban nem adta fel, ismét feltornázta magát két gólra, hogy a végletekig kiélezett legyen az utolsó néhány perc. Nagyon kellett tehát Tóth Eszter három értékesített büntetője és nagyon nem, Ines Ivancok és Faragó Luca páros kiállítása. 
A mosonmagyaróvári csapatnak azonban most is helyén volt a szíve, az esze - Albek Anna rendkívül fontos találatokat szerzett -, így teljesítette a feladatát. Jogosan kapott vastapsot a szurkolóktól, mert egy nagyon kiélezett találkozón, egy harcos, nagyot küzdő ellenfelet győzött le.  

Józsa Krisztián: - A jobbik csapat nyert ez nem kérdés, igaz megtettünk mindent azért, hogy ezt elkerüljük, de sajnos azért is, hogy ehhez hozzásegítsük a vendégeket. Nálunk nem volt extra teljesítmény, ennyi kihagyott helyzettel pedig nem lehet eredményesen kézilabdázni, pontot szerezni a bajnokságban. A küzdenitudással elégedett vagyok, de a játékkal kapcsolatban sok bennem a hiányérzet.  

Gyurka János: - Több olyan játékos volt a csapatunkban, akik a kellő pillanatban jó döntéseket hoztak, gólokat tudtak dobni a legfontosabb pillanatokban. Elsősorban ennek köszönhetjük a győzelmünket, amit egy stabilabb védekezéssel megkönnyíthettünk volna. Támadásban is kicsit statikusak voltunk, de különösen a végjátékban, a csapatszellem, az akarat ezen a nehéz mérkőzésen győzelemhez segített bennünket.


Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó