ÉRZELMEKKEL TELI MÉRKŐZÉS VOLT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.12.14.
Sok kiváló teljesítmény volt a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatában a SCM Gloria Buzau elleni Európa-Liga selejtező mérkőzésen. A csoportkörbe jutásért természetesen az egész csapat maximális dicséretet érdemel, hiszen ebben a párosításban egy igazán remek csapatot sikerült búcsúztatni. Mi most Tóth Nikolettel elevenítjük fel a Romániában lejátszott találkozót, aki szintén a csapat legjobbjai közé tartozott.


- A számomra nagyon megindító volt ez mérkőzés, már a bemelegítésnél tele voltam érzelmekkel - mondta a nyáron a Ferencváros csapatából érkező játékos. - Hevesen vert a szívem a bemutatásnál, amikor hallottam az EHF himnuszát, kimondottan feldobott a csarnok hangulata. Boldog voltam és rendkívül hálás mindenkinek, aki segített nekem abban, hogy eljutottam idáig. Csak az járt a fejemben, hogy mi itt nem bukhatunk el, ott kell lennünk az Európa-Liga csoportkörben. A teljesítményemmel azonban az első félidőben nem voltam elégedett, úgy gondolom, hogy inkább a második játékrészben érkeztem meg. Érdekes, hogy a játékra, momentumokra most kevésbé emlékszem, de még ma is sírtam a boldogságtól, amikor eszembe jutott a mérkőzés.

- Óriási elismerés jár a mosonmagyaróvári csapatnak, hiszen erős ellenfél, tapasztalt kézilabdázók ellen biztosította a helyét a sorozat legjobb tizenhat csapata között. Ráadásul közel kétezer román szurkoló előtt…
- Az egyértelmű volt, hogy jó csapat a román bajnokságot vezető Buzau, tele rutinos, válogatott játékosokkal, akik kihasználják az erejüket, a robosztus termetüket. Viszont mi nem ezzel, hanem a saját dolgainkkal foglalkoztunk, azokra koncentráltunk. A két mérkőzés alapján pedig azt gondolom, hogy mentálisan feltétlenül jobbak voltunk, de talán még fizikálisan is erősebbek voltunk. A csarnokban valóban fantasztikus volt az atmoszféra, rengetegen szurkoltak a hazai gárdának, de nem volt ellenséges a hangulat. Kemény, sportszerű mérkőzést játszottunk, ahol óriási élmény volt hallani annak néhány mosonmagyaróvári szurkolónak a hangját, akik elkísértek minket. Nagyon fiatal csapatunk van, amiben a nemzetközi mérkőzéseket tekintve én már a „tapasztaltabbak” közé tartozom. Viszont az a találkozó a számomra is meghatározó élmény marad, mert az eddigi kupamérkőzéseken sokkal kisebb szerepem volt. 

- Most várjuk az ellenfeleket a csoportkörben, de talán azt is ki lehet jelenteni, hogy ennél nehezebb mérkőzésekre ott sem kell számítani? 
- Az biztos, hogy ez a siker növeli az önbizalmunkat, lökést adhat nekünk a folytatásra, az akarat, a szó jó értelmében lévő kíváncsiság pedig megvan bennünk. A csoportkörben komoly csapatokkal fogunk megmérkőzni, tehát ugyanígy kell készülnünk, szorgalmasan, alázattal dolgoznunk, hogy megálljuk a helyünket. Még nem ismerjük az ellenfeleket, de olyan országokból érkeznek majd, ahol magas szintű a női kézilabdázás. Nekem extra motiváció, hogy nemzetközi mérkőzéseket játszhatok, ráadásul nagy álmom eljutni Párizsba, így izgatottan várom a sorsolást. Most azonban jogosan hangsúlyozta ki a mérkőzés után a szakmai stáb, hogy a Békéscsaba, majd a Budaörs elleni bajnoki találkozók következnek. A hazai bajnokságban, kupában is sikeresen kell szerepelnünk, ezekre ugyanúgy oda kell figyelnünk, mint az Európa-Ligára. 

- Öröm veled beszélgetni, mert érezni az őszinte boldogságodat, a tenni akarást, a csapat, a klub, a játék fontosságát.
- Remekül érzem magam Mosonmagyaróváron, imádom a lányokat, az edzőket, Jani bácsit, a szurkolókat. Végre elkerülnek a sérülések, teljesen egészséges vagyok, hála annak a nagyon figyelmes, a megelőzésre is kiterjedő edzésmunkának, amit itt végzünk. Nekem sokat segítenek a csapatunk pszichológusával történő beszélgetések is, így most a magaménak érzem a sikert, amit nagyon jó megélni. Egyben van a csapatunk, remek az közeg, amiben dolgozunk, így természetes, hogy egyre többet és többet akarunk elérni. Persze a sok munkának, gyakorlásnak, edzésnek akkor van igazán értelme, ha merünk nagyot álmodni.


Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó