ETO-siker a megyei rangadón

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2024.02.14.
Megyei rangadó várt a Motherson Mosonmagyaróvárra a női kézilabda NB I-ben, hiszen annak a Győrnek az otthonában lépett pályára, amelyet ősszel 33-30-ra legyőzött.
Jól kezdett az MKC, amely 2-0-ára, és 4-2-re is vezetett. Ezt követően a hazaiak feljavultak, és egy 7-1-es szériát produkálva fordítottak, így 9-5-re elléptek. Kristiansen tarthatatlan volt, de Nze-Minko, és Hovden is jól játszott. A kapusok teljesítményére sem lehetett panasz, hiszen győri oldalon Sandra Toft, míg óvári részről Szemerey Zsófi szállította a bravúrokat. Az első félidő utolsó három perce gólt már nem hozott, így a szünetben 15-9-re vezetett a Győri Audi ETO KC. A fordulás után is megmaradt Kristiansen lövőformája, aki összesen 13 gólt szerzett. 20-11-re is vezetett már az ETO, Toft pedig remekelt a kapuban, 16 védéssel zárt. Szemerey Zsófi is eljutott tizenegyig, és az ő hathatós segítségével felzárkózott Gyurka János együttese. 24-17 után Varga Emília jó beszállása is kellett ahhoz, hogy a Mosonmagyaróvár 24-20-ra visszajöjjön. A hajrában aztán megint az győriek akarata érvényesült, akik az utolsó 7 percet 7-1-re, a mérkőzést pedig 32-22-re nyerték meg.

A Motherson Mosonmagyaróvár vasárnap Zsilvásárhelyen zárja az Európa-liga csoportkörét.  

Győri Audi ETO KC - Motherson Mosonmagyaróvár 32-22 (15-9)
V.: Bíró, Kiss O.
Győr, Audi Aréna, 3705 néző

ETO: TOFT - HOVDEN 5 (2), Ryu 2 (2), Brattset 2, Haugsted, KRISTIANSEN 13 (1), Szőllösi-Schatzl 2. Csere: Duijndam (kapu), Oftedal 2, NZE-MINKO 5, Blohm, De Paula, Broch, Győri-Lukács 1. Vezetőedző: Ulrik Kirkely

MKC:
SZEMEREY - Udvardi 1, Pásztor 2, Albek 4, Tóth E. 5 (2), Tóth G. 3, Schatzl. Csere: Hadfi (kapus), Lancz, Ivancok 3, Tóth N. 1, Sztankovics, Stranigg Zs., Faragó, Bardi, VARGA E. 3 (1). Vezetőedző: Gyurka János

Kiállítások: 4 perc, ill., 6 perc.
Hétméteresek: 5/8, ill., 3/4.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 0-2, 6.p: 2-4, 9.p: 5-4, 13.p: 7-4, 15.p: 9-5, 20 p. 12-8, 30.p: 15-9, 36.p: 20-11, 40.p: 20-13, 47.p: 24-17, 52.p: 24-20, 57.p: 29-21, 60.p: 32-22

Ulrik Kirkely:
- Nagy tisztelettel figyelem a mosonmagyaróváriakat, nemcsak a bajnokikon, hanem a nemzetközi porondon is. Az őszi első meccsen is látszott, hogy remekül szervezett csapat az MKC, a legyőzéshez a legjobbunkra van szükség. Jó volt látni a csapatot, nagy lendülettel vetettük bele magunkat a mérkőzésbe. A másodikban már magabiztosan tudtunk belemenni, tisztában voltunk vele, hogy nem dőlhetünk hátra, jött is egy olyan szakasz, amikor távolról jól lőtt a vendégcsapat, de örülök, hogy vissza tudtuk építeni az előnyt.

Gyurka János: - Gratulálok a győrieknek, nagyon gyorsan, dinamikusan támadtak, és magas hőfokon védekeztek. Jól kezdtünk, de az első félidőben a tíz eladott labdával felépítettük ellenfelünket. Ez demoralizált bennünket. Sok cserével próbáltam frissen tartani a csapatot. A második játékrészben már tudtunk átlövésgólokat lőni. Sajnálom, hogy a végjáték így sikerült, lehetett volna szorosabb is, de kihagytuk a lehetőségeket. Annak örülök, hogy Varga Emília ilyen szépen szállt be a mérkőzésbe.

Veronica Kristiansen: - Ennyi gólt nem lőhettem volna a csapattársak nélkül. Az egész csapatra jellemző volt, hogy bizonyítani akart, harcosak voltunk, Tudtuk, hogy a Mosonmagyaróvár gyors tempóban kézilabdázik, ebben sikerült föléjük nőni. A második félidőben volt egy szakasz, amikor hibákra késztetett bennünket az ellenfél, de rendezni tudtuk a sorokat. Belülről jó meccs volt, öröm ilyenen kézilabdázni.

Varga Emília: - A győri csapat nagyon magas szinten játszott. Tudtuk, hogy nehéz lesz, mert szomjaztak a revansra. Az első félidőben egy darabig tudtuk tartani magunkat, aztán dekoncentrálttá váltunk, így nagyobb előnyt tudott kialakítani az ETO. A második játékrészben megtettünk mindent, de sajnos nem sikerült tíz gól alatt tartani a hazaiakat. Megyünk tovább, van még dolgunk a szezonban.
Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó