Szoros meccs Ázsia legjobbjai ellen

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.07.22.
Dél-Korea-Mosonmagyaróvári KC 28–25 (19–10)

Mosonmagyaróvár, nemzetközi felkészülési női kézilabda-mérkőzés. 900 néző. V.: Cseszregi–Sipos.MKC: Dányi – Katona 1, Popa 2, Tilinger 5, Bardi 2, De Souza 3, Hajtai 3. Cs.: Fritz, Ferenczi (kapusok), Domokos 1, Horváth B. 2, Hudák 4, Holesová 2, Szalai Zs., Lázár, Paróczai. Edző: Bognár Róbert.


Dél-Korea: Park Sae Yung – Jung Ji In 2, Park Jun Hee 5, Kang Eun Hye, Kim So Ra 3, Jo Su Yeon 4, Jo Ha Rang 3. Cs.: Kim Su Yeon (kapus), Ham Ji Seon 1, Choi Su Ji 1, Shin Eun Joo, Won Seon Pil 1, Song Ji Eun 1, Gwon Han Na 2 (1), Kim Hee Jin, Lee Mig Yeong 4 (1), Moon Suh Yeon 1. Edző: Kang Jae Won.
Hétméteresek: 3/2, ill. 2/1. Kiállítások: 8, ill. 4 perc.
Pontosan tudtuk, hogy a Dél-Korea-i válogatott nagyon jó csapat és ezt az ázsiaiak az első félidőben be is bizonyították Mosonmagyaróváron. Az MKC pedig bátran kezdett és a lépést is tudott volna tartani a vendégekkel, amennyiben kihasználta volna a helyzeteit, a hétméteresét. Ezek azonban kimaradtak és gyorsan kiderült, hogy ezen a szinten ezt nem lehet megtenni büntetlenül. A támadásban és védekezésben is nagyon gyors ázsiai válogatott ugyanis így elhúzott három-négy góllal. A két csapat sebessége között valóban szembetűnő volt a különbség, de az első félidőben szerzett kilenc gólos előnyét mégis elsősorban annak köszönhette a dél-koreai csapat, hogy kevesebb hibával játszott. Itt azonban meg kell említeni, hogy a mérkőzés előtt elmondták, hogy tulajdonképpen már áprilisban elkezdett együtt készülni ez a válogatott a Kína elleni olimpiai selejtezőre és a decemberi világbajnokságra.A szünet azonban nagyon jót tett a mosonmagyaróvári gárdának, mert a második játékrészben sokkal koncentráltabban kézilabdázott. Egyre többet faragott le a hátrányából és negyedóra után, már csak három gólos volt a vendégek előnye. Ebben a periódusban nagyon jól játszott az MKC, amivel azonnal tűzbe-lázba is hozta az UFM Aréna szurkolóit. A vendégek vezetőedzője sokat cserélt, de egy válogatott csapat esetében ez nem jelenthetett hátrányt. Időt is kért a hajrá előtt, mert a második félidőben már teljesen kiegyenlített volt a játék és a küzdelem a pályán. Az MKC-ban is lehetőséget kaptak a fiatalok, akik rendkívül bátran szálltak be a játékba. A sokszor megcsodált MKC hajrából is kaptunk egy kis ízelítőt, így mindössze három gólos vereséget szenvedtünk Ázsia legjobbjaitól, a nagyon erős, kiváló játékosokból álló dél-koreai válogatottól.Dr. Hoffmann László sportigazgató: - Nagyon hasznos mérkőzést játszottunk egy nálunk lényegesen hosszabb ideje együtt dolgozó és ezért előrébb tartó válogatott ellen. Az első félidőben a hatos falas védekezést gyakoroltuk, ami nem az erősségünk, de azt is kell tudnunk alkalmazni. A második harminc percben jobban kézilabdáztunk, de akkor is sok volt az egyéni hiba. Nekünk most ilyen edzőmérkőzésekre van szükségünk, hogy éles helyzetekben gyakoroljunk és így álljon össze a csapatunk. Nagyon örültem annak, hogy hosszú évek után találkoztam Kang Jae Won-nal, aki az én időmben a világ egyik legjobb átlövője volt, sok remek válogatott mérkőzésen volt az ellenfelem.Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó