EURÓPA – BAJNOK A MAGYAR NŐI JUNIOR VÁLOGATOTT!

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.07.21.
Hibátlan teljesítménnyel lett junior Európa – Bajnok a magyar válogatott, amely a vasárnapi döntőben hét góllal győzte le Hollandia válogatottját. Így három ezüstérem után, a története során először nyerte meg a kontinens tornát. A mezőny legjobbjának ismét Herczeg Lilit választották, aki a torna során immár a negyedik alkalommal volt a legértékesebb játékos. Az MKC két junior Európa bajnokát, Herczeg Lilit és Kellermann Dórát hétfőn a Dél-Korea elleni találkozó előtt köszönti a klub az UFM Arénában.

NŐI JUNIOR KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
DÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA 27–20 (14–7)
Győr, 5300 néző. Vezette: Boricsics, D. Markovics (szerbek)
MAGYARORSZÁG: HERCZEG – ARANY 4, TÓTH N. 4, Kuczora 3, Simon A. 2, Kácsor 2, SCHATZL NATALIE 4. Csere: Szabó D. (kapus), PÁL 4 (3), Albek 1, Vámos 2, Stranigg, Bánfai, Zsiborás 1
Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir
HOLLANDIA:
Schutrups – Dekker 3, Amsen, Nüsser 3 (1), Van der Vliet 4 (1), KRULLAARS 4, SPRENGERS 4. Csere: Hujberts (kapus), Wingels, Theron, Van der Baan 2, Ternede, Daleman

Edző: Monique TijstermanAZ EURÓPA-BAJNOKSÁG ÁLOMCSAPATA
Kapus: Anna Verescsak (Oroszország)
Balszélső: Zoe Sprengers (Hollandia)
Balátlövő: Kácsor Gréta (Magyarország)
Irányító: Larissa Nüsser (Hollandia)
Beálló: Ane Cecilie Högset (Norvégia)
Jobbátlövő: Valerija Maszlova (Oroszország)
Jobbszélső: Andra-Liviana Moroianu (Románia)
Legjobb védő:
Kuczora Csenge (Magyarország)

Gólkirály: Joana Resende (Portugália) – 55 gól
Legjobb játékos (MVP): Jelena Mihajlicsenko (Oroszország)Herczeg Lili a mérkőzés után az MKSZ honlapján így nyilatkozott:


- Rettentően boldogok vagyunk, még fel sem fogtuk mi történt. A mérkőzés alatt végig izgultam, de szerencsére ez csak hozzátett a teljesítményhez. A szurkolók támogatása elképesztő volt, a döntő megnyeréséhez viszont kellett a csapatmunka is. Nem zavar, hogy nem én kaptam a torna legjobb kapusa címet, Anna Vereshchak is megérdemelte, emiatt nincs bennem fájdalom.


Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó