EZT A SZINTET KELL ELÉRNÜNK!

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.01.10.
Az év második bajnoki mérkőzését is a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapata játszotta le. A hétközi idegenbeli győzelem után, viszont várható volt, hogy a Szombathelyi Kézilabda Akadémia gárdája még túl nagy falat lesz a mosonmagyaróvári fiataloknak. Az előzetes várakozások be is igazolódtak, a vereség azonban sok hasznos tanulsággal is szolgált az MKC ifjúsági keretének.

Leány ifjúsági I osztály - Nyugat 9. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - Szombathelyi KKA  15 - 35  (8 - 18) 
2021 január 10. - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna 
Vezette: Burzán Bence - Kincses Dávid 

MKC: Mestyán - Szalai V., Asztalos 6, Babinszky, Paróczai, Lázár 3, Szabó Cs. 2. Csere: Dezséri 2, Fekete F. 1, Trestyén 1, Nemes, Magyari, Simon, Kovács R. Edző: Bognár Róbert 


Bognár Róbert:
- Egy fizikálisan sokkal erősebb, gyorsabb és lényegesen okosabban kézilabdázó szombathelyi csapat volt az ellenfelünk. Az akadémia szó igazán jó értelmében lehet tehát róluk beszélni, mert látszott, hogy a kiválasztás és a képzés is példaértékű ezen a szinten náluk. Ezért tudnak megközelítőleg ugyanezzel a kerettel, a másodosztályú felnőtt bajnokságban is eredményesen szerepelni. Ezt a szintet kell tehát megcéloznunk és idővel elérnünk a saját utánpótlásunkban! A mai mérkőzésen volt igaz néhány szép megoldásunk, több közös munkával az eredményen is tudunk kozmetikázni. Ez a tempó a számunkra azonban még nagyon erős, teljesen felőrölt bennünket, így a hibáinkat kihasználva, tizenöt könnyű, lerohanás gólt tudtak szerezni ellenünk.Következő mérkőzés:
Liga-kupa mérkőzés
2021.01.20., 18:30 óra.