FÁJDALMAS EURÓPA-BAJNOKSÁG

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.12.15.
A Németország elleni középdöntő mérkőzésen bemutatkozott a magyar válogatottban Tóth Eszter a dániai női kézilabda Európa-bajnokságon. A Motherson-Mosonmagyaróvár játékosa bent is maradt a magyar válogatott keretében, de sajnos egy fogprobléma miatt Románia ellen nem tudott pályára lépni. A válogatott újoncánál elsőként erről érdeklődtünk, majd a debütálásról és a nemzeti csapat hangulatáról kérdeztük.

- Egyik napról a másikra jelentkezett nálam a fogfájás, mert begyulladt a bölcsesség fogam - mondta szomorúan az MKC kézilabdázója. - Ez pedig nagyon kellemetlen, fájdalmas érzés, amivel szóba sem kerülhetett, hogy vállaljam a Románia elleni hétfői találkozót. A fájdalom nagyon legyengített, bedagadt az arcom, gyógyszereket kell szednem, mert azok nélkül nem is bírnám a fájdalmat. Felvettem a kapcsolatot a fogorvosommal és itthon fogjuk kezelni ezt a fog problémát. Balszerencsés vagyok, mert így a számomra be is fejeződött a kontinenstorna, ami miatt természetesen nagyon csalódott vagyok. 


- Érthető a szomorúságod, de azért nem szabad elfelejteni, hogy ezen a tornán sikerült debütálnod a magyar válogatottban…  
- A bemutatkozást nagyon vártam, boldog voltam, amikor az edzőink bejelentették, hogy Németország ellen a csapatban leszek. Persze izgultam a kezdés előtt, de talán az első alkalommal a svédek elleni felkészülési találkozón erősebb volt bennem a drukk. A pályán már próbáltam teljesen kizárni, hogy ez az első tétmérkőzésen egy nagy tornán, kizárólag arra koncentráltam, hogy segítsem a csapatot. Az első félidőben jobban szálltam be a játékba, hatékonyabban tudtam szervezni a játékot. A fordulás után bátortalanabb voltam, akkor kevésbé volt hasznos a teljesítményem. Nagyon érzem magamon a mérkőzés hiányt, hiszen az EB előtti időszakban alig volt mérkőzésem, ami ezen a szinten hatványozottabban is jelentkezik, A mondás pedig igaz, ami szerint a legjobb gyakorlás a mérkőzés, mert az éles szituációkat csak azokon lehet igazán megszokni. 

- Milyen érzések jellemzik a magyar válogatott csapatot így az Európa-bajnokság végéhez közeledve? 
- Viszonylag jó éljük meg ezt az időszakot Dániában, hiszen még így gyakorlatilag bezárva is élmény a kontinenstorna. A legjobban persze a szurkolók hiányoznak, mert velük lenne igazán hangulatos ez az Európa-bajnokság. A lebonyolítás is zökkenőmentes, leszámítva azt, hogy a különböző zónák miatt több akadályba ütközünk. A válogatottnál mindig vannak „benti” programok, próbáljuk hasznosan eltölteni az időt, de az egyértelműen látszik, hogy különböző módon hatnak, hatottak ezek a körülményeket az itt lévő csapatokra. A Románia elleni győzelem sokat javított a csapatunk hangulatán, különösen azért mert felszabadultabban, kevesebb hibával, egymást segítve sikerült győzni. Eddig valahogy görcsös volt a gárda, inkább csak küszködtünk, alig volt igazi játékunk. A norvégokkal viszont egy kimondottan élvezetes, színvonalas mérkőzésre készülünk, mert mindenki szeretne egy bíztató találkozóval, jó teljesítménnyel búcsúzni az Európa-bajnokságtól.Következő mérkőzés:
Szombathelyi KKA- MKC
2021.05.08., 16:00 óra.